Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jaaa! Økologisk kylling!

#1

Harriet Vane sa for siden:

Endelig kommer det økologisk kylling i vanlige butikker!

Siterer fra Debio:
Økologisk kylling Mandag 4.februar lanserer Nortura økologisk kylling i dagligvarehandelen. I butikkhyllene vil vi finne kyllingbryst og kyllinglår i 500 g pakninger. Ifølge Ellen Flø i Nortura BA er det første gang økologisk kylling blir tilgjengelig over hele landet.
Kilde: www.nationen.no/landbruk/article3317085.ece


#2

Propella sa for siden:

Står om det i dagens VG også. Økologiske kyllinger er jo på størrelse med kalkuner. Det var ikke klar over før jeg leste om det idag.


#3

Azi sa for siden:

Hvor økologisk er hormonene dem har fått da? skeptisk


#4

Tallulah sa for siden:

:sjokk: Hvordan får de til det?


#5

Bokormen sa for siden:

Her har de faktisk fått økologisk pinnekjøtt og grytekjøtt også. :)


#6

malena sa for siden:

Dette er jo veldig gode nyheter!
Men jeg lurer også på hvordan de får dem så store… :skeptisk:


#7

Alfa sa for siden:

Gir dei normale oppvekstvilkår? :vetikke:


#8

malena sa for siden:

Ja, mulig. :vetikke:


#9

Veronal sa for siden:

En annen kyllingstamme (Ross 308, visstnok) med lengre voksetid (12 uker). Stangekylling er jo også større enn Rimikyllingen på 1,1-1,5 kg (veksstid på 30-40 dager) med sine 1,8 kg i snitt (landkylling med 50-70 dagers voksetid).


#10

Propella sa for siden:

Finner ikke noe inne på nettvg men i papirutgaven stod det forklart. Økologisk kylling får leve dobbelt så lenge som vanlig kylling. De får sollys, bevege seg inne og ute og mer for. En økologisk kylling veier 4 kg mot en vanlig kylling på 1 kg.


#11

Azi sa for siden:

Men kalkun er jo 4-5 kilo. Så hvis dem er nesten like stor. Så blir dem vel større enn 1,8 kilo?

Og den "kyllingen" han hadde i handa, så ut som minst 3 kilo.


#12

Azi sa for siden:

Men høne er jo ikke engang 2 kilo. Så hvordan kan kylling, datter til høna være 4 kilo?


#13

Veronal sa for siden:

Azi: Hvis du leser artikkelen så sammenlignes størrelsen med en liten kalkun.


#14

Tallulah sa for siden:

Men er de ikke egentlig høner da, når de er så store? :bypike, uten kunnskap om dyr:


#15

Propella sa for siden:

For å være en høne må de ha lagt egg. Tror jeg.


#16

Alfa sa for siden:

Eg tenkte det samme :distriktsjente, uten kunnskap om dyr:


#17

Harriet Vane sa for siden:

Nå skal vel strengt tatt ikke økokylling få hormoner, det er jo noe av poenget med øko, at de skal jo ha sunt for, gode forhold og et godt liv.

Noe av grunnen til at de blir store er at de får leve lenger, får mer mat og plass, og i det hele tatt har et bedre liv. Er mer kjøtt og større fileter et problem, lizzom?

[b][/b]Jeg siterer fra Nationen: Økologiske kyllinger er av typen Ross 308. De har lengre voksetid og er slakteklare etter 80 dager, eller 12 uker.

Vanlige konvensjonelle kyllinger med en vekt på 1,1 til 1,5 kilo har en veksttid på rundt 30 til 40 dager.


#18

Veronal sa for siden:

Kanskje Ross 308 kommer senere i puberteten siden den også har lengre voksetid?


#19

Harriet Vane sa for siden:

Ja, det stemmer. :fra landet og oppvokst med høner:

#20

Azi sa for siden:

Ja en liten kalkun er ca 4 kilo! :humre:


#21

Alfa sa for siden:

Eg er i grunnen heilt einig med deg, Moder Mim.


#22

Veronal sa for siden:

www.newswire.no/?melding=7618&right=1

Jeg vet ikke hva slaktevekten til Ross 308 er, men kanskje nærmere 3 kg, da? (Du har lengre oppe blandet inn 1,8 kg som er slaktevekten til Stangekyllingen.)

#23

Azi sa for siden:

Noen store kyllinger da. Aldri vært på kyllingfarm. Men hvis dette er bedre plass. Så lurer jeg på hvordan de andre stakkas kyllingene har det! :S


#24

Tallulah sa for siden:

Aha. En late bloomer-kylling!

Det er ikke noe problem med digre kyllinger altså. Jeg bare lurte sånn siden jeg tenker på kyllinger som små gule knøtt og har alltid tenkt at det som er kylling i butikken allerede er fulle av hormoner for å bli så store. Så da skjønte jeg ikke hvordan en uten hormoner kunne bli enda større.

Da lærte jeg noe i dag og!


#25

Alfa sa for siden:

Azi: bur på 50x50 cm


#26

Azi sa for siden:

Jepp. Leste det. Så 4 kilo er liten i forhold til 12 da. Viste faktisk ikke at det fantes kalkun på 12 kilo.


#27

Veronal sa for siden:

Nå vet du hvorfor amerikanere har behov for mye større stekeovner enn oss. :nemlig:


#28

Azi sa for siden:

Stakkas! :/

Men altså hva med smaken da? Vil det ikke miste litt av den gode smaken når den har blitt gigantisk? Eller er det dobbel så god. Siden den er gigantisk?


#29

Alfa sa for siden:

Den vil vel smake som den naurleg gjer. Det er ein grunn til at økologisk kjøt smakar betre enn ikkje-økologisk.


#30

Azi sa for siden:

Hihi viste faktisk heller ikke det var pga kalkunen! :haha:


#31

Alfa sa for siden:

Dei får større steikeovnar enn bur :nemlig:


#32

Azi sa for siden:

Men helt ærlig så synes jeg det er så greit med kylling, den er liten og tar ikke lang tid å lage. Men jeg skal prøve nye kyllingen hvis den ikke koster 300/500 kr for kiloen da.


#33

Veronal sa for siden:

Det er jo en annen fjærkrerase. Kalkunen smaker jo bra selv om det er en stor fugl - det kan ikke sammenlignes med å bole en Rimikylling til det ugjenkjennelige (eller sprøyte inn saltvann som de gjør i stor skala i Danmark for å omgå salmonellalovgivningen ved eksport til Sverige).


#34

Azi sa for siden:

Uff hva skal man si!


#35

Alfa sa for siden:

Grunn god nok til å foretrekke økologisk spør du meg.


#36

Azi sa for siden:

Merker at jeg ble litt nervøs her. Jeg elsker kylling. I forrige svangerskap spiste jeg kylling hver dag i nesten over 8 måneder. Vi spiser stortsett kylling hver dag nå også.
Får håpe at det smaker godt og lettkokt og ikke minst at det er forsatt mulig å få tak i små kyllinger selvom disse superkyllingene kommer i butikken.


#37

Alfa sa for siden:

For min del synest eg det er udelt positivt at kyllingen kan få litt betre levevilkår enn dei har i dag.


#38

Azi sa for siden:

Ikke alt økologisk er bra da. Føler at mange har skjønt at det er penger i dette og kaller ting økologisk selvom det ikke er det.

Kjøpte økologisk te poser her om dagen. istedenfor å være pakket inn i papir, så var dem pakket inn i platikk. Altså hver enkelt tepose. Hva er vits i økologisk når dem "forgifte" det med plastikk rundt teposen.


#39

Alfa sa for siden:

Sjølvsagt meinar eg ånkli økologisk, ikkje jukse-økologisk.


#40

Azi sa for siden:

Trodde frittgående kyllinger hadde det bra jeg da? :sparke: forsatt ikke vært på noen kyllingfarm

Eller har jeg blitt lurt til å tro det?


#41

Harriet Vane sa for siden:

Akk, så uvitende dere er, kjære medsøstre. Det finnes en rekke ulike høneraser. De er fra bittebittesmå, som vaktler og veier bare noen hundre gram som voksne. Andre er kjempedigre og heter ting som giant eller rock og sånn og er større en vanlig norsk kalkun.

her er en god artikkel om høns

Og som dere ser er det mange mange slag

I Norge har de fleste hvite eller brune italienere, jærhøns, perlehøns og kanskje silkehøns, plymouth rock og perlehøns. Min mor samler på høner og har alltid en masse rare. Jeg skal se om jeg finner noen bilder.

Store raser, som Rhode island red
der veier hanen rundt 4 kilo, eller Jersey Giant Chicken som veier 5 kilo.

Min mor har hatt brahma:

og noe magert tull som lignet på dette:

(siciliansk buttercup)


#42

Canisa sa for siden:

På tide med økologiske kyllingprodukter i flere butikker/kjeder slik at man slipper å lete byen rundt etter et økologisk alternativ. :storforbrukere av kyllingkjøtt:


#43

Azi sa for siden:

Jepp der har du hvertfall meg! :knegg:


#44

Maxine sa for siden:

Flott at det endelig kommer på markedet!

For øvrig kommer Tine med økologiske kremoster nå (om de ikke allerede har kommet), type naturell og purreløk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.