Endelig kommer det økologisk kylling i vanlige butikker!
Siterer fra Debio: Økologisk kylling Mandag 4.februar lanserer Nortura økologisk kylling i dagligvarehandelen. I butikkhyllene vil vi finne kyllingbryst og kyllinglår i 500 g pakninger. Ifølge Ellen Flø i Nortura BA er det første gang økologisk kylling blir tilgjengelig over hele landet.
Kilde: www.nationen.no/landbruk/article3317085.ece
En annen kyllingstamme (Ross 308, visstnok) med lengre voksetid (12 uker). Stangekylling er jo også større enn Rimikyllingen på 1,1-1,5 kg (veksstid på 30-40 dager) med sine 1,8 kg i snitt (landkylling med 50-70 dagers voksetid).
Finner ikke noe inne på nettvg men i papirutgaven stod det forklart. Økologisk kylling får leve dobbelt så lenge som vanlig kylling. De får sollys, bevege seg inne og ute og mer for. En økologisk kylling veier 4 kg mot en vanlig kylling på 1 kg.
Nå skal vel strengt tatt ikke økokylling få hormoner, det er jo noe av poenget med øko, at de skal jo ha sunt for, gode forhold og et godt liv.
Noe av grunnen til at de blir store er at de får leve lenger, får mer mat og plass, og i det hele tatt har et bedre liv. Er mer kjøtt og større fileter et problem, lizzom?
[b][/b]Jeg siterer fra Nationen: Økologiske kyllinger er av typen Ross 308. De har lengre voksetid og er slakteklare etter 80 dager, eller 12 uker.
Vanlige konvensjonelle kyllinger med en vekt på 1,1 til 1,5 kilo har en veksttid på rundt 30 til 40 dager.
Jeg vet ikke hva slaktevekten til Ross 308 er, men kanskje nærmere 3 kg, da? (Du har lengre oppe blandet inn 1,8 kg som er slaktevekten til Stangekyllingen.)
Det er ikke noe problem med digre kyllinger altså. Jeg bare lurte sånn siden jeg tenker på kyllinger som små gule knøtt og har alltid tenkt at det som er kylling i butikken allerede er fulle av hormoner for å bli så store. Så da skjønte jeg ikke hvordan en uten hormoner kunne bli enda større.
Men altså hva med smaken da? Vil det ikke miste litt av den gode smaken når den har blitt gigantisk? Eller er det dobbel så god. Siden den er gigantisk?
Men helt ærlig så synes jeg det er så greit med kylling, den er liten og tar ikke lang tid å lage. Men jeg skal prøve nye kyllingen hvis den ikke koster 300/500 kr for kiloen da.
Det er jo en annen fjærkrerase. Kalkunen smaker jo bra selv om det er en stor fugl - det kan ikke sammenlignes med å bole en Rimikylling til det ugjenkjennelige (eller sprøyte inn saltvann som de gjør i stor skala i Danmark for å omgå salmonellalovgivningen ved eksport til Sverige).
Merker at jeg ble litt nervøs her. Jeg elsker kylling. I forrige svangerskap spiste jeg kylling hver dag i nesten over 8 måneder. Vi spiser stortsett kylling hver dag nå også.
Får håpe at det smaker godt og lettkokt og ikke minst at det er forsatt mulig å få tak i små kyllinger selvom disse superkyllingene kommer i butikken.
Ikke alt økologisk er bra da. Føler at mange har skjønt at det er penger i dette og kaller ting økologisk selvom det ikke er det.
Kjøpte økologisk te poser her om dagen. istedenfor å være pakket inn i papir, så var dem pakket inn i platikk. Altså hver enkelt tepose. Hva er vits i økologisk når dem "forgifte" det med plastikk rundt teposen.
Akk, så uvitende dere er, kjære medsøstre. Det finnes en rekke ulike høneraser. De er fra bittebittesmå, som vaktler og veier bare noen hundre gram som voksne. Andre er kjempedigre og heter ting som giant eller rock og sånn og er større en vanlig norsk kalkun.
I Norge har de fleste hvite eller brune italienere, jærhøns, perlehøns og kanskje silkehøns, plymouth rock og perlehøns. Min mor samler på høner og har alltid en masse rare. Jeg skal se om jeg finner noen bilder.
På tide med økologiske kyllingprodukter i flere butikker/kjeder slik at man slipper å lete byen rundt etter et økologisk alternativ. :storforbrukere av kyllingkjøtt: