Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva vaske mugg med?

#1

jolie sa for siden:

Jepp, det er mugg i vinduskarmene våre. Og i et hjørne av taket på badet.

Vi leier bare, så det blir ingen store ting gjort fra vår side, men jeg vil nå gjerne ha det bort. Jeg lufter hele dagen, men det er fryktelig dårlig ventilasjon her, og vi tørker klær på badet (vifta går hele døgnet).

Salmiakk? Klor? I vinduene er det sånn loddent grønn-hvitt. På badet er det sort.


#2

Sitron sa for siden:

Flytt.


#3

Fluke sa for siden:

Jeg er egentlig enig med Sitron her, men det er ikke gjort i en håndvending. Muggsopp er ikke bra for noe, og jeg tror jeg hadde krevd at huseier skulle gjøre noe med det.

Vi hadde det i vinduskarmen der vi bodde før, og vi vasket det bort med salmiakk, men flyttet så fort vi fikk mulighet.


#4

Tove sa for siden:

Det så jeg et tips om på det programmet med de vaskedamene her om dagen...hmm hvordan var det da..

1/3 kopp salt
1/3 kopp eddik
og en real slump med oppvaskemiddel

Rør dette sammen og smør det på med f.eks en tannkost. Så skal dette godgjøre seg en times tid. Etter det var det visst bare å stryke det av med en klut! :nemlig:

Si fra om det fungerer da :)


#5

jolie sa for siden:

Absolutt. Vi bor fire stykker i en liten toroms. Men leiemarkedet i Trondheim er ikke for oss, dessverre. Det er ikke mye vi har råd til av det som ligger ute nå. Og å flytte til en ny toroms er ikke så veldig aktuelt.

Takk for tips, Tove. Skal prøves ut i løpet av helga.


#6

Enhjørning sa for siden:

Eh.
Et øyeblikk var hjernen min inne på hest (igjen), så jeg skulle til å foreslå grønnsåpe - som man kan bruke til å behandle mugg på hestebeina, for jeg trodde faktisk at det var det det dreide seg om. :o

Jeg ser HI har fått noen tips her, så da rusler jeg stille og rolig ut av tråden igjen. :himle:


#7

Left sa for siden:

Muggsopp er svært helseskadelig, så der bør dere ikke bli boende særlig lenge. Forlang at huseier fikser det - og det bør han jo være tjent med, for det er ikke mange som vil bo et sted de blir syke vel? Han vil jo ikke få leid ut til noen andre om dere flytter.


#8

Adrienne sa for siden:

Dere bør også skaffe dere en lufttørker, eller hva det heter. Sjekk Clas Ohlson, de har slikt. Det holder luftfuktigheten i rommet lav, slik at muggen ikke trives så godt.


#9

Salt sa for siden:

jeg bodde i en leilighet med sopp og mugg en gang, og endte opp med å bli syk. Så syk at jeg måtte utsette eksamen til etter sommeren. Vi hevet leieforholdet med umiddelbar virkning. Det var det lureste vi noen sinne har gjort!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.