Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Driver du med håndarbeid/tekstilforming?

Driver du med håndarbeid/tekstilforming?

  • Ja, stadig vekk
    66 stemmer
  • Ja, noen få ganger i året
    24 stemmer
  • Svært sjelden og sesongbetont (til jul, kanskje)
    3 stemmer
  • Kun unntaksvis
    14 stemmer
  • Aldri. Aldri!
    26 stemmer
#1

Bluen sa for siden:

Det er mulig jeg fornærmer noen ved å bruke ordet håndarbeid, som muligens har en noe utdatert klang, men det er ikke meningen, altså. Jeg vet bare ikke bedre. Jeg tenker på slike aktiviteter vi holdt på med på tekstilforminga, eller "tekstilen", som det het. Søm, strikking, hekling, vev, brodering, toving, makramé, stofftrykk/batikk eller hva det måtte være. Driver du med slikt?

Undersøkelse er på vei.


#2

Pingis sa for siden:

Jeg drev ikke med så mye sånt på tekstilen, jeg smugla med meg halvferdige produkter hjem og kasta dem ... Dårlige gener.
Nå skal jeg google makramé.


#3

Inagh sa for siden:

Jeg strikker litt, men helst votter og småbarnstøy, slikt som går fort, for jeg går så inderlig lett lei. :knegg:

Før om årene heklet jeg mye, men det er lenge siden sist. Vel - jeg gjorde meg forresten nettopp ferdig med et digert sjal i ull som jeg er veldig fornøyd med.

Ellers har jeg et inderlig ønske om å lære å sy klær, spesielt barnetøy, men gjerne kjoler til meg selv også.


#4

Ru sa for siden:

Jeg har stor tro på egne evner, men det jeg produserer passer best i eget hjem, og ikke til å gies bort, for å si det pent.

:sparke:


#5

Tangina sa for siden:

Jeg strikker en del når jeg får ånden over meg. Og her i vår fant jeg ut at jeg kunne sy også - sydde bl.a. fem mei taier på rappen. Og jeg hekler og broderer om det skulle være nødvendig - har bl.a. brodert litt på flere bunader.


#6

Alfa sa for siden:

Kun unntaksvis.


#7

Left sa for siden:

For tiden har jeg lite tid til slike sysler, så nå strikkes det kun sokker. De kan strikkes i blinde og med en hjerneaktivitet tilnærmet 0.
Ellers liker jeg de fleste former for håndarbeid. Strikke, hekle, søm, brodering og når jeg får litt bedre tid skal jeg lære meg å veve på den digre veven jeg har fått etter farmor. Billedvev skal også testes ut, på sånn stor ramme. Vet ikke hva det heter :sparke:
En vakker dag skal jeg lære meg å slå nupereller også. Sånt pirkeri er midt i blinken for meg :)


#8

Hannamoren sa for siden:

Jeg må alltid ha et strikketøy liggende. Jeg strikker for meg selv, for andre og har i en periode også strikket for Husfliden. Jeg lager også kort. Jeg er nok av den rastløse typen , som ikke kan sitte stille og bare se på tv.


#9

Bluen sa for siden:

:knegg: Jeg tok ikke dette valgfaget, jeg heller, for å si det sånn.

Jeg svarte "kun unntaksvis". Det hender ei venninne har juleverksted, og da har jeg iblant brodert julekort. :o Dessuten kan jeg være troende til å brodere litt mønster på duker eller klær en sjelden gang, men der er det stopp. Jeg har ikke symaskin. Jeg er elendig til å hekle, og er usikker på om jeg kan strikke.


#10

Ru sa for siden:

Jeg svarte da altså stadig vekk, ettersom det ikke var noe krav til at ting skulle ferdigstilles og slikt?! :rofl:



#12

Tåtti sa for siden:

:jupp:
Jeg er inne i en aktiv håndarbeidsperiode for tiden - føler at det er noe som mangler hvis jeg ikke har to-tre strikketøy i gang. Naturlig nok går det mye på babyutstyr akkurat nå. :)
Ellers kjøpte jeg ny symaskin i fjor høst som jeg ikke har fått varmet opp skikkelig ennå, det blir når strikkemanien roer seg litt.
Hekling har jeg også gjort mye, men hekletotten er visst utslitt, for den blir vond etter kort tid. (Kan være noe med det krampaktige grepet på heklenåla. :rolleyes:)


#13

Tangina sa for siden:

Jeg kan faktisk makrame om det skulle være påkrevd. Men ikke noe jeg driver med til stadighet. :hehehe:

#14

Christina sa for siden:

Jeg driver med hekling, strikking, kunststrikk og litt av andre ting som gelelys, perler, brodering....
Hele tiden ja, er helt avhengig :jupp:


#15

Chanett sa for siden:

Hver eneste dag. Jeg underviser i faget fire dager i uka og driver på hjemme stort sett sju dager i uka. Ikke rart jeg ikke får gjort husarbeid. :D


#16

Bluen sa for siden:

Her deler forsamlingen seg pent i to leirer, ser jeg. :humre: (Og ja, jeg er glad for at jeg tross alt ikke er alene som trehendt, noe jeg nesten hadde begynt å tvile på.)


#17

Maverick sa for siden:

Kun unntaksvis.


#18

Chanett sa for siden:

Oss kreative og de kjedelige, ser jeg. :overlegen:


#19

Bluen sa for siden:

Pøh, vi andre er så kreative at vi tar ut formsans og skapertrang på langt mer fantasifulle arenaer. :overlegen:


#20

Hasselnøtt sa for siden:

Stadig vekk. Har stort sett alltid noe liggende som jeg pusler med. Jeg kan strikke, brodere og sy rimelig greit, men ikke hekle. Har sydd (brodert og montert) bunad :stolt: , og strikker stadig noe; nå for tiden barneklær, votter, skjerf osv - ikke store ting. Ellers blir det jo gardiner og sånt en sjelden gang, men det teller vel ikke.


#21

daffy sa for siden:

Jeg strikker i saaaaakte tempo. Har lyst å lære å strikke annet enn babytepper, det står på To Do listen for 2008.


#22

Chanett sa for siden:

Som hva?


#23

Superior sa for siden:

Jeg strikker, syr, broderer, maler litt o.l. Det kommer i rykk og napp, men holder seg ganske stabilt.


#24

D'Arcy sa for siden:

Jeg strikker og/eller broderer. Skulle ønske jeg kunne hekle, men det kan jeg altså ikke.


#25

Doxa sa for siden:

Strikker, hekler og syr.
Må ha et prosjekt på gang.
:)


#26

Adrienne sa for siden:

Ja, stadig vekk. Jeg strikker, broderer og syr. Siste prosjektet er nettopp ferdig, Peter Pan-kostyme til eldstemann, som skal ha karneval i barnehagen i morgen.


#27

Lizzie sa for siden:

Jeg strikker og broderer for det meste. Av og til hekler eller syr jeg også. og jeg har minst 10 prosjekter på gang til enhver tid!


#28

Bluen sa for siden:

Eeehhhh, spamming av nettfora? :vetikke:


#29

Filifjonka sa for siden:

Jeg har gjort masse sånt, inkl. å sy klær, lage batikk, male, lage babytepper og applikasjoner. Jeg er flink til å strikke, ganske flink til å sy, men har av en eller annen grunn aldri lært meg å hekle. Jeg får ikke gjort så mye håndarbeid nå, men det er mest på grunn av at jeg har mindre tid til det. Skulle gjerne gjort mer av denslags, det er veldig gøy.

Makrame har jeg aldri prøvd.


#30

Acsa sa for siden:

Ikke et politisk møte uten hekletøy. Men jeg hekler sakte, så det er ikke den helt store produksjonen. Jeg bare trenger å ha det i hendene.


#31

Maya80 sa for siden:

Nei, kunne tenkt meg å lære det


#32

gajamor sa for siden:

signerer!

Jeg klarte å bli ferdig med en omslagstrøye til lille skatt ble født. Den ble nesten ferdig til litjtausa, men ikke helt. Jeg hadde den med på sykehuset, glad og fornøyd med å skulle kle opp barnet i egenprodusert tøy. Ungen kom ut, og den nusselige lille trøya rakk henne knapt nok til albuen :mad: Den ble donert til prematuravd. :rolleyes:


#33

Angelique sa for siden:

Ja syr endel og strikker.

Blitt litt liten tid nå i det siste pga jobb.


#34

Jålebeinet sa for siden:

Stadig vekk. Har akuratt blitt ferdig med et sjal som skal gis bort og holder på med en adventskalender som jeg har fått bestilling på.


#35

Mandino sa for siden:

Jeg er avhengig av å brodere og alltid ha et for hånden. Det blir noen adventskalendre, nissestrømper, smekker og barnebilder i året m.a.o.


#36

Chanett sa for siden:

Hah. det ante meg.

Jeg bruker sjelden mønster, og om jeg bruker det er det som utgangspunkt og ikke hele mønsteret. Jeg liker best å lage etter eget hode.


#37

Che sa for siden:

Jeg syr i blant - og har alltid vidløftige planer om å sy både det ene og det andre. Sånn ellers så hekler jeg litt - men det er lite altså!


#38

Dragen sa for siden:

Jeg tover votter i tørketrommelen. :stolt:


#39

Enhjørning sa for siden:

Jeg legger opp buksene mine fra tid til annen.
Også oppgraderte jeg en kjole i forbindelse med et bryllup i sommer.
Ellers er det fint lite håndarbeid på meg - jeg mistenker at alle min mors evner og gaver på den fronten gikk til mine søstre, og at det ikke var mer igjen da attpåklatten kom. :knegg:


#40

Guava sa for siden:

Veldig sjeldent. Jeg ble gitt opp av håndarbeidslæreren min på ungdomsskolen. Det var visst ikke håp for meg i det hele tatt og hun lot meg tegne og lage enkle keramikkboller slik at ikke karakteren skulle gå helt dundas. I en alder av 30 år lærte jeg meg å strikke litt og jeg har nå forsiktig prøvd meg på noe. Hekling kan jeg faktisk litt, men det er sjeldent jeg gjør det. Symaskiner tør jeg ikke nærme meg.


#41

Chanett sa for siden:

Min håndarbeidslærer på ungdomsskolen mente at jeg var udugelig. Jeg ville aldri kunne lære å hekle, mente hun. Jeg dør etter å fortelle henne hvor upedagogisk hun var og hvor feil hun tok. Om hun hadde visst at jeg var lærer med kunst og håndtverk som ett av spesialfeltene hadde hun nok dødd på flekken. Ja, om hun fortsatt lever.


#42

Senna sa for siden:

Jeg har alltid minst ett strikketøy eller hekletøy som jeg holder på med.


#43

Føniks sa for siden:

Jeg holder på med en julekalender til storebror. Begynte å brodere for tre år siden. Blir nok ferdig til han flytter hjemmefra. Ellers strikker jeg av og til. Og legger opp mine egne gardiner.


#44

Canisa sa for siden:

Svarte unntaksvis.
Strikket MYE til storebror og prinsessa, men nå sliter jeg med å få ferdig en hvit ullbukse til lillesnupp ...
Symaskina lufter jeg veldig sjelden nå som vi ikke har gardiner i 1. etasje. Reparerer en sjelden gang, men venter som regel på assistanse fra svigermor.:nemlig:


#45

Libra sa for siden:

Jepp, håndarbeid er avkobling for meg. Jeg hekler, tover og lager smykker.


#46

Kaktus sa for siden:

Hele tiden! :jupp: Strikker MYE om dagen.


#47

Guava sa for siden:

Egentlig ganske utrolig hvordan lærere bare kunne gi oss opp, så flinke som vi er :glis:


#48

Shamu sa for siden:

Jeg syr hver dag stort sett, hekler eller strikker når jeg ikke syr.. eller strikke kan jeg ikke, så det blir sånne ting hvor jeg kan strikke kun en vei.. som babytepper osv.. :knegg:
HAr også brodert 2 julekalendere, men det er ikke så gøy da...

Søm derimot er min store lidenskap :D


#49

Sokk sa for siden:

:dulte:

Stadig vekk her også. Strikker mest, og helst små ting. :sparke: Jeg kan f.eks. godt bruke to år på å strikke en genser, og jeg har mer enn ett strikketøy liggende om gangen. :ja: Ellers kan jeg hekle og sy litt, mens brodering synes jeg ikke er noe gøy...

Det gjorde jeg. :stolt: I fjerde klasse. Lagde et belte og en sånn ampel til potteblomst.

Er det bedre enn å tove i vaskemaskinen? :undrer:


#50

Maverick sa for siden:

Jeg prøver stadig å få fattern til å putte "kreativt regnskap" i annonser, på visittkort o.l., sånn for å se om man kanskje kan tiltrekke seg en litt annen type kundegruppe. :cool:

(Altså, det er bare en spøk. Men det hadde vært gøy. I teorien.)


#51

Enhjørning sa for siden:

På ungdomsskolen var de faktisk fornøyd med håndarbeidet mitt, jeg fikk gode karakterer og mye ros for kreativiteten. :kry:

I sjette klasse, derimot, var jeg visst litt for kreativ:
Vi skulle sy små ekorn i filt, fikk utdelt stensil med oppskrift og bilde av hvordan de skulle se ut.
Jeg syntes ikke de paljett-øynene var noe fine, så jeg klippet ut "disney-øyne" av sort og hvit filt som jeg sydde på istedet, jeg syntes det ga ekornet et mye vennligere ansikt.
Og så sydde jeg halen på skjevt, det fikk jeg også kjeft for.
Men jeg var mer fornøyd med min enn noen av de andre var med sine:
Jeg syntes den skjeve halen fikk det til å se ut som om ekornet "logret", og sammen med øynene i filt, fikk jeg et ekorn som så både søtt og vennlig ut. :nemlig:
Han fikk til og med ring i øret (den kom på i ren trass mot den rigide læreren) og navnet "Joakim" - etter Joakim Larsson/Joey Tempest. :knegg:


#52

Oyoy sa for siden:

Jeg strikker. MYE i perioder, og så ingenting over lengre perioder. Altså, jeg får oppheng når jeg først begynner, og da blir det en del prosjekter.

Brodere gjør jeg kun når noen trenger julekalender. Det er veldig gøy å brodere, men det er greiere å strikke for da kan jeg se tv samtidig.


#53

LilleLeo sa for siden:

Ja, jeg syr hele tiden.


#54

Vimsen sa for siden:

Jeg strikker. hver eneste dag, faktisk.


#55

LilleRosin sa for siden:

Jeg svarte ja, stadig vekk, selv om det har vært litt lite de siste par åra. Men jeg ønsker å gjøre det stadig vekk.


#56

gullet sa for siden:

Jeg svarte stadig vekk, selv om det går litt i rykk og napp.

Syr klær og gardiner, puter, tepper
Patchwork, broderer, hekler, strikker, maler, snekrer, klipper og limer.


#57

Propella sa for siden:

Aldri! Jeg har aldri hatt tålmodighet med å pusle med småting. Mormor prøvde i flere år å lære meg å strikke. Det var ikke gøy! Jeg fikser det bare ikke. Jeg kan godt lage noe men jeg er alltid så flau over resultatet at det gjemmes bort eller kastes. Jeg er en utpreget perfeksjonist og synes ikke at mine ferdige produkter er gode nok. Alltid noe som kunne vært gjort bedre.


#58

amylin sa for siden:

Jeg strikker hver dag. Kan også hekle og brodere. Sy gjør jeg sjelden.


#59

Susse sa for siden:

Broderer. Lager litt meg meg selv, mest duker, tepper til ungene, kalendre osv. Lager også til fadderbarn og litt på bestilling.


#60

Palmen sa for siden:

Aldri. Aldri. Aldri.

I håndarbeidstimene på skolen gjorde jeg vel det absolutte minimum, hvilket endte opp med at jeg måtte ta med arbeidet hjem for å gjore det ferdig - og jeg fikk overtalt mamma til å gjore det ferdig for meg.

I sloyd så gjorde jeg en byttehandel, jeg rettet stiler for et par av gutta foer innlevering, og de gjorde sloydtingene mine. Vinn-vinn situasjon for alle, gitt!


#61

Dragen sa for siden:

Å ja, de blir aldeles ubrukelige. :stolt:


#62

Tusta sa for siden:

:jupp:
Har alltid et prosjekt eller fler gående!
Akkurat nå en tunika og en vest til meg selv, kalender til jentungen og sokker til jentungen.

Går mest i strikking og brodering her.


#63

Ariel sa for siden:

Jeg strikker når jeg får ånden over meg. Da blir det gjerne et plagg eller tre før jeg legger det bort en stund.:fnis:
Boderer en del også, men nå som strikkingen har kommet inn igjen blir det mindre av det. Men har da lagd en del.
Smykker lager jeg også i rykk og napp, både til meg selv og som gaver.


#64

Billa sa for siden:

Vel, Storesøster får innfall og da må mor følge opp.

Har akkurat felt av hennes aller første strikkeskjerf/-grytelapp/-teppe. Objektet er traktformet da antallet masker varierer noe underveis, men vi begynte hvertfall med 10 masker med tanke på skjerf til dokka og endte med 30 masker (nå bestemorsdagsgave til å henge på veggen).


#65

Wix sa for siden:

Jeg får strikkeånden over meg sånn ca hvert 3. år. Har ikke symaskin (men har litt lyst på), kan ikke hekle eller brodere. Men jeg kan makramé! :cool: Kan ikke si at jeg makramerer daglig, dog...


#66

Señora sa for siden:

:nysgjerrig: Hadde denne damen en viss forkjærlighet for lilla?

I så fall hadde vi samme lærer.


#67

Chanett sa for siden:

Det var henne, ja.



#69

emm sa for siden:

Ja, stadig vekk:) men jeg er mester i å ikke fullføre, der skal jeg bli bedre.


#70

Chanett sa for siden:

Dama var ikke god, men det vet du jo.


#71

Millen sa for siden:

Håndarbeid? Hva er det? :undrer:
Nei, jeg gjør aldri det, skikkelige kløne på det feltet der. :selvinnsikt:


#72

Obelix sa for siden:

Strikker og hekler.


#73

Evita sa for siden:

Strikker og syr. Strikker helst til lillegutt, blir det større plagg så blir jeg aldri ferdig. Begynte på ullgenser til storebror for et år siden, den ligger fremdeles uferdig...


#74

Noba sa for siden:

Det går veldig i perioder. Jeg liker best å strikke og hekle, så det er helst det jeg gjør, men nå er det lenge siden sist. Begynte på genser til Lillemor i jula, men hadde gjort avtale med mamma om at jeg kunne legge igjen strikketøyet når jeg dro så hun har gjort genseren ferdig nå. Nå holder jeg på med babybok og album til Junior. Ikke noe scrapbooking, men vanlig, gammeldags innliming av bilder.


#75

Ole Brumm sa for siden:

Ja, stadig vekk. Men resultatet skal jeg ikke skryte alt for mye av... Strikker og broderer, symaskinen brukes innimellom, men ikke så ofte som jeg skulle ønsket. Har mange ting jeg har lyst til å lage, men resultatet blir ikke alltid så veldig bra, derfor forsvinner motivasjonen innimellom. Men pusler alltids med et eller annet.


#76

Sassafras sa for siden:

Jeg hekler tepper, strikker litt, og en gang i året tar jeg fram broderiet.


#77

noen sa for siden:

Jeg strikker, og i det siste har det blitt produsert en del selbuvotter. Jeg har dessuten en symaskin som ikke akkurat er velbrukt, men den er kjekk å ha når man skal montere strikketing (kjedelig...) og reparere tøy. Aller mest morsomt er det å kjøre veldig fort, så det jeg syr blir sjelden pent...


#78

Røverdatter sa for siden:

Jeg kan sy hvis jeg vil, men jeg er ikke noe flink og det er så demotiverende. Samme med strikking. Skulle inderlig ønske at jeg fikk det til, hvis det teller. :)


#79

Luftslottet sa for siden:

Jeg strikker (og tenker på strikking) mye mer enn jeg har godt av. :knegg:
Hekle gjør jeg også, men straks det kommer nål og tråd inn i bildet, forsvinner alle kreative evner.


#80

Koma sa for siden:

Jeg kan ikke hekle tror jeg, og trodde heller ikke at jeg kunne strikke før jeg nylig ble med i en syklubb og troppet opp første kveld med nyinnkjøpt mønster og garn. Måtte ha hjelp til å legge opp, men ellers klarte jeg å strikke. Jeg har dog bare strikket rett foreløpig:o Å strikke vrangt tror jeg ikke jeg kan heller.


#81

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har nettopp planlagt å sy meg kjole. :stolt:


#82

Ditlovna sa for siden:

Stadig vekk. Jeg elsker å strikke og brodere. Har også i perioder drevet med hekling. Jeg har også lyst til å bli mer venn med symaskina. Har noen Tilda-pakker liggende som jeg skal prøve meg på. Nå strikker jeg et par votter til eldstemann, driver også å broderer et dåpsbilde til minstemann.


#83

Gremli Skremli sa for siden:

Jepp. Strikking og hekling. Noe maling på t-skjorter en sjelden gang. Lager også smykker en sjelden gang.


#84

carmenzita sa for siden:

Ja,stadig vekk.
Har mange halvferdige prosjekter liggende,som jeg bytter på å pusle litt med...


#85

Tjorven sa for siden:

Jeg strikker for det meste. De siste årene har det gått i barnetøy.

Jeg broderer og hekler litt også, men det er strikking jeg er flinkest til. Skulle ønske at jeg kunne sy, og vurderer å anskaffe meg en symaskin. Jeg kan jo ikke lære det uten.


#86

Olvina sa for siden:

Nei. Ikkje det heile tatt! I november kvart år kjøper eg juleblad som reklamerar med ting ein kan lage, "så enkelt at sjølv barn klarar det". Eg blar opp og innser at det er mogeleg at jentene mine klarar det, men definitivt ikkje meg. :skuffet:


#87

Nelly Nickers sa for siden:

Svarte aldri-aldri.
Jeg forsøkte å lage en parykk her om dagen. Stakkarslige greier. :knegg:


#88

Carrera sa for siden:

Jeg strikker endel; både stort og smått. Akkurat nå holder jeg på med en vest. Type toving.

Har lekt meg litt med symaskin i perioder, men har ikke helt fått kicket der ennå.


#89

Magica sa for siden:

Ja, hovedsaklig strikking, men litt hekling og litt sying (har ny symaskin!).

Er litt deppa for jeg sliter med en senebetennelse som hemmer meg mer enn jeg skulle ønske. Den sitter i hånda. :(


#90

Katinka sa for siden:

Jeg er periodestrikker og er inni den perioden akkurat nå.


#91

Java sa for siden:

Jeg også! Forrige periode var for 17 år siden.


#92

Søster sa for siden:

Jeg også, men ingen som kjenner meg ville trodd det!

Jeg kan hekle litt, men jeg har ikke laget noe på årevis. Når det gjelder håndarbeid generelt, er det største problemet at jeg er for utålmodig og slurvete, så hvis jeg prøver på noe, ender det i katastrofe og banning. Hvis jeg hadde fått en ny personlighet, skulle jeg sikkert fått til en del fine ting..


#93

mina sa for siden:

Jeg har alltid et strikkeprosjekt eller tre på gang.
Det blir mest strikking, men også litt brodering og hekling innimellom.


#94

Malus sa for siden:

Strikker, broderer, vever +++
Går litt i rykk og napp. Nå er det mest veving, men jeg må se å komme i gang med noe strikking til min bestevenninnes kommende baby :)


#95

Nenne sa for siden:

Jeg får strikkedilla i perioder og av til broderer jeg. Batikk gjorde jeg meg ferdig med på 70-tallet, det samme gjelder makramé. Hekling er jeg ikke flink til og symaskinen er jeg alldeles ikke venner med.


#96

lille my sa for siden:

Aldri.Aldri !
Har ei mor som er veldig flink å strikke,hekle og sy,men jeg er det desverre ikke.


#97

Hulda sa for siden:

Ja, stadig vekk. :)


#98

TheVoice sa for siden:

Stadig vekk :)

Syr, strikker, maler, perler m.m.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.