Vi skal ha bursdagsfeiring i helga, og får en liten gjest som ikke tåler laktose. Noen som har noen gode oppskrifter på muffins eller andre kaker jeg kan lage som hun kan spise? Jeg kan godt søke opp noe på nett, men tenkte kanskje noen hadde oppskrift på noe de hadde smakt også.
Vi skal ha en langpanne sjokoladekake også, så det bør helst ikke være det. Ellers er jeg åpen for de fleste forslag altså.
Pisk sammen olje og sukker med en stålvisp. Rør i eplemos og kanel. Sikt mel og bakepulver og bland i, men ikke rør mer i deigen enn nødvendig.
Fyll muffinsformer 2/3 fulle (muffinsene får finest fasong om du har papirformer i muffinsbrett). Stek midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min.
Pass på å bruke matolje med nøytral smak, slik som rapsolje eller solsikkeolje. Ikke bruk soya eller olivenolje.
Hvetemel kan byttes ut med samme mengde glutenfritt mel.
Mengden sukker er basert på at du bruker lettsukret eplemos. Bruker du for eksempel Noras eplemos med biter som er nokså søt, bør du redusere sukkermengden. Muffinsene kan varieres ved å stikke en eplebit i hver muffins, eller noen hakkede aprikoser, friske bær eller rosiner og hakkede nøtter
Mammaen ringte kl 22 i går og sa det med melkeallergien. De er nemlig invitert i bursdagsselskap på lørdag. Men da hadde jeg selvfølgelig allerede laget sjokoladekake og kjøpt inn pølser til feiring i barnehagen i dag. Heldigvis hadde hun et lite lager i fryseren i barnehagen!
Melka kan du fint bytte ut med juice, blir veldig bra. Bruk hvilken som helst oppskrift som det er vanlig melk i. Laktoseredusert melk fungerer også veldig bra. Havremelk er mye bedre enn soyamelk og rismelk i bakverk.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.