Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva feiler det micropopcornet?

#1

Mei sa for siden:

De siste månedene har popcorn begynt å bli en stor nedtur! Det er jo rett og slett nesten smakløst - og i allefall ikke så salt som det var tidligere!? Jeg har forsøkt alle merker jeg kommer over, men ingen er salte nok. Er dette noe gravidgreier eller har det kommet en lov som forbyr dem å salte popcorn sånn at det smaker skikkelig av det?

:gaah:

(Nei det blir ikke det samme å salte det selv. Da synker alt saltet til bunnen)


#2

Azi sa for siden:

Hva med å salte dem selv da og riste posen? :sparke:


#3

Mei sa for siden:

Nah. Det synker når jeg har det i skål.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Mikropopcon er ikke mikropopcorn. Det er ETT merke som smaker godt, og det er ORVILLES BUTTER. Den er fantastisk, smaker helt som kino/-tivolipopcorn. Beste jeg noensinne har smakt. Selges i rød 3-pakning på bla. Ica og Ultra. Etter at jeg smakte det smaker ALT annet papp.


#5

Alfa sa for siden:

Maldonsalt rett etter at posen er opna.


#6

Mei sa for siden:

Ja? :hyper:


#7

Éowyn sa for siden:

Vi opplevde forskjellig kvalitet på popcornet i den samme pakken. I den ene posen smakte popcornet som "papp". Jeg husker ikke om det var Kims eller Maarud sitt.

Generelt sett syntes jeg Kims er mer salt enn Maarud.


#8

Alfa sa for siden:

Då festar det seg :nemlig:


#9

Mei sa for siden:

Vi har tidligere likt den billigste varianten på Rema best, men nå smaker selv ikke det salt nok. Maarud sitt er helt håpløst ja. Mannen mener jeg kanskje er litt påvirket av diverse hormoner, men han mener også at det har blitt mindre salt.

Har ikke smakt butter-varianten Iset, men smaker ikke det smør? Jeg liker best popcorn naturell.


#10

Heiko sa for siden:

Jeg satser en femmer på at det er fordi du er gravid. Husk at nesten alt kan begrunnes i en graviditet. :nemlig:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Den smaker som kinopopcorn, om du har smakt det. Eller sånn som de selger på tivoli. Den smaker ikke direkte SMØR, men sånn smørpulver på en måte. Altså sånn som de gule popcornene i kino/tivolipopcornet. Fantastisk!


#12

Mei sa for siden:

Ja, men dette kan jo ikke utnyttes til min fordel - det er jo bare irriterende!?

Pizza med bernaise, limonade, krim og nå for lite salt? Hva er det egentlig kroppen min prøver å fortelle meg?


#13

Isolde sa for siden:

Kanskje sånn kino popkorn salt ? Så de solgte det på kinoen i sted. Det er mye finere korn.


#14

Mei sa for siden:

Hvor kjøpes det? Vanlig matbutikk? Brukes til andre ting også?


#15

Dixie Diner sa for siden:

Maldonsalt selges i de fleste butikker. Sånn hvit eske, står med krydderet.


#16

Alfa sa for siden:

Kjøpast på velutstyrt kolonial. T.d. spar og Mega. Vi brukar alltid det som bordsalt. Nydeleg på salat, egg o.l.

#17

Mei sa for siden:

Kanskje jeg har funnet løsningen!? :hyper:

Kom på at jeg må kjøpe pistasjnøtter i morgen også. Litt ekstra salt gjør seg nok på dem også :har tross alt bare 1 i ødem:


#18

Alfa sa for siden:

Maldonsalt er litt mildare enn vanlig salt, og kan godt brukast på det meste.


#19

Mei sa for siden:

Mildere? Høres glimrende ut. "Men jordmor, jeg bruker jo bare Maldonsalt - det er vel lov?" :knegg:


#20

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Har du sett at de har fått poser med saltede pistasjnøtter uten skall? Ypperlig for late folk som meg. Problemet er bare at når det blir mindre tid til skrelling, er det "rart" hvor mange flere nøtter man klarer/rekker å spise. :plystre:


#21

Mei sa for siden:

Nei nei. Pistasjnøtter må ha skall!


#22

Alfa sa for siden:

:nemlig: Alt anna er juks.


#23

Dixie Diner sa for siden:

Dere altså. Skallet skal jo av uansett. :p peanøtter og ha skall? Huff neinei.


#24

Mirasol sa for siden:

Det beste jeg har funnet nå i mine gravid-dager er Kiwi's billigste alternativ! :nemlig:

:jeg har nettopp fortært en pose alene og +2 i ødem snakker vi da ikke om, pøsj: :snurt:


#25

daffy sa for siden:

Salte popcorn manuelt?! Kommer ikke saltfølelsen fra mineralinnholdet i jordsmonnet der maisen gror da?


#26

Mei sa for siden:

:confused:
I gamle dager da vi poppet popcorn i gryte saltet vi da alltid manuelt? Jeg tror ikke popcorn er naturlig salt?


#27

Fibi sa for siden:

Ja. :nemlig: Jeg må liksom bare "suge" litt på skallet, jeg. :flau:


#28

safran sa for siden:

Mikropop er jo bare ikke godt. Poppe selv, og helle over smør og så maldonsalt. Jummi.


#29

Señora sa for siden:

Iler og kjøper poppe selv popcorn og maldonsalt.


#30

safran sa for siden:

Og så får man jo kontrollert hvor mye og hvilken type fett man får i seg. Mikropoppefettet er av det usunne slaget.


#31

Aminta sa for siden:

Signerer Safran.


#32

Adrienne sa for siden:

Altså dere jenter, nå har jeg ikke spist popcorn siden tidenes morgen, og så kommer dere med en slik tråd? Må jo sende mannen på butikken etterpå etter popcorn og maldonsalt. :mumle:


#33

Mei sa for siden:

Jeg fant ikke slikt salt på butikken :mumle:


#34

Acsa sa for siden:

Da handler du ikke på eksklusive nok butikker, zol. Be mannen om å stikke innom på Ica på Ullevål stadion på vei hjem fra jobb.


#35

Mei sa for siden:

:mumle: Han har friuke (men jeg kan jo kjøre selv :kry:). Forøvrig fikk jeg tak i sitroner og pistasjnøtter. I kveld blir det bernaisepizza, krimbok, limonade og snacks. Les: jeg overlever.


#36

Señora sa for siden:

Hvilken type skal jeg poppe i da?


#37

safran sa for siden:

Jeg popper i Mmmeierismør, men du kan bruke olje også. Og så kan du jo velge om du vil smelte smør og helle over etterpå, eller bruke en kaldpresset olje (f. eks oliven), eller rett og slett bare salte.


#38

Aminta sa for siden:

Mmmeierismør ja?
:knegg:

Jeg bruker forøvrig også smør, eller ghee.


#39

safran sa for siden:

:highfive:


#40

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes Orvilles mikropopcorn er mye bedre enn NOE annet popcorn jeg har smakt, og du har helt rett i at det sikkert er fullt av transfett og dritt. Men de få gangene jeg spiser popcorn gjør jeg det ikke for helsa, så da får det bare være. :knegg:


#41

apan sa for siden:

De har på Mat og Mer på Bjølsen, dersom du ikke finner det andre steder. Men de har det typisk ikke på Rema / Rimi / Kiwi / Bunnpris nei. Det er ikke helt billig heller, koster vel en 70 kroner for en slik pakke. Men er absolutt verdt det.


#42

Mei sa for siden:

Jeg skal nok få tak i det ja. Hva brukes det ellers til? Er vel ikke rent popcorn-salt? Hva er så spesielt med det? Grovere? Finere?


#43

apan sa for siden:

Vi bruker det på mat. Vi har det ikke akkurat nå, men da vi hadde det brukte vi det til generell salting ved bordet. Mammaen min bruker det mye når hun har gjester, som vanlig salt.
Det er grovere. Tas med teskje / fingrene.


#44

Mei sa for siden:

Er det i flak? Isåfall er det slikt salt mannen min har lett etter for å ha på sin persiske krokan.


#45

apan sa for siden:

Nei, ikke i flak vil jeg si da.


#46

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes de selger Maldonsalt overalt her. På Obs har de det iallfall. Tror jeg har sett det på flere Remabutikker også.
Persisk krokan? :intrisert:


#47

Mei sa for siden:

Lag "karamell" av sukker og honning. Ha i pistasjnøtter, mandler, hasselnøtter, sesamfrø etc. etc. og la det stivne. Strø over salt og spis som snacks eller ha det på is.



#49

Dixie Diner sa for siden:

Åh tusen takk! Høres himmelsk ut.

Min italienske svigerfamilie har aldri brukt maldonsalt i Focaccia. :knegg: Bruker grovt havsalt. Det samme har alltid jeg brukt på Focaccia.


#50

Karamell sa for siden:

maldonsaltet kom vel på mote for et par-tre år siden. Vi hadde bare det en periode, men nå har vi ikke hatt på en stund.


#51

Mei sa for siden:

Jeg spiser ikke mat fordi den er på moten :snurt:

(Og oj oj oj Karamell, den avataren sendte meg rett tilbake til pikerommet :grøss: )


#52

Aminta sa for siden:

Maldonsalt kan brukes til alt ;)


#53

Mei sa for siden:

Alt? :hyper: Ullvask også? :dulte:


#54

Aminta sa for siden:

:nemlig:
Selvsagt, hva vasker du Nøstebarnullen i liksom?


#55

Mei sa for siden:

:blånn:


#56

Aminta sa for siden:

:pekele:

:overlegen:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.