Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Le Creuset-kasseroller

#1

SIS sa for siden:

Har veldig lyst til å investere i ein Le Creuset kasserolle (Emaljert støpejern) men side de er ganske kostbare tenkte eg å spørre om det er noen her som har erfaring med disse ?


#2

Tallulah sa for siden:

Ja, vi har det. Jeg har den hjerteformede emaljekaserollen, en støpejernspanne og en stor stekepanne i emalje og antifestebelegg av noe slag.

Jeg syns den er fin, men det brenner seg litt lettere i emaljekaserollen enn i en støpejernsgryte. Den blir liksom en mellomting av jerngryte og vanlig kaserolle. Det som er fint er at den holder godt på varmen, siden den er i jern, og passer derfor perfekt til supper og slikt.

Jeg drømmer om et komplett creuset-sett!


#3

Søster sa for siden:

Vi har en som vi fikk til bryllupet vårt, ganske stor. (Kanskje seks liter?). Den er superherlig, fin til grytestek, pen til å sette rett på bordet hvis vi har gjester på bacalao. Lett å vaske av, ingenting blir svidd i den.

Men den er skikkelig tung, såpass at jeg ikke bruker den i det daglige, jeg gidder liksom ikke slepe rundt på den. :sparke: Jeg ønsker meg et par litt mindre, tror jeg ville brukt 1,5 og 3-liters omtrent hver dag.


#4

SIS sa for siden:

Takk for innspill, trur eg slår til :nikker:

Den eg har tenkt på er 3,4 l


#5

emm sa for siden:

Kan de brukes på induksjon?
Kan de brukes på gass?
Synes de er så fine!


#6

SIS sa for siden:

Siden de er av jern så bør de i alle fall gå fint på induksjonsovn :nikker:


#7

Tallulah sa for siden:

I og med at de er franske, så burde vel funke helt brillefint på gass. Finnes det kjeler som ikke funker på gass?


#8

daffy sa for siden:

Ja, jeg gikk litt berserk i sommer, høygravid og med stoooore planer for alle de 16-porsjonsgryterettene skulle fylle fryseren med i permisjonen. :ingen oppfølgingsspørsmål, takk:

Jernsautéstekepannen er jeg kjempefornøyd med, perfekt å brune kylling eller kjøtt i, som etterpå kan surres i saus laget direkte i pannen. Stekeskorpe på kjøtt og fisk blir også best i jernpanne syns jeg. Jeg kjøpte også en emaljert kasserolle i samme serie som den røde det er bilde av i tråden her, men jeg har den som er litt mer avlang siden jeg skal bruke den mest til hel kylling og steker.

Ulempen med Le Creuset er at pannene er virkelig, virkelig tunge. Men så er de nydelig å se på da, og følelsen av flink, fransk gourmethusmor følger med på kjøpet. :hjerter:


#9

Tammen sa for siden:

åååååhh jeg simpelthen elsker le Creuset!! ( eier desverre ikke mye selv da :mumle: )


#10

emm sa for siden:

Selvsagt, tenkte ikke så langt jeg. De hadde vel hatt et svært begrenset marked om de ikke kunne brukes på gass:knegg:


#11

Lisa sa for siden:

Ja vi har 2 av disse i England og de er helt ypperlige på gass!



#13

Elisabet sa for siden:

Vi fikk en ganske stor kjele i dette merket til jul, men med den store bruksanvisningen som fulgte med så tør jeg ikke å bruke den. :knegg: Det står jo at kjelen blir ødelagt om du bruker den på sterk varme, om du vasker den i oppvaskmaskin, også var det mye greier med å måtte varme opp kjelen med olje før bruk og bla, bla, bla. Siden jeg vet at den er så dyr så ender det med at jeg ikke bruker den. I alle fall ikke ennå. :sparke:

Vi har stor kjele i denne typen:



#15

Tallulah sa for siden:

Det hender ofte de har noen av dem på salg, både her og der. Jeg har kjøpt våre stekepanner på salg på Rafens. Da var det slett ingen voldsom pris. Svigermor kjøper også andre Creuset-ting til meg når hun kommer over det, så i tillegg til hjertekaserollen og stekepannene, har jeg to slikkepinner og tre små ildfaste former som er perfekte til sjokoladefondant.


#16

Jenna sa for siden:

Jeg har en liten Le Creuset-gryte, emaljert inni, som jeg har brukt i mange år nå. Den er genial til sauser, grøt i små porsjoner, koke egg osv. Min har et langt håndtak á la gryter, og helletut. Synes den er like bra som teflongrytene mine og stålgrytene fra Eva Trio/Høyang Polaris.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.