Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Finnes det en miljømerket sjampo?

#1

Siri sa for siden:

Altså ikke den babyutgaven som jeg ikke husker i farta... Har nemlig fått informasjon fra sikre kilder om at shampoen jeg bruker er full av miljøgifter... :rolleyes:


#2

Azi sa for siden:

Jeg så hos frisøren idag. Dem solgte noe økologisk shampoo. Den het noe md Bio, jeg skal der i 12 tiden og klippe håret. Skal ta så ta med meg navnet da.


#3

Søster sa for siden:

Hvis du ikke er så jålete, er Coop Änglamark et godt og miljøgodkjent alternativ.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Mye miljøvennlig shampoo på Helios og Body Shop.


#5

Siri sa for siden:

Takker for svar. Dårlig med både Body Shop og Helios her på bøgda, men en Coop skal jeg da klare å oppdrive! :riktig:


#6

Tallulah sa for siden:

Weleda sin shampo kom best ut av testen til Ethiscore som var gjengitt i Ny Tid for litt tilbake. Det scoret høyest på både miljø og arbeidernes arbeidsforhold. Den får du kjøpt på helsekosten. Ellers er Änglagård et godt alternativ!

Det man skal være obs på når det gjelder Body Shop er at de ikke tar noe ansvar for hvordan ingrediensene de kjøper er fremstilt, de tar kun ansvar for egen produksjon.


#7

Søster sa for siden:

Weleda får du kjøpt på nett.


#8

cilen sa for siden:

Biolage fra Matrix


#9

safran sa for siden:

Hva med balsam, da? Tips om det også?


#10

Siri sa for siden:

Takker. Har du en adresse?


#11

Guava sa for siden:

Santé har miljømerket shampo. Jeg liker produktene derfra ganske godt.
Lavera og andre helsekostmerker har også.

Bodyshop liker jeg ikke etter at de ble en del av Lorealkonsernet.
Weleda har mye bra, men vær obs på allergi osv. De har ofte svært mange eteriske oljer i produktene som noen kan reagere på med irritert hodebunn osv.


#12

Palmen sa for siden:

Dr Bronners Magic Soap (som sikkert finnes på helsekost-butikker) kan også brukes som shampo, og den må da vel være miljomerket? Organisk og ren er den ihvertfall, jeg har begynt å bruke den både til meg selv og til mini.



#14

Tallulah sa for siden:

Den er så god! Jeg har nettopp funnet den og falt fullstendig. Den er både miljøvennlig og etisk, faktisk.


#15

Azi sa for siden:

Ser ikke så veldig miljøvennlig og etisk ut i følge kosmetikdatabasen.
www.cosmeticsdatabase.com/company.php?comp_id=421



#17

Koma sa for siden:

Det er jo kun fordi den inneholder parfyme at den får dårlig score.
Den databasen tror jeg man skal ta med en klype salt.




#20

Azi sa for siden:

Pga 3 ting faktisk. Men det var ikke lite parfyme oppi der heller. Jeg tror faktisk ikke at i den databasen at dem våger å skrive tull. Med tanke på at dem hadde da blitt saksøkt for lenge siden av alle.


#21

Azi sa for siden:

Jeg synes det er greit som forbruker å vite hva de forskjellige tingene som er oppi i de forskjellige produktene gjør med meg.


#22

Tallulah sa for siden:

Hvor ser du mengden parfyme?

Det er greit at de ikke skriver "tull", de finner ikke på ting, Men de tar ganske hard i på noen av punktene. Det lønner seg å sette seg inn i hva hvert enkelt punkt faktisk betyr og hva det står at det reageres på.


#23

Palmen sa for siden:

Har du proevd leppepomaden derfra? Jeg er helt hekta på den også! :jupp:


#24

Azi sa for siden:

Ja så klart, men tror de fleste forstår så pass engelsk at dem skjønner hva som står der. Og det man ikke forstår kan man slå opp på ordbok.

Mengden skorer 0-10. Akurrat det produkte der hadde 8.


#25

Tallulah sa for siden:

Nei, det var ikke mengde. Det var hvor "farlig" de anså ingrediensen for å være.

Det er klart man skal bry seg om hva som er i produkter man bruker. Men å si at et produkt ikke er etisk eller miljøvennlig fordi den har parfyme i seg, da har man rett og slett misforstått litt.


#26

Koma sa for siden:

Det er da en kjent sak at parfyme aldri vil slå bra ut på miljøvennlighetsskalaen. Jeg klarte ikke å lese meg til mengden eller hvilke stoffer som inngår i parfymen. På pakningen står det jo bare "fragrance" Denne databasen har de bare satt opp "fragrance" med giftighetsskala 8 generelt og 100% manglende dokumentasjon.

De har klassifisert sitronsyre til 3 på "farlighetsskalaen" Sitronsyre er garantert tilsatt for å justere pH i ett buffersystem med Natriumsitrat (og den er klassifisert til 1". Det vil si at det er garantert små mengder. Og helt ærlig, sitronsyre er ikke spesielt toksisk altså i små mengder i ett buffersystem, hvor ph blir nøytral. Det er klart at når man putter sitronsyre (en hvilken som helst halvsterk syre) i øynene på kaniner og gnir det inn i huden så blir hud og øyneirriterende, dermed blir den klassifisert som det, selv om den i den pågjeldende produkt virker motsatt ved å stabilisere pH og sørge for at det ikke svir i øynene.

Man er nødt til å ta sånne databaser med en STOR klype salt. Her har man ikke vitenskapelig analysert ett og ett produkt, man har tatt ingredienslista og sett på alle stoffene enkeltvis uten å ta hensyn til mengder.


#27

Azi sa for siden:

Det var jo ikke bare parfymen Glitter, har du sett at den innholder faktisk Citric Acid? Små mengder ikke så farlig. Men hvor mye kan man bruke før det har blitt for mye?

www.cosmeticsdatabase.com/ingredient.php?ingred06=701385&refurl=%2Fcompany.php%3Fcomp_id%3D421%26



#29

Tallulah sa for siden:

Jeg bare henviser til Koma sitt svar over.


#30

Azi sa for siden:

Ja det er greit nok at man må ta disse med klype salt.
Men jeg har stor tro på at om flere legger merke til hva som egentlig er oppi i diverse produkter før man tar det på ansikt, hår og kroppen og sjekker hva det kan gjøre mot oss. Kanskje da vi kan oppleve mindre kreft og allergi og andre hudproblemer og andre sykdommer.

Nå for tiden er det mange som lager forskjellige kosmetiske produkter. Og mange av dem har ikke engang påvist hva de forskjellige tingene innholder. Slike produkter blir da som oftes kjøpt av barn eller ungdommer med mindre penger å prute med. Hva er disse produktene laget av? Hva kan dem gjøre med disse barna, kanskje ikke akurrat der og da. Men hva skjer med dem om 5 år 10 år- 20 år.

Hvorfor så mange har allergi, hudproblemer og kreft nå? Det er jo nødt til å være all den masseproduserte varer som blir solgt og vi som kjøper varene i god tro om at staten ikke ville ha solgt oss varene hvis dem var giftig.

Nå hadde jeg skrevet masse her alt forsvant. Så det får holde med dette nå foreløpig! :mumle:


#31

Tallulah sa for siden:

For det første, jeg tror grunnen til at vi har hudproblemer, allergier og kreft nå er et adskillig mer sammensatt problem enn hva som er i hudkremene våre.

Jeg er enig med deg i at man skal være kritisk. Ja, man bør sjekke hva de forskjellige ingrediensene består av. Det er mye dritt der ute, kanskje spesielt i overparfymerte, syntetiske lekeprodukter.

Men jeg er også av den oppfatning at man bør vise sunn skepsis overfor en side som dette også. Spesielt hvis man ikke helt skjønner alt som står der, de tok veldig i, og forklarte endel ting veldig dårlig.

Jeg syns det er bedre å forholde seg til f.eks. Grønn Hverdag, selv om det er ikke alt de vet heller. Men de svarer på mail hivs det er noe man lurer på.


#32

Azi sa for siden:

Det er rart at du nevner det. Når du feks bader, dusjer i varmt vann. Åpner faktisk porene seg. Og dermed lettere for å få inn alt mulig dritt i fra kremer og shampoo ol. inn i blodet rett og slett inn i kroppen. Bruker man dårlig produkter kan man fint risikere at huden reagerer ved å klø, irritasjon, allergi osv. Mange som ikke tåler parfyme, og dermed gir det faktisk hudproblemer og allergiutslett.

Min søster hadde hudkreft i alder av 32. Hun sier selv at hun ikke brydde seg noe særlig om hva hun puttet på og i kroppen tidligere. Hun solgte mye homeparty kosmetikk og så klart brukte produktene selv. Hva som er årsaken til at hun fikk hudkreft får vi vel aldri vite.


#33

Tallulah sa for siden:

Azi, hvis du leser det jeg skriver så ser du at jeg absolutt ikke benekter at det har en sammenheng. Jeg benekter heller ikek at man ikke skal vøre kritisk. Jeg sier bare at man kan ikke skrive alle tilfeller av allergi, hudproblemer og kreft på hudpleieproduktene. At det er ett mer sammensatt problem.

Jeg orker ikke gjenta meg selv flere ganger.



#35

Tallulah sa for siden:

Nei, den har jeg ikke testet! Fant såpa bare i forrige uke, og butikken jeg fant den i hadde bare det produktet, ingen av de andre. Jeg skal høre med dem om de kan ta inn flere.


#36

Alfa sa for siden:

Eg får ikkje prikka deg meir i dag, Glitter. Eg får heller :tilber: deg offentleg.


#37

Billa sa for siden:

Dette er jeg helt enig i (selv om jeg personlig ikke er noe fan av Grønn hverdag heller). Det er dessuten forskjell på tilsatt "parfyme" og det å ha innholdstoffer som avgir dufter (eks oljer, ekstrakter osv).


#38

Guava sa for siden:

Det er ikke så lett å skille mellom oljer som avgir dufter, ekstrakter og parfyme. Parfyme er jo ofte oljer eller ekstrakter som avgir dufter. Om de er aldri så naturlige og økologiske kan de like fullt ha negative effekter. Det er jo nettopp på dette punktet Weleda har fått en del kritikk fordi de putter oppi ganske så mange duftstoffer i produktene sine. Mange av duftene er helt unødvendige. I noen produkter er listen lang. Hvis man ser nøye på listen er en del av ekstraktene de bruker nøyaktig de samme som en del andre produkter bruker.


#39

Billa sa for siden:

Joa, men noen innholdstoffer med egenskaper som er viktige/riktige for ulike kosmetiske produkters egenskaper, har også en duft. Og da synes jeg utgangspunktet for å bli klistra opp på en negativ-liste er litt feil.

Neutral har forresten sjampo og andre produkter uten både lukt og farge. De er anbefalt av NAAF og er Svanemerket.


#40

Che sa for siden:

Enn Jason? Er ikke de ganske kurrante på lite tilsetningsstoffer?

www.jason-natural.com/ - De selges på helsekost (og på Smartclub) + fra USA da...


#41

Tallulah sa for siden:

Vi bruker også Jasonprodukter, og er fornøyde. Nå må jeg innrømme at jeg ikke har sjekket ingrediensene så nøye, skal løpe på badet å gjøre det nå!
... Den er organisk i allefall, ingen parabener, men diverse duftoljer. Jeg liker lukten på Weledaproduktene bedre, men Jason er billigere, og kommer i digre flasker og er dermed veldig greit til familiebruk.


#42

Siri sa for siden:

Jeg fant forresten Neutral shampo og dusjsåpe på apoteket her om dagen... Men utvalget kunne absolutt vært bedre og lettere tilgjengelig...


#43

Andampawen sa for siden:

Her bruker vi både neutral shampo og vaskemidler. Faktisk den eneste shampoen til nå som håret mitt ikke blir fett igjen med en gang av! (Jeg har prøvd MANGE ulike typer altså :nikker:.)


#44

Tangina sa for siden:

Den er kjempegod. :jupp:

#45

Dixie Diner sa for siden:

Urtekram har gode sjampoer som ble best i test i en stor miljøtest for noen år siden. Selges i helsekosten.


#46

Divine sa for siden:

Kan du utdype dette litt? Hvilke ingredienser er de de kjøper?

Og kan noen fortelle meg litt mer om parabener? Er alle parabener i alle sammenhenger ille? Jeg har nemlig funnet ut at den eneste sjampoen som ikke får hodebunnen min til å flasse og klø, inneholder parabener ... Og den er fra Body Shop.



#48

Dixie Diner sa for siden:

Nei, alle parabener er ikke skadelige visstnok. Her er en ganske bra tråd om emnet:

forum.snartmamma.com/showthread.php?p=3577988&highlight=parabener#post3577988

Elsie skriver:


#49

Divine sa for siden:

Takk, Iset. :blomster:


#50

Andampawen sa for siden:

Takk for info om parabener! :jupp: Dette visste jeg faktisk ikke!


#51

Marge sa for siden:

Parfyme er jo faktisk en mengde drittstoffer.


#52

Tallulah sa for siden:

I dette tilfellet (Dr. Bronners) er det snakk om eterisk olje. Økologisk dyrket, sådan.


#53

Marge sa for siden:

Det er jo noe helt annet enn parfyme ja.


#54

Susse sa for siden:

Her bruker både små og store Englamark produktene fra COOP og er veldig fornøyde. Miljømerkede og uten farge/parfyme. Selv storebrors tørre eksemhud tåler produktene som dessuten koster lite.


#55

Guava sa for siden:

Problemet med Weleda, Dr. Hauschka og andre merker er at de har så utrolig mange ulike eteriske oljer i produktene. Noen av disse blir på innholdsfortegnelsene klart listet opp som parfymestoffer.

I forhold til det med egenskaper er det litt interessant hva man vektlegger som viktig. I forhold til Weleda så er produktene bygget opp omkring antoposofisk medisin, noe som i seg selv er svært omdiskutert.

Jeg kan derfor forstå på et vis at det er så mye rart i produktene hvis man har et livssyn og et syn på medisinen som tror at dette har effekt, men jeg er nok ganske skeptisk til antroposofisk medisin i utgangspunktet og foretrekker miljøvennlige produkter med færre ingredienser.


#56

Siri sa for siden:

COOP har mange bra alternativer. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.