De siste månedene har popcorn begynt å bli en stor nedtur! Det er jo rett og slett nesten smakløst - og i allefall ikke så salt som det var tidligere!? Jeg har forsøkt alle merker jeg kommer over, men ingen er salte nok. Er dette noe gravidgreier eller har det kommet en lov som forbyr dem å salte popcorn sånn at det smaker skikkelig av det?
:gaah:
(Nei det blir ikke det samme å salte det selv. Da synker alt saltet til bunnen)
Mikropopcon er ikke mikropopcorn. Det er ETT merke som smaker godt, og det er ORVILLES BUTTER. Den er fantastisk, smaker helt som kino/-tivolipopcorn. Beste jeg noensinne har smakt. Selges i rød 3-pakning på bla. Ica og Ultra. Etter at jeg smakte det smaker ALT annet papp.
Vi opplevde forskjellig kvalitet på popcornet i den samme pakken. I den ene posen smakte popcornet som "papp". Jeg husker ikke om det var Kims eller Maarud sitt.
Generelt sett syntes jeg Kims er mer salt enn Maarud.
Vi har tidligere likt den billigste varianten på Rema best, men nå smaker selv ikke det salt nok. Maarud sitt er helt håpløst ja. Mannen mener jeg kanskje er litt påvirket av diverse hormoner, men han mener også at det har blitt mindre salt.
Har ikke smakt butter-varianten Iset, men smaker ikke det smør? Jeg liker best popcorn naturell.
Den smaker som kinopopcorn, om du har smakt det. Eller sånn som de selger på tivoli. Den smaker ikke direkte SMØR, men sånn smørpulver på en måte. Altså sånn som de gule popcornene i kino/tivolipopcornet. Fantastisk!
Har du sett at de har fått poser med saltede pistasjnøtter uten skall? Ypperlig for late folk som meg. Problemet er bare at når det blir mindre tid til skrelling, er det "rart" hvor mange flere nøtter man klarer/rekker å spise. :plystre:
Altså dere jenter, nå har jeg ikke spist popcorn siden tidenes morgen, og så kommer dere med en slik tråd? Må jo sende mannen på butikken etterpå etter popcorn og maldonsalt. :mumle:
:mumle: Han har friuke (men jeg kan jo kjøre selv :kry:). Forøvrig fikk jeg tak i sitroner og pistasjnøtter. I kveld blir det bernaisepizza, krimbok, limonade og snacks. Les: jeg overlever.
Jeg popper i Mmmeierismør, men du kan bruke olje også. Og så kan du jo velge om du vil smelte smør og helle over etterpå, eller bruke en kaldpresset olje (f. eks oliven), eller rett og slett bare salte.
Jeg synes Orvilles mikropopcorn er mye bedre enn NOE annet popcorn jeg har smakt, og du har helt rett i at det sikkert er fullt av transfett og dritt. Men de få gangene jeg spiser popcorn gjør jeg det ikke for helsa, så da får det bare være. :knegg:
De har på Mat og Mer på Bjølsen, dersom du ikke finner det andre steder. Men de har det typisk ikke på Rema / Rimi / Kiwi / Bunnpris nei. Det er ikke helt billig heller, koster vel en 70 kroner for en slik pakke. Men er absolutt verdt det.
Vi bruker det på mat. Vi har det ikke akkurat nå, men da vi hadde det brukte vi det til generell salting ved bordet. Mammaen min bruker det mye når hun har gjester, som vanlig salt.
Det er grovere. Tas med teskje / fingrene.
Lag "karamell" av sukker og honning. Ha i pistasjnøtter, mandler, hasselnøtter, sesamfrø etc. etc. og la det stivne. Strø over salt og spis som snacks eller ha det på is.
Du har da vel hørt om Maldonsalt? Hvordan kan man da lage foccacia og salat? Confecta har kommet med en etterligning by the way.
Confekta havsalt i flak.