Tallulah sa for siden:
I dag komponerte jeg en fantastisk kalkunbrystmiddag utifra hva jeg hadde tilgjengelig. Det ble så deilig at jeg ville dele det med dere! :D
Ett kalkunbryst
1 løk, delt i båter
5 hvitløsksfedd, knust
10 blå druer, skåret i to
1 mandarin, skrelt og delt i to på "tvers"
1 eple, delt i båter
1 gulrot i store skiver
Legg grønnsakene og frukten i en ildfast form, legg kalkunbrystet oppå. Klem litt på druene, og klem litt saft fra mandarinen over kjøttet.
Smelt 1 ss smør, og bland med 1 ss god olje. Hell dette over kjøttet så det dekker, og krydre med salt, pepper og cajunblanding (ca paprika, oregano, rosmarin, chilipulver). Dekk kalkunbrystet med revet parmesan.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen og stek på 180 grader til det viser 65 grader. Det tok ca 40 minutter.
Ta ut kjøttet og hell grønnsakene og frukten i en sil over en kjele. Klem ut all kraften og saftene opp i kjelen. Spe med 50/50 god buljong og appelsinjus. Kok opp, spe med litt maizenna til øsnket tykkelse og krydre med salt og pepper etter smak.
Til dette serverte jeg bulgur kokt i buljong, og en tomatsalat av tomat, agurk, løk, basilikum, hvitløk, olivenolje, balsamico og salt og pepper.
Dette var en god middag for to voksne og et kresent barn,og vi har noen skiver kalkunbryst igjen til frokost i morgen.