Dixie Diner sa for siden:
I alle år siden jeg ble født laget morfar noen vanvittig gode fastelavnsboller. Han kalte dem "Bergensboller" men ingen bergensere har hørt om dem, tydeligvis. :knegg:
Det er helt vanlige hveteboller, hjemmelaget eller kjøpt, evt. Heidevegger. Han skar av bunnen (tynt) og grov ut endel av innholdet. Så laget han en slags kardemomme-masse med smør, sukker, kardemomme og greier, husker ikke hva som var oppi. Fylte dette i bollene og satte "lokket" (bunnen) på. Så la han dem opp-ned (altså med bunnen/lokket opp) på stekeplaten og varmet dem i noen minutter. Vi spiste dem ganske varme, med krem til.
Nå er morfar død og jeg er usikker på om mamma har oppskriften, for det er årevis siden vi spiste dem sist. Kan ikke spørre mormor heller for hun husker omtrent ikke sitt eget navn. Er det noen som har hørt om disse bollene?