Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bakes det syv sorter til jul?

#1

Tøsa sa for siden:

Tenker på julekaker, hvilke sorter jeg skal bake. Trenger litt tips. Storebror er dessuten egg og nøtte allergisk, så han må jo ha litt også.

Noen tips? Hva bruker dere og ha av julekaker?


#2

Nabojenta sa for siden:

Her skal det bakes både 7 og 14... :D


#3

Ru sa for siden:

Neh.
En 2-3-4 kanskje?


#4

Chanett sa for siden:

Vi baker kakemenn, pepperkaker, risboller, pleskner også får vi smultringer av svigermor og krumkaker av mamma. Som regel blir det noe mer.


#5

Harriet Vane sa for siden:

I år blir det ingenting. Vi skal jo flytte ut om 14 dager og kommer hjem igjen 22.12 etter oppussing. Og da er vi nok heller ikke helt ferdige. :(

Ikke skal vi feire jul hjemme heller.


#6

Toffskij sa for siden:

Det blir IKKE sju. I fjor ble det én sort, nemlig pepperkaker. Jeg synes det er mye morsommere å lage konfekt og annet julegodt, det smaker mye bedre også.


#7

amo sa for siden:

Jeg lager kakemenn og mannen lager risboller og delfiakake.


#8

Angelique sa for siden:

Konfekt og annet snadder syntes jeg smaker best også.
Fikk jeg lyst til å prøve meg på

Min samboer er baker, så vi pleier å ordne det vi trenger gjennom joben hans (de har eget konditori)

Men, vi baker alltid pepperkaker.Stor stas for både små og store barn med den tradisjonen


#9

Blondie sa for siden:

Sju slag? :hehehe:
Men vi er glade i sandkaker, pepperkaker, marspiankuler, krumkaker og sjokoladekjeks.
I tillegg pleier vi å finne et slag som vi bytter ut hvert år - og adopterer hvis det blir ordentlig vellykket.


#10

Skilpadda sa for siden:

Jeg tror ikke det blir syv i år, nei. Jeg er vant til ganske mange sorter hjemmefra, og kommer kanskje til å bake et par sorter i år - pepperkaker blir det i alle fall, sammen med Lillegutt, og så får jeg se om det kanskje blir noen av de andre favorittene mine også. Skårne pepperkaker med mandler i (og masse smør og sirup, de er nesten som knekk :nam: ), og veldig gode sandkaker, og sandnøtter, og farmors mørlefser, og kokosmakroner, er ting jeg er vant til å lage. Og så marsipan, da, og kanskje romtrøfler. :nam:


#11

Ru sa for siden:

Jeg kunne jo svart litt mer utfyllende ja ...

Det blir nok kakemenn, pepperkaker, havreflarn, marsipankonfekt (om det teller) og kanskje risboller om jeg gidder.


#12

Niobe sa for siden:

Nei, ikke syv sorter. Tror ikke det er 7 sorter kaker vi liker, en gang... :rolleyes: Tenker å lage pepperkaker, risboller, kakemenn, og så litt diverse konfekt.


#13

Tøsa sa for siden:

Syv sorter blir det ikke her. Jeg liker ikke så godt julekaker, men det er nå alltid kjekt og ha noe.

-pepperkaker og pepperkakehus
-krumkaker
-strull ( de er uten egg=
-risboller
-kokosmakroner

Blir vel til at mamma baker noen og jeg noen. Så deler vi, så får vi litt forskjellig!


#14

kisha sa for siden:

Jeg er sluttet med det. Det blir ikke spist opp likevel. Så her kjøpes det litt.


#15

Eia sa for siden:

Lurer på om ikke det hette sirupsnipper. Det er skikkelig snadder - mormor bakte alltid de til jul, sammen med en hel haug sorter til.

Her blir det kun pepperkaker som skal bakes. Jeg får alltid kakemenn (og -kvinner), kransekake og risboller av mamma. Mer orker vi ikke å spise.


#16

Tove sa for siden:

Det er ingen som spiser småkaker her, så det gidder jeg ikke. Lager risboller og en formkake av noe slag. Det holder i massevis :nikker:

Vi lager forresten pepperkaker da....for at vesla skal få stikke ut kaker. Det synes hun er så morsomt :)


#17

Skilpadda sa for siden:

Nei, sirupsnipper er kjevlet ut og skåret i snipper og med en halv mandel på. Det jeg snakker om, er en deig med hakkede mandler i, som formes til tykke pølser og skjæres i skiver før steking. Veldig gode. (Oppskrift her.)


#18

Filifjonka sa for siden:

Jeg har lagd sju sorter og flere til mange ganger, men slett ikke hvert år. Det skal ikke være for mye stress, har man ikke tid får det heller bli mindre kaker. Jeg liker å bake, og guttene har hver sine "må ha"-kaker, på den måten blir lista fort litt lang.

Jeg har også en allergisk gutt, i år skal han få smake kaker med egg i for første gang. Men tidligere har pepperkaker (pyntet med Nonstop) og lyse kakemenn vært hans favorittkaker.

Det jeg MÅ bake til jul er aniskringler (små gjærkringler som spises til frokost med smør), pepperkaker og store deilige cookies med nøtter og sjokoladebiter.

Har jeg tid og overskudd lager jeg mandelflarn, konfektkake, fruktkake, kransekakestenger, marsipankonfekt og annen konfekt.

Ingen tørre inn-og-ut-kaker som jeg lager bare fordi de hører med. :)

De skårne pepperkakene til Skilpadda hørtes gode ut. :nam:


#19

Mikkeline sa for siden:

Maximillia - du har ikke en god oppskrift på cookies?

Her blir det nok bare bakt pepperkaker. Vi spiser ikke så mye kaker i julen selv, Skal heller ikke ha noen julebesøk hjemme hos oss.


#20

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker denne oppskriften, som sto i Aftenposten for noen år siden. Det er ikke meg som har lagt den ut med den grusomme bakgrunnen!! :D

Bare kopier teksten, så hjelper det.


#21

Honda sa for siden:

Her baker turbo papperkaker.
SÅ lager jeg og mamma skrivefruens, noe småkaker me nøtter på som jeg ikke husker hva heter.og sjokolade kjeks. Lager en porson av hvert så delere vi det. Blir mer en nok
Så lager jeg risboller.
Så lager mamma 2 sorter lefse.Som vi får litt av :)

Så lager svigermor snicerskake som hun skjerer opp i biter som konfekt som mann får.

Så har vi sjokolade kake og ostekake som "storer" kaker.

Og så har vi havrekjeks.

Spises ikke så mye kaker .
best med småkaker før jul ;)


#22

Señora sa for siden:

Nei, jeg baker kanskje pepperkaker, og noen "snopekaker"

Lurer på om det er julekaker fra i fjor i boksene enda :flau:

Vi spiser det ikke.


#23

Mikkeline sa for siden:

Tusen takk!

(Nederst på siden var det en link til oppskriften i svart hvitt...kanskje andre som har mislikt bakgrunnen også :D )


#24

Mei sa for siden:

Sju sorter? :hehehe: Kanskje om man teller med konfekten også.

Maximilia: er det mulig å få oppskrift på aniskringlene?


#25

Svaggen sa for siden:

Her bakes det lite. Pleier å ta en runde md pepperkakebaking med ungene, mest for kosen sin skyld. Og så er jeg avhengig av å ha en Delfiakake i kjøleskapet i julen, men den er det kun jeg som liker, og spiser. :)


#26

Filifjonka sa for siden:

Ja, jeg kan finne den ikveld. :)


#27

Filifjonka sa for siden:

Bestemor lagde disse kringlene hele året, men for de yngre generasjonene har det blitt en jule-ting. De er veldig fine å ha i fryseboksen, og varmes til frokost og spises med smør på baksiden. (Skal ikke deles i to som et rundstykke, det er helt feil!)
Ungene elsker disse, og de er definitivt en del av julestemningen her i huset.
Jeg lager som regel tredobbel porsjon av denne oppskriften, det blir ca. 100 kringler.

ANISKRINGLER
1/2 l melk
200 g sukker
90 g smør
100 g gjær (dobles ikke, jeg brukte 100 g gjær til tredobbel porsjon)
1 ss anis
Hvetemel til deigen er passe

................................
Smelt smøret, tilsett melken og når det er 37 grader rører du ut gjæren i litt av væsken. Rør inn sukker og anis, og mel til deigen slipper bollen. (Ikke bruk mer mel enn nødvendig!)
La deigen heve godt (min hevet i 1,5 timer igår, men mindre hadde sikkert holdt).
Del deigen opp i emner, størrelse som litt små boller. En porsjon av deigen skal bli ca 30 stk. Trill ut fingertykke pølser og bøy sammen til kringlefasong. Kringlene skal ikke bli store og tynne med to hull i når de blir stekt, hullene skal tettes igjen når de hever seg og steker, slik at du får en tykk liten kringle.
Heves ca en halvtime på brettet, så skal de steke ved 250 grader ca 8 minutter. Følg godt med på slutten, de skal ikke være for mørke.


#28

Kaktus sa for siden:

I år blir det:
Pepperkaker
Cola-kaker
Krumkaker
Tyske skiver

Og så lager jeg sikkert julekake og litt annet hvis jeg rekker og orker. Pleier å ha minst 7 slag ja. :flau:


#29

Pamina sa for siden:

Mellom 10 og 17 sorter, kommer an på om jeg får tid til alle. Pleier å bruke en dag eller to på baking.

:hehehe:


#30

Tinka sa for siden:

Delfiakake.

Smultringer.

Pepperkaker og pepperkakehus.

Lefser.

Fattigmenn.

Hvite kakemenn og koner.

Honningkaker.

Også blir det litt av hvert julegodt.


#31

~TM~ sa for siden:

Jeg tror ikke jeg kommer til å bake noe i år. Husbonden har ferie store deler av desember og kommer til å ta poden med ut til sin mor og så baker de sammen der.


#32

Beckett sa for siden:

Jeg baker alltid pepperkaker, serinakaker og verdens beste peppernøtter. :nam:


#33

Mei sa for siden:

:confused: Er cola en av ingrediensene?


#34

Nenne sa for siden:

Jada her bakes det i vilden sky, men jeg har kuttet kraftig ned de siste årene for det blir jo ikke spist opp. Jeg lager så mye konfekt og annet at det går mindre kaker.

Av type småkaker har vi vanligvis:

  • pepperkaker
  • (hvite) kakemenn
  • nøttetopper
  • drømmer
  • kokosmakroner
  • smultringer
  • krumkaker

I tillegg:

  • lefser
  • kransekake
  • Sarah Bernard

Pluss diverse konfekt:

  • nøttepraliner
  • marsipankonfekter av diverse slag
  • ristopper
  • seigmenn
  • peppermyntekonfekt

Dessuten baker jeg alltid rundt regna en million rundstykker, i hvert fall omkring 200, halvparten grove og halvparten fine, til alle julefrokoster og lunsjer. De pleier å gå med i løpet av en åtte-ti dager.

Vi får se hva vi rekker i år.


#35

Nenne sa for siden:

Er romtrøflene på den samme sida? Forkledd som sjokoladetrøfler kanskje? :)


#36

Mei sa for siden:

Åh jeg tror jeg har lyst å bake/lage lefser i år :jupp: Sånne med brunost (og kanel og smør?) inni. Er det noen som har oppskrift?


#37

LilleVims sa for siden:

Nei, det ville ikke blitt spist opp om jeg hadde laget så mye. Men det kommer vel etterhvert. ( om mange år når jeg er skikkelig gammel)

Det viktigste for meg er at jeg lager pepperkaker og rismus :nemlig:


#38

Gaia sa for siden:

Jeg kan aldri tenke meg at det blir bakt syv slag. Planen er å lage risboller, pepperkaker og strull (hvis jeg får låne et jern, gidder ikke ha eget strulljern). Jeg skulle gjerne lagd smultringer, men det spørs om jeg må tigge hos tante, for jeg tviler på at jeg får tid.


#39

gullet sa for siden:

Tja, er det litt tid til overs og jeg synes det er kos blir det vel litt av hvert i år også. Ifjor ble kakene spist opp før jula!
Far er en skikkelig kakemons.

Serinakaker
Pepperkaker
Tebrød
Kokosmakroner
Kromkaker
Delfiakake (var en kjempehit hos far)
Gjærkringle
Sjokoladekake

og noe konfekt

Og jeg fikk noen tips her :sulten:


#40

Røverdatter sa for siden:

Jeg pleier å bake:

Pepperkaker
Kokosmakroner
Knekk-kaker (ligner havreflarn, men er mer karamellaktige)

Bytter med mamma og får:

Sjokoladecookies
Krumkaker

Får av mormor:

Smultringer

Det ble ikke 7. :hehehe:


#41

amylin sa for siden:

Ja, her bakes det 7 slag.

Pepperkaker
Hvite kakemenn
Berlinerkranser
Riskaker

De er faste hvert år. Har tre slag som varierer fra år til år. I fjor var det:
Napoletanske ruter
Smultringer
Sara Bernhard

I tillegg lager jeg Delfiakake, litt konfekt, noen ganger drops, leverpostei, sursild, cabaret og pepperkakehus. Ikke bare kaker, men det er liksom en del av førjulsforberedelsene.


#42

Skilpadda sa for siden:

Ja, det er de samme. :) De kan lages med rom eller sitruslikør eller annet, jeg synes de er fryktelig gode med ordentlig mørk rom og ordentlig mørk sjokolade. De smaker så kraftig at det nesten ikke kan kalles "søtsaker" lenger. :nam:


#43

Nenne sa for siden:

:nam: Disse må inn på lista i år altså. :nikker:


#44

TGM sa for siden:

Jeg har faktisk ikke bestemt meg for hva jeg skal bake i år.
Det blir helt klart pepperkaker, også kringla jeg pleier å lage på lille julaften.

Aniskringler ser spennende ut, kanskje det er plass i fryseren til dem...


#45

Stikka sa for siden:

Risboller og pepperkaker var det vi fikk til i fjor. Tenkte jeg skulle utvide litt i år siden vi skal ha jul hjemme. Akkurat hva vi baker i tillegg tar vi litt på sparket tror jeg. Leser igjennom denne tråden litt nærmere jul. Er vel ikke meningen vi skal begynne å bake ennå vel?


#46

Skilpadda sa for siden:

Nei, det håper jeg da ikke. :eek: (Men jeg husker at Nenne hadde et godt tips i fjor for å unngå at "mus" skulle spise opp kakene som lå i fryseren. :humre:)


#47

Røverdatter sa for siden:

Åh! Jeg har dajmkake i fryseren! :løper:

:lykkelig:


#48

Alfa sa for siden:

Eg bakar ikkje julekaker. Her i huset likar vi betre sjokolade og anna snacks, men kjøper nokre kaker for skams skuld.


#49

Mandarin sa for siden:

I fjor tror jeg at jeg bakte 8-9 :eek:

Skjer ikke i år altså! Skal ha straks ha unnagjort et bryllup ;) , og tenker at jeg er passelig sliten etter det . I år blir det et par slag for at lillemor får være med på det, også skal vi reise til svigers juledagene og spise svigermors kaker! :nikker:


#50

Trois sa for siden:

Elsker å bake, godt jeg har en familie som er veldig glad i kaker.

Siden slampen ikke tåler hvete så blir det litt alternative julekaker. I år skal jeg lage:

Amazing peanut butter cookies
Pepperkaker
Kokosmakroner
Kolakaker
Sandkaker
Snickersgrotter
Vepsebol
Lefser
Kanelstjerner

Skal også lage kokosboller, baileyskuler og mozartkuler


#51

Hennie sa for siden:

Denne tråden minte meg på hvor heldig jeg synes jeg er, som slipper å bake julekaker, siden vi alltid reiser bort i julen. Men kommer nok til å bake pepperkaker da, som vi kan knaske på i førjulstiden.


#52

Blå sa for siden:

Jeg baker en del. Vi spiser mest julekaker i førjulstiden, det er da de er best :p.

Jeg baker vanligvis:

pepperkaker
hvite kakefigurer
havreflarn
sukkerkringler (en enklere versjon av berlinerkranser)
serinakaker
peppernøtter
krumkaker

julebrød
honningkake
Mor Monsen

Her i huset synes både jeg og jentene at julebaksten er hyggelig og det blir spist opp og da er det verd det.


#53

Nenne sa for siden:

Jeg ser helt klart for meg at du må dele mange oppskrifter med oss andre. :nemlig: Uten tvil.

Kanelstjerner? Er det sånn de har i Sveits tro? Zimtsternen er bare så godt! :nam: Stikkes de ut med små pepperkakeformer og så har du melisglasur på?


#54

Trois sa for siden:

Ja det er det samme. Man har på marengs med melis og romessens før de stekes, veldig gode og helt hvetefrie.

De fleste (kanskje alle) oppskriftene har jeg funnet her www.detsoteliv.no


#55

Kaktus sa for siden:

:niks:

Cola som i karamell. Er stenger som deles på skrå.


#56

Kaktus sa for siden:

Maximillia: Jeg tenkte å prøve meg på aniskringlene. På butikken hadde de anisfrø. Skal jeg gjøre noe med dem, bruke dem hele eller kjøpe noe annet?


#57

Misty sa for siden:

Jeg baker ikke syv slag nei, men det blir hvertfall pepperkaker og serinakaker. Resten kjøper jeg :ja:


#58

Selma sa for siden:

Nam - dette hørtes godt ut :nam: Oppskriften er lagret og skal helt sikkert testes:D


#59

Veronal sa for siden:

Vi har heldigvis ingen småkaketradisjon (heldigvis fordi jeg ikke setter særlig pris på småkaker). Konfekt derimot. :nam:

Mannen og jeg har hatt et pepperkakeprosjekt hvert år. Et år laget vi oljeplattform med helikopterdekk og helikopter og seigmann i redningsbøye i vannet. Andre prosjekter har vært Oslo rådhus, Holmenkollen (med seigmann i unnarennet) og stavkirke.

Til neste jul når vi har flyttet inn i nyhuset så vurderer jeg å bli en juleskrulle så da regner jeg med at det blir laget kransekake i tillegg til konfekt.


#60

Lykken sa for siden:

Vi baker pepperkaker med ungene og noen venner for kosens skyld.
Jeg, mamma og min søster har en plan om å bake kromkaker og havreflan sammen, så får vi se om tiden strekker til. Gaveinnkjøpene har en tendens til å ta mye tid og det tas i siste halvdel av desember pga julelønn.
Resten av julekakene er jeg så heldig å få i bokser fra svigermor og mamma, og det holder mer enn nok. Vi er ingen store julekakespisere i familien, så det er alltid for mye igjen etterpå.
Jeg har hverken ferdighetene eller tiden til å bake 7 slag alene, det tas heller ikke omfattende julerengjøring i huset, utenom litt ekstra vanlig vask.
Men i år har vi vaskehjelp, så det er mulig vi betaler litt mer for en ordentlig omgang.


#61

Filifjonka sa for siden:

Malt stjerneanis heter det jeg bruker. Kjøpes i sånn vanlig krydderpose. Mulig du kan ta anisfrøene i foodprocessor eller morter så det blir helt finmalt. Lykke til. :)


#62

Babe sa for siden:

Baker ikke sju slag. Men det blir en del likevel da.

Har ikke helt bestemt meg for hvilke slag som skal bakes i år, men det blir en blanding av tørre kaker som pepperkaker og sandnøtter, samt myke kaker som sjokoladekaker osv. Lager konfekt også. :jupp:


#63

TGM sa for siden:

Har du bilder?

Jeg pyntet pepperkakehuset alene i fjor, og det ble rett og slett ikke noe fint.


#64

Mei sa for siden:

Karamell er min favoritt. Har du oppskrift?


#65

vimjer sa for siden:

Sju sorter?! Nix; jeg jobber i Posten.


#66

Kaktus sa for siden:

Cola-kaker

200 gram smør
200 gram sukker
1 ss sirup
1 ts vaniljesukker
2 ts natron
300 gram hvetemel

Trill deigen til 4 stenger. Stekes lysebrune på 180 grader i ca 10 minutter. Skjær på skrå mens de er varme


#67

Candy Darling sa for siden:

Her bakes det ikke småkaker. Kanskje vi setter sammen et ferdigkjøpt pepperkakehus for skams skyld. :Pragmatisk:


#68

Veronal sa for siden:

Ja, men ikke digitalt og jeg heller ikke oversikt over hvor de er for øyeblikket (vi bor i pappesker).


#69

nolo sa for siden:

Vi pleier å ha tre-fire sorter. Men jeg ser mye jeg kunne tenke meg å prøve her:nikker: .

Er det noen som har en god oppskrift på lyse kakemenn?


#70

Nenne sa for siden:

Ja det har jeg, jeg hadde lagt den ut på NM.

100 gram meierismør
3 dl sukker
2 dl melk
1 ts hornsalt
1 liter hvetemel
konditorfarge

Smelt smør og avkjøl det. Rør sammen med sukker, melk hornsalt og halvparten av melet. Til sett mer mel til deigen er passe. La stå kaldt over natten. Bruk resten av melet til utbaking. Kjevl deigen ca. 1/2 cm tykk og lag figurer som stekes i 7 minutter på miderste rille ved 175 grader. La kakene avkjøles på rist og tørke helt før de pyntes med konditorfarge.

Tips: I stedet for konditorfarge som pynt kan du få kjøpt noen matfargepenner fra Cacas som gjør at det er mye lettere å lage fine mønster og ansikter på kakene. Det gjorde jeg i fjor og Storesøster syntes det var kjempegøy å tegne på kakene.


#71

Adrienne sa for siden:

Ehhhh.... Nei, ikke syv sorter. Jeg lager peppenøtter, pepperkaker, kokosmakroner og sandnøtter. I år tror jeg ikke det blir det en gang, vi skal ikke feire jul hjemme.


#72

Muskat sa for siden:

Vi kommer til å bake i hvert fall disse sortene:

  • Berlinerkranser
  • Kanelstjerner
  • Serinakaker
  • Pepperkaker

Så får jeg smultringer og krumkaker fra min bestemor. Det blir vel 6 sorter det. Et par år har jeg og en venninne laget julekaker sammen. Vi laget to deiger hver så det ble fire sorter tilsammen. Så tok vi med alle ungene og bakte julekaker. Hyggelig og sosialt, og så får man ikke så fryktelig mange kaker når oppskriftene deles på to. Julekaker har jo en tendens til å bli liggende. (Vel ikke hos oss da, jeg elsker julekaker.:flau:)


#73

tinkadott sa for siden:

jeg baker ikke 7 sorter. Vi spiser jo ikke opp en engang! :dåne:


#74

Inagh sa for siden:

Her i huset bakes det ikke til jul...

Ingen av oss - vel med unntak av Storebror - er glade i kaker,
så det blir for dumt å bake en haug kaker for tradisjonens skyld -
og så mate pippen med dem i januar...


#75

Propella sa for siden:

Her i huset bakes det ikke. Eller ungene får lov til å bake pepperkaker (som ingen spiser) og mormor baker safransbullar. Ellers så kjøpes pepperkakene. Noen andre kaker spises ikke i huset her.


#76

Nooria sa for siden:

Jeg (eller vi) er veldig glad i julen, men kaker er det ikke noen vits å bake. Det virker som om mange baker som om hele byen/kommunen skal feire hos nettopp dem. Av erfaring vet man at det er mange selskaper i julen og mye annet godt man spiser... dessuten så legger jeg glatt på meg 3 kg i julen :mumle:, så her skal vi opptre rolig og fattet.

Vi baker pepperkaker og jeg lager marsipanfigurer. Utover det regner meg med at moren min tar med noen formkaker (f.eks en marsipankake) og at jeg får noe av svigermor.

Jul skal det nok bli! :snill:


#77

Nessie sa for siden:

Har ikke SÅ mange gjester i jula.. og jo mer jeg baker jo mer spiser jeg selv.. :sukk:
Og det skal vi jo ikke ha noe av ;)

Men må bake hvite kakemenn... samt slike nøttestenger med sjokolade... og kanskje en sort til.. :)

Så får vi svigers på besøk, så antar svigermor tar med seg noe!


#78

maribo sa for siden:

Her bakes det lite før jul. Jentene lager pepperkaker med bestemora, og har med en boks hjem hit. Jeg lager sikkert kokostopper + kanskje en ting til.

Mamma derimot, lager mange sorter kaker :) For 20-25 år siden laga hun vel dobbel porsjon av noen, men nå er hun vel nedi enkel eller halv porsjon - men det må være alle sortene ;) Hun viderefører slektas tradisjonskaker :)


#79

Magica sa for siden:

Vi må vel bake julemenn! ;)

Det er nok for meg. Og en boks pepperkaker. Fra butikken.


#80

tinkadott sa for siden:

ja stemmer, det er jo vår tradisjon det!!!! Det skal vi få til i år og! ;)


#81

Bayone sa for siden:

Bakes kanskje tre-fire. Bare de jeg liker best :D


#82

Magica sa for siden:

Hurra, jeg gleder meg! :)

Hva med å bake en "LITT" stor posjon? :riktig:


#83

Vimsen sa for siden:

Jeg vet ikke hvor mye jeg gidder men vepsebol er et must.

6 eggehviter
500 g sukker
250 g hakka mandler
200 g hakka kokesjokolade
200 g kokos
Fremgangsmåte
Visp eggehvitene stive.
Ha i sukker og bland forsiktig.
Mandler, kokesjokolade og kokos blandes forsiktig inn i eggehviteblandingen.
Legg t-skje store topper (litt høye) på bakepapir på stekeplate.

Stekes v/ 175 grader midt i ovnen
10-15 min.


#84

Gri sa for siden:

Bruker å få til omtrent 7 slag. Vi har trradisjon med bakedag saman med gode vener før jul. Alle baker og så deler vi baksten til slutt. Alle som er med får betemme 1-2 sortar, og på denne måten får vi prøve litt nytt også innimellom. Er det noko eg gjerne vil ha som ikkje vert laga denne dagen lager eg det sjølv seinare.


#85

Senna sa for siden:

Kan vel ikke skryte på meg å lage 7 sorter nei. Lager vepsebol, pepperkaker (med deig fra IKEA), kransekakestenger (ja, jeg kjøper ferdig masse). I tillegg pleier vi å få krumkaker av min mor.
Og så selger vi julekaker til inntekt for barnhagen, så der blir det havreflarn med sjokolade og pepperkakehjerter.
Men vi klarer stort sett ikke å spise opp dette en gang.


#86

Siw sa for siden:

Tre fire stk.
Konfektkaker,brunepinner,serinakaker


#87

Hyacinth sa for siden:

Det har jeg også laget. Fikk oppskiften av min foreleser da jeg tok tysk grunnfag. Men han skriver som en gris, så jeg må ha lest feil. Min oppskift er:

3 eggehviter, stivpisk
250 g melis, ha i.
1 ss van.sukker
4 dråper mandelolje (har jeg aldri brukt)
1 ts kanel
350-400 g malte madler. Ha i til deigen ikke kleber.

Så skal visst stjernene pensles med litt av den stivpiskede eggehviten, kan det stemme?? Hmm...

Så har jeg laget Kirschwasserherzen:

250 g malte mandler
125 g mørk kokesjok
150 g sukker.

Men her fikk jeg ingen framgangsmåte, og da jeg prøvde i fjor, bel det helt mislykka...

Glasuren er forresten 2-3 ss "Kirsch" (kirsebærlikør, ettersom jeg forstod), vann og melis.


#88

Hyacinth sa for siden:

Har noen forresten en oppskrift på kakemenn som IKKE blir tykke når man steker de? Altså tynne og sprø? Jeg fortviler hver år når de eser opp i ovnen. Jeg vil ha dem tynne og sprø!


#89

Obelix sa for siden:

Her blir det ikke 7 sorter nei.
Men baker smørpletter ( tyskerskiver) og pepperkaker. I år skal jeg bake sandkaker også. Blir ikke spist opp hvis det er for mye. Moren min pleier å velsigne meg med noen krumkaker da.


#90

Hyacinth sa for siden:

Jeg kjøper forresten ferdige pepperkakehus på Rema for et par tiere. Jeg er ikke så glad i å bake. Ungene setter det sammen og pynter det, det får holde for meg. :bannerikjerka:

Og pepperkakedeigen kjøper jeg på Ikea. Den er god, den.


#91

Obelix sa for siden:

Deig fra IKEA er et must. Finnes ikke bedre. Selv ikke hjemmelaget :bannerikjerkajegog:


#92

Dragonfly sa for siden:

Jeg baker masse til jul og minst 7 sorter.
Varierer litt hvert år av kakesortene og noe smågodt.
Fast hvert år er :
Kakemenn
Pepperkaker
Sjakkruter
Brusselkjeks
Fingerkjeks ( Kaller de det )

Må lage meg negerboller som smågodt på bordet.


#93

Apple sa for siden:

Her bakes det nesten ikke i det hele tatt fordi vi alltid er bortreist i jula. Men må liksom alltid bake og pynte pepperkaker selv.

Men baker og spiser endel hjemme hos mamma, da. :D

Der pleier det å være kakemenn, delfiakake, risboller, krumkaker, peppermyntekonfekt, pyntet marsipan, og noen sorter jeg ikke vet hva heter. (Fingerkjeks med kremfyll?)


#94

Apple sa for siden:

Vil gjerne ha dem tykke, jeg. Nam.


#95

Nuppa sa for siden:

Ingen av oss er så veldig glade i julekaker egentlig.
Men vi pleier å bake papperkaker med noen venner sånn for det sosiale og for ungenes skyld.

I tillegg lager jeg litt konfekt, litt forskjellig hvert år.

Også får jeg kling, krumkaker og Sarah Bernard av svigermor. De er nesten de viktigste for meg. namnam


#96

Katinka sa for siden:

Regner med at vi lager pepperkaker.
Resten håper jeg svigermor ordner. ;)


#97

Hønni sa for siden:

I år skal jeg benytte meg av å være i permisjon. Vanligvis har jeg så mye å gjøre på jobb i desember at overskuddet til kakebaking begrenser seg til pepperkakene.

Men hvilke sorter som skal lages vet jeg ikke ennå.


#98

Tallulah sa for siden:

Jeg baker ikkeno til jul. Har aldri bakt en eneste julekake i hele mitt liv. Men nå begynner Lille B å bli stor nok til å ha glede av å være med på en bakerunde, så kanske vi skal kjøpe litt deig på IKEA og bake noen hjerter, stjerner og griser.


#99

tutta sa for siden:

Nei....... Har kjøpt pepperkakedeig fra Ikea i år,det er det eneste som blir "bakt". Har dessverre ikke overskudd:(


#100

Blåbær sa for siden:

Skal greie å få til 3-4 slag, men mer gidder jeg nok ikke. Hvite kakemenn, kransekakestenger pluss en eller to til (kommer til å snike til meg oppskrift herfra :jupp: )

Skal prøve meg på noe konfekt i år også tenkte jeg. Brente mandler og bailys-sjokolade mååå vi ha iallfall!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.