Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva hadde dere til middag da dere var barn?

#1

Mirasol sa for siden:

I lys av en annen tråd her lurer jeg på hva dere selv er oppvokst med til middag og om dere spiser samme type middag den dag i dag.

Jeg skal komme med min liste straks, men kan jo nevne at "det er ikke middag uten kokt potet" er et gjennomgående mantra fra min barndom.:rolleyes:


#2

Fruktflua sa for siden:

Jeg har vokst opp med det samme mantraet. :knegg:

Ting vi spiste til middag;

Seibiff med løk
Fleskeduppe
Fiskeboller i hvit saus
Kjøttkaker
Brun lapskaus
Svinestek (søndagsmiddag)
Medisterkaker
Kjøttkaker
Spaghetti Bolognese
Fersk suppe (søndagsmiddag)
Fiskepinner med ris og amerikansk grønnsaksblanding og remulade
Stekte kjøttpølser
Plukkfisk
Fiskekaker
Ovnsbakt ørret (søndagsmiddag)
Stekt makrell
"Sosekjøtt"
Viltgryte
Joikakaker
Hvalbiff
Fiskegrateng,

pluss mye mer.

Noe av det overnevnte spises til middag her i huset og er blant ungenes favoritter, sikkert mest fordi vi ikke spiser det ofte.

Selv er jeg så lei alle disse middagsrettene, og var det også som barn, at jeg sverget for meg selv at jeg skulle servere mer spennende mat til mine unger når jeg ble voksen. Som sagt, så gjort.


#3

Kirsebær sa for siden:

"... da dere var barn..." :nemlig:

Vi hadde veldig tradisjonell husmannskost. Spaghetti tror jeg ikke jeg smakte før jeg var ganske stor, og likeså med lasagne, kjøpepizza, og andre italienske avleggere.

Det gikk mye i fisk (mye forskjellig fisk), og ellers enkle kjøttretter.


#4

Enhjørning sa for siden:

Oi, det var litt av et omfattende spørsmål!

Jeg er oppvokst med en mamma som alltid har vært glad i mat og glad i å lage mat, så vi spiste mye forskjellig i oppveksten.
Grønnsaker, poteter, fisk, hjemmelaget kjøttsuppe, god gammeldags "husmannskost", ja - men hun var heller ikke fremmed for spaghetti med Joika eller pølser om vi ungene ønsket det en dag.
Ellers var vi heldige og hadde muligheten til å kjøpe hele rein- og saueskrotter, så det ble partert og frosset ned, og ble kilde til mange deilige middager for en billig penge.
Pappa har dessuten alltid vært lidenskapelig fluefisker, så hele sommeren var han på elva og fisket laks, fryseren var full i august og vi spiste laks en gang i uka nesten hele vinteren igjennom.
Hjemmelaget pizza var en lørdagskveldstradisjon, på samme måte som risengrynsgrøten var det på lørdag formiddag.
Kombinasjonen lyden av fotballkamp og lukten av grøt kan fremdeles fremkalle lørdagsfølelse i meg.

Søndagene var det alltid en større middag, da hadde man tid til "slow-cooking" som fårikål, ovnsstekte koteletter, stek og sånne ting.

Når jeg nå begynte å tenke over dette, slår det meg at jeg fikk et svært positivt forhold til mat og måltider med i bagasjen hjemmefra, måltidene var alltid et samlende punkt hjemme, og det var alltid så god stemning rundt bordet med mammas dampende, velduftende gryter.

Jeg prøver i stor grad å videreføre det til min egen familie, men er nok ikke fullt så flink til å lage mat fra grunnen som min mor er og var da jeg var liten.
Og så sliter jeg for tiden med en treåring som er svært selektiv på hva han putter i munnen, så hvor mye jeg enn lager deilige, sunne middager med lassevis med grønnsaker slik jeg er vant til det hjemmefra, så blir mannen og jeg sittende og putte i oss maten alene, vi.
Jeg regner med det kommer etterhvert, jeg har ikke tenkt å gi opp, men det er klart at når det er sånn, så lager jeg noen ganger i uka ting jeg vet han spiser, som spaghetti og kjøttboller, f.eks.

Men mamma er så absolutt min favorittkokebok, som blir flittig brukt!



#6

Fruktflua sa for siden:

Ja, koteletter, torskerogn, lever og lungemos, gikk det også en del av.


#7

Pasta sa for siden:

Tror ikke jeg lager noen liste, men tradisjonell kost med kokt potet. Mye fisk.
Husker en gang jeg tvang gjennom å ha spaghetti bolognese, pappa var sur hele dagen etterpå ! Det skal sies at han er blitt mer sprelsk i matveien med årene.


#8

polarjenta sa for siden:

Det var på en måte en fast meny som gikk gjennom uka:
Fiskekaker på mandag
oppvarmet fra søndag på tirsdag
fisk på onsdag
spaghetti eller pølser på torsdag
noe lettvint ala omelett på fredag
pizza eller lignende på lørdagskveld
noe kjøtt på søndag.

Det var nok ikke så fastlåst, men det var i den duren. Vi hadde jo fiskeboller, lapskaus og mye annet også.

(også må jeg beskjemmet innrømme at jeg var et sært barn så jeg spiste stort sett spaghetti ala capri på boks de fleste dagene)


#9

Señora sa for siden:

Oj, jeg vet ikke om jeg kan svare noe fast på dette.

Jeg har vokst om med mange forskjellige retter.

Da jeg var under 7 år husker jeg at vi spiste fiskeboller i hvit saus, fiskekaker i brun saus, lapskaus, kjøtt om søndagen så som svinestek, sosekjøtt, kjøtt og suppe osv.

Etter fylte 7 år og oppover hadde vi mormor som kom og laget middag hos oss hver dag, og da spiste vi mye spaghetti, pølser, komledag om torsdagen, farseboller og poteter.

Eneste faste vi hadde var lørdagskvelden, og da spiste vi pizza. Pappas pizza slik han hadde lært å lage den av en vaskeekte italiener.

Han lager saus av hermetiske tomater, løk, hvitløk, buljong og oregano.
Oppå pizzaen har han: kokte egg i skiver, løk, sopp, bacon (rå i skiver), paprika og ost på toppen :nam: Denne varianten har jeg tatt med meg, og vi serverer den ofte her om lørdagen vi også.

Lørdagsformiddag bestod av maiskolber eller tomatsuppe med makaroni.


#10

Left sa for siden:

Har vokst opp med tradisjonell norsk mat, og kokte poteter var det nødt til å være, ellers var det ikke middag.
Da jeg ble litt eldre, hendte det vi hadde spaghetti med kjøttsaus og pizza, men i stor grad tradisjonell norsk husmannskost. Ikke mye grønnsaker al dente - de var KOKT. :eek:
Ser at det er det ungene mine liker best også. Fiskeboller i hvit saus, kjøttkaker med brun saus, fiskegrateng osv.
Vi spiste risengrynsgrøt på lørdager, og jeg spiste ikke grøt i mange år etter at jeg flyttet hjemmefra :cool:


#11

Blåklokke sa for siden:

Fisk, fisk og atter fisk i alle varianter :knegg:

Når vi ikke hadde fisk var det:

Pannekaker
Potetball med bacon og salt kjøtt
Karbonader med poteter, grønsaker og tyttebærsylte
Kjøttsuppe (masse grønsaker, salt kjøtt, poteter, gryn, mør osv)
Lapskaus laget av kjøttsuppen fra dagen før
Pølsegrateng (makaroni, hvitsaus, pølser, grilljermel)
Kjøttboller med brun saus, poteter, ertestuing og tyttebærsylte
Kjøttpudding med poteter, tyttebærsylte og kålstuing
Blodpølse :eek: med rømme og poteter
Rogn med rømme og poteter
Kylling med ris og grønsaker
Fiskepinner med rømme og sylteagurk

Kokte poteter, grønsaker, tyttebærsylte og ertestuing er ting jeg husker som bort imot standard tilbehør.

Og på søndager var det koteletter, svinestek, sosakjøtt, hvalbiff osv


#12

Anne sa for siden:

Fisk
Kjøtt
Pølser
Raspeballer
Stek
Supper
Pinnekjøtt
Koteletter
Pannekaker
Risengrynsgrøt
Semulegrøt, gjerne farget med konditorfarge :knegg:

Av tilbehør : poteter, grønnsaker, sauser, tyttebær e.l.


#13

Azi sa for siden:

Jeg har voskt opp med god persiskmat. Moren min er glad i å lage mat og hun er skikkelig dyktig. Det meste gikk i polo(ris) med ett eller annet digg. Skal til morgen min og spise middag idag. Gleder meg! :hyper:


#14

Erica sa for siden:

I ukedagene var det f.eks:

fiskeboller
fiskekaker
stekt rogn
lettsaltet torsk med bacon og potetstappe
fiskegrateng
seibiff
kjøttkaker
karbonader
spaghetti med rosa/oransje saus (= hvit saus med tomatpure) og stekt pølse
Koteletter
Gryteretter
Suppe
Blandaball
Potetball med røkt kjøtt, pølse og kålrabi
Hvalbiff
elghakk

Fredag og lørdag spiste vi om kvelden, og da gikk det i

pizza
pai
grillet kylling
lasagne
omelett
biff av elg

Søndager var det:
fårefrikasse
fårikål
svinestek
elgstek
fersk kjøtt og suppe
laks

Ganske tradisjonell mat med MYE poteter. Skal være sagt at jeg er ikke spesielt glad i potet lenger.


#15

DM sa for siden:

Mamma er en superflink kokk, og laget alltid masse deilig mat. Vi hadde alltid grønnsaker til maten, og jeg husker jeg ble ganske satt ut av at svigermor skjelden hadde det, hun på sin side synes visst jeg er råflott (ja, den negative betydningen jfr "råflott og smørblid" tråden) som spiser grønnsaker til hvert måltid. :knegg:

Saltet torsk med hvit sos, stekt bacon og kokte gulrøtter og potet
Seibiff med løk
Fiskegrateng
Fiskeboller i hvit saus
Stekte fiskekaker med raspet gulrot og potet og smeltet smør
Stek servelatpølse med raspet gulrot og potet og smeltet smør
Kjøttkaker
Biff Lindstrøm (stekte kjøttkaker med rødbeter i)
Kålrulletter
Brun lapskaus
Lys lapskaus (ofte på nyåret med pinnekjøtt i :hjerter: )
Raspeballer
Svinestek
Lammestek
Medisterkaker og julepølse med rødkål
Spaghetti Bolognese (min brors favoritt)
Kjøttsuppe
Fiskekaker i brun sos
Laks
Sosekjøtt
Lever
Viltgryte
Betasuppe
Fårikål
Lammefrikase
Hønsefrikase
Kalkun
Vinersnitzler (eller var det det pappa alltid laget når mamma ikke var der og han hadde brukt opp alle middagene hun hadde laget i fryseren til ham? :knegg: )
Fleskepannekaker med fruktsuppe (lørdagsmiddag).
Koteletter i ulike varianter (noen grillet i ovnen med ost og paprika på toppen, noen stekt med annanasringer på ol. )
Grillet kylling

Osv, osv, min mor er en kreativ kvinne og superlink med mat! :hjerter:


#16

Nabbe sa for siden:

Vi spiste stort sett god, gammeldags svensk husmannskost, i og med at min far var (og er) kokken hjemme.

Vi sjeiet ut i helgene med kjøpepizza (ellers var det meste vi spiste hjemme laget fra grunnen av), tacos, kinesisk mat eller noe sånt.

Og jaggu har jeg ikke samme mønster her hjemme, bortsett fra at vi ikke spiser svin.


#17

Martis sa for siden:

Vi spiste utrolig mye fisk når jeg var liten. Vi bodde på Island til jeg begynte i 6. klassen og frem til da var det varm lunsj hjemme i lunsjpausen og det var veldig ofte stekt eller kokt fisk... Kjedelig. Ellers så var det mye lammekjøtt, kylling og mat av kjøttdeig.

Etter at vi flyttet til Norge ble det mindre fisk, siden vi ikke hadde fri tilgang og slutt på varm lunsj, men vi hadde fortsatt fisk ca 3 ganger i uken.

Mamma er flink å lage mat, selv om hun kanskje ikke akkurat gikk inn for å gjøre fisken så veldig spennende... Og jeg har lært mye grunnleggende matlaging av henne sånn som f.eks sauser, steker og tradisjonell heimlaga mat.


#18

Susse sa for siden:

Jeg har vokst opp med alenepappa som var svært ung og ingen kokk akkurat. Fikk dermed mye middag hos farmor. I hverdagen spiste jeg middag i barnehagen. Der var det alt mulig, skrekken min var røkt kolje og lever. Vi hadde ei kokkei barnehagen som heldigvis laget masse godt også :) Hun ble kallt "tante kokk" og hadde høy stjerne hos oss ungene.

I helgene ble det lungemos, blodpudding med sukker på, lapskaus, ørret, stekte kjøttpølser, flesk og duppe, kjøttkaker.

Det er ikke mye fra den menyen som spises i huset her lenger.


#19

Siri sa for siden:

Blodpudding, rogn og lungemos.


#20

Karamell sa for siden:

Fersk fisk med poteter og lever
Kjøttkaker
Hjemmelaget potetstapp og kjøttpølser
fiskeboller i hvit saus
fiskekaker i brun saus
grønnsakssuppe med kjøttboller
fiskefingre
lys lappskaus

som helgemat var det som regel biff, bearnaise på loffskiver.
Søndager var det laks, ørret, roastbiff og sånt.

I ferier var det reinstyrsteker og lammesteker og sånn. (vinter)
Om sommeren var det mye grillmat.

Mamma lager hverdagsmat og pappa laget helg og festmat.


#21

Isolde sa for siden:

kjøpt og hjemmelaget fiskegrateng/kjøttgrateng
fiskekaker i brun saus med makaroni
pannekaker
spaghetti
lasange
hjemmelaget pizza, kjøpe pizza (grandis og big one)
Taco
Pitabrød med tacofyll
kotelletter
svinesteik
ribbe
lapskaus
fesk torsk med eggsmør
stekt fisk (pappa var fisker så mye rare fiskerekker)
bacalao
fiskepinner
fiskepudding
gryterettposer fra taco

og egentlig det meste som var normalt på 90 tallet og nå.

Aldri noe som blodpudding, rogn eller lungemos.


#22

Filifjonka sa for siden:

Vi hadde mye tradisjonelle norske middager. Foreldrene mine var av den typen som hadde halve griser og sauer og elger osv. i fryseboksen. De plukket bær og sopp og dyrket masse forskjellige grønnsaker og bær. Vi hadde mye fisk. Stort sett sunn og ordentlig mat. (Men jeg husker også noen boksemiddager iblant).
Etterhvert hadde vi også spaghetti og pizza og gryterett og denslags som kom på 70-tallet.


#23

polarjenta sa for siden:

Blodpudding ja, det brukte vi få hos bestemoren min. Det likte tilogmed sære meg ;)


#24

Magica sa for siden:

Mamma likte ikke å lage mat, men gjorde det likevel. Vi hadde stort sett alltid kokte poteter, siden visstnok pappa mente det ikke ble middag uten.

Det vi pleide å ha var:

  • kokt torsk
  • fiskekaker i brun saus
  • fiskeboller i hvit saus
  • kjøttkaker i brun saus
  • stekte middagspølser
  • pannekaker + tomatsuppe til forrett
  • koteletter
  • steik på søndag
  • pizza, løvstek i helgene

Jeg kan ikke huske vi hadde spaghetti, men vi hadde sikkert det en sjelden gang! Det var "fest" i heimen når vi hadde potetmos eller stekte poteter.


#25

Tangina sa for siden:

Åh - det blir mye: Vi hadde aldri hermetikk, bortsett fra fiskeboller, og alt av sauser og slikt var laget fra bunnen av. Fiskepinner var det eneste ikke hjemmelagde jeg husker bortsett fra fiskeboller. Og vi hadde dessert hver eneste dag. :jupp:

Lapskaus
Fiskeboller i hvit saus med karri (nam)
Kjøttkaker
Spaghetti
Blomkål med hvit saus og bacon
Fiskepinner
Kjøttpølser
Fiskekaker
Kokt fisk
Stekt fisk
Seibiff
Koteletter
Lammefrikasse
Oksekjøtt i sursøt løksaus (livrett!)
Tomatsuppe
Ertesuppe
Pannekaker
Fiskegrateng
Purregrateng (nam)
Lungemos
Spekesild
Steik
Osv...


#26

Maz sa for siden:

Det er en stor tragedie at Bolgen på Møllenberg ble lagt ned. Skikkelig god fiskemat. Deres teskjeboller i mors hvitesaus var fantastisk. Får ikke tak i slikt her lenger....

Fiskekaker, og fiskepudding var også god.

Ellers husker jeg at jeg likte stekt rogn, men helst rogn fra boks så jeg ikke så blodårene.

Tomatsuppe
Spinatsuppe
Mors bettasuppe
Mors hjemmelagde innherredsodd.
Saltlapskaus
Kokt laks med laksesuppe til forrett
Kokt Kveite med kveitesuppe til forrett.
Uer med eggesmør.
Mors fiskegrateng
Pannekaker
Spagetti i kjøttsaus (i ikke med)
Mors hjemmelagde karbonader
Grillete koteletter (svin eller Lam)
Lammefrikasse
Hønsefrikasse
Kalkunragu (etter jul)
Kokt tunge
Ja også fikk jeg frityrtorsk av og til. (grillet i stekeovn).

Husker ikke så veldig mye mer i farta.

PS: tangina har rett, må være karri i den hvite sausen til fiskebollene.


#27

Nabbe sa for siden:

Vi spiste nesten alltid kokt potet til middagen, det hendte vi hadde spagetti, og noen ganger ris. Noen dager hadde vi stekt potet fordi det var potetrester fra dagen før.

Mye gikk det i:

Koteletter (både lam og svin)
Kylling i paprikasaus (det eneste min mor selv har på repertoaret)
Stroganof
Pepperrotkjøtt
Dillkjøtt
Köttbullar (noen ganger med makaroni, for variasjonens skyld, eller potetmos)
Falunkorv, gjerne fylt med senep, ketchup og ost, og stekt i ovnen
Isterband
Fiskekaker
Fiskeboller
Stekt fisk
Ovnsstekt fisk
Kokt kveite, stekt kveite
Spaghetti og kjøttsaus
Fiskepudding
Gulasj
Kålruller
Kålpudding
Fårikål
Kjøttpudding med grønnsaker

Mine foreldre var sånn at om det passet, kunne vi like så beint ha grøt en søndag og entrecote en onsdag.


#28

Mirasol sa for siden:

Tok litt lengre tid enn jeg trodde, men her er hvertfall min liste:

Obligatorisk ingrediens i alle påfølgende nevnte middager var kokte poteter, med smeltet smør/margarin/baconfett på, om det ikke er spesifisert saus! :p

*Torskerogn med ertestuing
*Bacon med ertestuing
*Røkt kjøttpølse med makaronistuing
*Fiskepinner med revet gulrot
*Eggepannekake med bacon (tykk pannekake med gressløk)
*Ovnsstekte (=tørre) koteletter med surkål
*Kålruletter og brun saus
*Fiskeboller med hvit saus
*Fersk suppe med klubb (melboller)
*Hvalbiff "kokt" i brun saus med blomkål
*Medisterpølse med surkål
*Ertesuppe
*Kjøttkaker med brun saus og ihjelkokte grønnsaker
*Seikaker med løk og revet gulrot
*Flesk med hvit saus og kålrotstappe (fra pose)

Det er ikke mye av dette som står på mine middagsplaner nå lenger. Kokte poteter har vi max 1 gang i mnd. Vår meny er mye mer variert og med mye mer grønnsaker.

Menyen hjemme hos mine foreldre har også forandret seg de siste 15 årene, far kan godta at ris og pasta er sånn noenlunde greit, men foretrekker fortsatt poteter. På slutten av mine tenår (begynnelsen av 90-tallet) begynte de gradvis å tø opp, og kunne finne på å servere løvbiff, "bernå" og pommes frites, eller pizza på lørdagskvelden. Og spaghetti kunne også gå an en sjelden gang.

Mine lyspunkter fra barndommen er helgene jeg overnattet hos tante og onkel. Der fikk jeg orientalsk gryte (toro), hurtigris og loff på lørdagen og spaghetti med pølse og ketchup på søndag.


#29

Hyacinth sa for siden:

Jeg har en eksperientell mor, så vi hadde ganske mye forskjellig. Av og til mer tradisjonelle retter også, som f.eks. fiskegrateng og lammefrikassé, men det var i det hele tatt mye eksperimentelt. Jeg eksperimenterer en del selv også, så på den måten ligner jeg nok på min mor. :)


#30

Honda sa for siden:

Vi spiste ofte og nor vi gjør enda:

Hjemmelaget fiskeboller i karrisaus
Hjemelaget fiskekaker
stekt sei
kokt torsk
hjemmelaget fiskegrateng.
pølse og hjemmelaget potetmos
lapskaus
fårikål

Og en del annet som jeg ikke kommer på i farta

Fikk servert kjøp fiskekaker eller fikeboller i 6klassen, på skolekjøkkenet og jeg spydde nesten :flau:
Og lurte på hva i svarte dette var for det var ikke hjemmelaget fiskekaker\fiskeboller :flau:
Hadde til da aldri spist kjøp fiskekaker og fiskeboller.
Noe jeg ikke liker den dag i dag...
Men kjøpte "hjemmelagede" fra eks mega eller ica går ant en gang i blant hehe

Om sommeren når vi var hjemme i finnmark hos bestemor så serverte hun forst fiskebollsuppe,som jeg brukte å ha demonstasjon mot, "tenk å øddelegge de stakkars gode bollene med å ha de i vann\suppe"
Jeg spiser ikke supper :flau: og jeg spiste det ikke da heller


#31

Nabbe sa for siden:

Ja, og så pølser med tykke bacon-biter i brun saus, med potet. Hvordan kunne jeg glemme, det var det verste jeg visste. Karbonader er også en gjenganger, og jeg har en venninne som av og til var hos oss på besøk, og HVER eneste gang, spiste vi karbonader. Hun får det enda når hun stikker innom foreldrene mine. Dvs, i sommer slo vi til, og hadde faktisk kylling til middag.


#32

Karamell sa for siden:

Ja, jeg glemte at vi hadde blodpudding hver gang pappa ikke var hjemme.
Spagetti var også en gjenganger. Gjerne med banan oppi...


#33

Tangina sa for siden:

Glemte flesk og brune bønner. Og risgrøt på lørdager.

Karamell: Spaghetti med banan?! :hehehe:


#34

Nabbe sa for siden:

Karamell: Er du somalier?


#35

turi sa for siden:

Kjøttkaker, har til dags dato ikke smakt bedre enn mamma`s, med hjemmelaget kålrabistappe, den lager pappa og er verdens beste, brun saus og poteter.
Spaghetti med kjøttsaus
Fiskeboller i hvit saus, poteter og karri
Da jeg ble litt større hadde vi terteskjell istedet for poteter, og reker og grønnsaker.
Pizza, men kun lørdager.
Hønsefrikase
Stekte kjøttpølser, kålrabistappe og poteter
Joikaboller, kokte gulrøtter og poteter
Rømmegrøt, men det klarer jeg ikke for alt i verden nå.
Plukkfisk
Ørret, revet gulrot, agurk og poteter.
Spekeskinke og poteter.

Nå kjenner jeg at jeg blir litt nostalgisk, og tenker på at vi satt 4 stk rundt ett lite kjøkkenbord og hadde det fryktelig hyggeligt.


#36

Pebbles sa for siden:

Oppvokst med 100% tradisjonell, norsk middagsmat.

Noe som jeg spiste når jeg fikk det servert, men ikke akkurat husker med glede, er torskerogn....

Finnes det fremdeles, og er det noen som spiser det i 2008?


#37

Filifjonka sa for siden:

Jeg likte sånn torskerogn på boks da jeg var barn, jeg. Men syns ikke det var så godt da jeg lagde det selv for noen år siden. Jeg tror det fins.


#38

Bergensis sa for siden:

Eg hugsar faktisk ikkje så mange middagsrettar, men det var iallfall steikels, fiskebollar og ruskomsnusk.


#39

polarjenta sa for siden:

Hun er vel mer bergenser;)


#40

Mirasol sa for siden:

Steikels og ruskomsnusk? Spennende, vil du utdype?

Og Maximillia: Torskerogn på boks finnes fortsatt og spises fortsatt av mine foreldre!


#41

Wix sa for siden:

Nå fikk jeg faktisk mye inspirasjon til mange gode og sunne norske middager her! planlegge ukesmenyer

Sånn ellers spiste jeg også mye av det samme som er nevnt her, og alt skulle selvsagt ha overkokte grønnsaker og poteter til. :rolleyes:


#42

Bergensis sa for siden:

Nja, så spennande er det nok ikkje:o

Steikels: steikte fleskebitar i tjukk kvit sos. Lurer på om det er det som Elling kallar Flesk og Duppe?
Ruskomsnusk: spagetti med kjøttdeig i tomatsaus som låg på grensa til å kvalifisere som brun sos.


#43

Erica sa for siden:

Torskerogn på boks finnes, vi har det til middag innimellom, og det er en populær middag hos barna. Vi har poteter, hvit saus og kokte gulrøtter til.


#44

turi sa for siden:

Er det barnevennlige navn for å få barn til å spise?

Jeg husker mutters kalte alt for UFO-mat, da gikk det ned på høykant!!
Fatters lagde Amerikanske-brødskiver, (de ble delt på skrå, istedet for rett over) og da spiste vi av hjertens lyst!!

Og flesk og duppe, det er godt det!!


#45

Karamell sa for siden:

:hehehe:

Bergenser.


#46

Karamell sa for siden:

Trodde flesk og duppe var mer sånn med brunostduppe jeg. Hva bruker man det til da? Raspeballer?


#47

Karamell sa for siden:

Nå har jeg googlet og det viser seg at Bergensis har rett.


#48

Nabbe sa for siden:

De eneste andre jeg kjenner som spiser banan med spaghetti, er somaliere :fnis:

Vell, og så jeg da. Men da må det være ganske sterk, lys tomatsaus/suppe med til spaghettien, og kjøttbiter, ikke kjøttdeig.


#49

Karamell sa for siden:

Søtt i spaghettien er jo ikke helt uvanlig. Selv kunne jeg funnet på å putte ananas oppi. Men banan var ikke helt min greie...


#50

Nabbe sa for siden:

Aha, vi har det ikke i sausen da, vi har det ved siden av, når vi har det hjemme.


#51

Mandarin sa for siden:

Koteletter
Fiskepudding i hvit saus
Fiskegrateng
Torsk i alle varianter
Stekt makrell (om sommeren)
Fiskekaker
Komler
Pølser (kokte kjøttpølser) og potetmos
Plukkfisk
Bacalao
Spagettig og kjøttsaus
Pizza
Finker (lungemos)
Stekt rogn
Kjøttkaker
Tomatsuppe
Lapskaus
Fårikål
Lammefrikase

Julemat:
Pinnekjøtt
Ryper
Sursteik


#52

Manga sa for siden:

Som mange andre her så er jeg oppvokst med at det er ikke middag uten kokte poteter. Jeg hadde knapt smakt pasta eller ris før jeg var 18.

Noen middager vi ofte hadde:
Kjøttkaker
Karbonader (sånne ferdigkjøpte vonde, jeg blir kvalm bare av tanken)
Koteletter
Middagspølser
Fiskeboller
Stekt fiskepudding
Fiskepinner
Kokt torsk eller sei

Alt dette ble alltid servert med kokte poteter, kokte grønnsaker og brun eller hvit saus.

Lungemos hadde vi ca en gang i uka. Jeg likte det da jeg var liten, men så fort jeg skjønte hva det var så nektet jeg å spise. Jeg brekker meg fortsatt når jeg kjenner lukta av lungemos.

Supper, gryteretter, pizza (ala Grandiosa) hendte det også vi hadde.
Men, det var svært lite spennende mat må jeg egentlig si.


#53

Karamell sa for siden:

En venninne sin far måtte ha poteter til spaghettien og til pizzaen! :dåne:


#54

Michayla sa for siden:

Stort sett fiskeretter når pappa var hjemme. Offshore arbeider.
Er det rart jeg HATER fisk den dag i dag. MÅTTE spise opp og jeg brakk meg...

Mamma tvang igjennom stekt pølse med potet og grønnsaker, kjøttkaker, fårikål, koteletter etc.
Men det var mye fisk.
De to ukene han var på jobb så hadde vi spaghetti, pannekaker, risgrøt, mammas gryterett, kjøttkaker, høne etc.


#55

SIS sa for siden:

[quote=Bergensis;811007]
Steikels: steikte fleskebitar i tjukk kvit sos. Lurer på om det er det som Elling kallar Flesk og Duppe?
quote]

Dette er ein av dei rettane me ofte åt når eg var liten som eg aldri lager sjølve. Og så lagde mamma ei gryte med kål og bacon som var nydelig.

På kvardagane var det ofte fisk, og etter kvart som eg og broren min fekk ansvar for å ha middagen klar når pappa kom heim var det mykje svidd fisk :rolleyes:

Ellers var det to ting eg hata når eg var liten, blodpudding og spekesild !


#56

løve70 sa for siden:

Min mor har alltid vært av typen som lager mat fra grunnen av, så det var lite Toro og Grandis i min oppvekst. Vi spiste egentlig mye forskjellig og typiske hverdagsmiddager kunne være:

  • Kjøttkaker med brun saus
  • Lapskaus
  • Blomkålsuppe
  • Biff Stroganoff
  • Spaghetti med kjøttsaus
  • Plukkfisk
  • Fiskegrateng
  • Stekt makrell
  • Kokt/stekt sei
  • Ovnsstekt laks/ørret
  • Kokt torsk
  • Fiskekaker med kålstuing
  • Finnbiff med potetmos
  • Pølse med potetmos
  • Suppe og pannekaker
  • Moussaka
  • Lasagne
  • Diverse gryteretter
  • Koteletter
  • Fiskesuppe
  • Kjøttboller i lys saus med spaghetti.
  • Diverse ovnsretter med pasta, saus, ost, kjøtt, grønnsakerMin mor liker ikke kylling særlig godt, så vi spiste ofte diverse kylling retter når hun var borte.

På lørdager hadde vi ofte risgrøt på dagen og et eller annet godt om kvelden, så som pizza, biff, taco, fondue osv.

Om søndagene hadde vi som regel mat som sursteik, lammesteik osv.

Vi hadde alltid grønnsaker/salat til middagen, og ganske ofte dessert også. I en periode hadde vi dessert hver dag. Ikke fatter jeg at mor orket, begge foreldrene mine jobbet fullt.


#57

Gaia sa for siden:

Vi spiste mye indisk vegetarmat (mamma og pappa er veggiser) og mye filipinsk mat (hadde filipinsk au pair i mange år). Ellers hadde vi som oftest suppe og pannekaker én dag, pasta én dag og grøt med grøtpinn på lørdagene.

Vi spiste mer ris enn poteter, og jeg er kanskje derfor ikke spesielt glad i poteter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.