Vi skal ha lasagne til middag i morgen og da kommer vi til å ha det litt travelt. Jeg tenkte at jeg skulle lage sausene i dag slik at det bare var å blande, men nå tenker jeg at jeg kanskje kan lage alt klart slik at det bare er å sette formen i ovnen.
Er det noen som pleier å gjøre dette? Eventuelt noen som har erfaringer som gjør at de ikke gjør det?
Jeg lager den helt ferdig, med ost på toppen og alt. Setter i kjøleskapet med plastfolie over og slenger i ovnen når vi kommer fra jobb neste dag. Går så fint så.
Lasagne blir bare bedre av å lages dagen før, da får smakene satt seg skikkelig før du steker den opp. Du kan sikkert gjøre som Søster, altså lage den ferdig med ost og alt. Jeg har pleid å plaste formen med gladpack "nedi" topplaget med ostesaus så det ikke blir snerk, og strødd osten på dagen etter.
Det tar en del lengre tid å steke lasagnen når alt er gjennomkaldt, så om du har mulighet kan du gjerne la den stå på kjøkkenbenken en time i romtemperatur før du steker.
Jeg lager ofte lasagne og fryser den ned, før jeg bruker den . OBS! Skal du fryse ned lasagne, ikke ha på osten før du tar den ut og steker den. Har du den bare i kjøleskapet (det går fint an å ha den der i to dager også) kan du ha på osten allerede.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.