Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lekeplass som hundeluftegård?

#1

Isbjørn sa for siden:

I nabolaget har vi en lekeplass som er totalt innegjerdet, fordi den på dagtid brukes av en barnehage like ved. På ettermiddag- og kveldstid er den en populær plass å lufte hundene til enkelte.

Ved porten står det til og med et skilt: "Husk båndtvang!" Men, hva hjelper det?

Er det bare jeg som reagerer på at hunder skal få gjøre i fra seg på samme plass som barn leker? Regner med, og håper, at de fleste plukker opp hundebæsj, men det blir jo mengder med tiss både her og der. Ikke festlig å få på ytterklærne til barna.

Hva synes dere om dette? Er det greit å lufte hunder der barn til daglig leker seg?


#2

Tinka sa for siden:

Har hund selv og jeg lufter ikke hunden på lekeplasser, skolegården, barnehagen etc, men skog og mark er flotte steder hos oss.


#3

Svanen sa for siden:

det synes ikke jeg er greit. Hadde aldri falt meg inn om jeg hadde hund. Og gjorde aldri det når vi hadde hund.


#4

Mikkeline sa for siden:

Har hatt hund, og signerer Tinka på alle punkter.


#5

rajraj sa for siden:

Nei.


#6

Ina sa for siden:

Kort og godt ikke greit i det hele tatt.



#8

jolie sa for siden:

Ikke greit.


#9

Martis sa for siden:

Ikke greit i det hele tatt. :mad:
Det er en plaskedam i parken like ved oss og der henger det skilt om at hunder ikke skal bade i vannet, men blir det respektert....


#10

Isbjørn sa for siden:

Godt å lese at jeg ikke er sær.

Vi traff ei dame som luftet hunden sin der i ettermiddag og sambo sa ironisk til henne: "Så fin luftegård du har til hunden din". Hun ble litt spak og pep noe om at hun plukket jo opp etter hunden da. Jeg sa at det er jo fint at hun plukker opp bæsjen, men hva med tisset da? Ikke så morsomt å få på dressene til barna.


#11

Tinka sa for siden:

Folk er så "rare" som kan finne på å gjøre slikt, altså la hunden sin gjøre fra seg der ungene har lekeplass osv.


#12

emm sa for siden:

Det er absolutt ikke greit.


#13

Alexy sa for siden:

Ikke greit i det hele tatt!

På uteområdet i bhg til ungene, er det personer som lufter hundene sine, og ikke plukker opp bæsjen. Hva er det med folk?!:mad:


#14

Siri sa for siden:

Det er vel streng tatt katter som er det største problemet i så måte. Rart ikke båndtvang for katter er et tema.


#15

Canisa sa for siden:

Har hund, og synes det er merkelig oppførsel å lufte hunden på en lekeplass for barn. Jeg trener ofte lydighet på skolens fotballbane, men da er hunden ferdigluftet før vi kommer dit og han er i bånd.


#16

Beathe sa for siden:

Altså - lufte hunden (som å gå dit for at den skal gjøre fra seg) på en lekeplass er ikke greit. Da Poden var liten gikk vi ofte en runde med hunden og avsluttet på lekeplassen.

Det er da mange som har både hund og barn og lar begge arter leke i hagen?! Det har aldri falt meg inn at hagen er for enten hunden eller Poden.


#17

Isbjørn sa for siden:

Hundedritt langs veikanten og på fortauet vet jeg alt om . Her i bydelen ser det ikke ut, og det er et mareritt å gå tur. Jeg blir så forbannet nåe enkelte hundeeiere skal ødelegge for andre med slikt griseri!


#18

Isbjørn sa for siden:

Jeg så selv at hundene både pisset og dreit inne på lekeplassen. Helt klart at det var hensikten.


#19

Libra sa for siden:

Signerer denne.

Men, så må jeg legge til at det hender at jeg avslutter turen til bikkja inne på området til en barnehage. Fordi området er inngjerdet og der får jeg mulighet til å trene med han løs. Jeg passer på at han er ferdig med det han skal gjøre og at han rett og slett er tom før vi går dit.


#20

Klatremus sa for siden:

Har hund selv, og der er alltid en skvett igjen om der er behov for markering...


#21

Libra sa for siden:

Min går faktisk helt tom. :jupp: Etter en lang tur med både tissing og markering. Har dessuten alltid nektet han å løfte på foten inne i barnehagen - så det skjer aldri. Hadde han gjort det så hadde jeg gått en annen plass. Hele poenget er at vi trener der og da er han så fokusert på trening (og belønningen :D) at det ikke er noe problem.


#22

Solregn sa for siden:

En barnehage som er inngjerdet ser jeg på som "privat" område jeg. Ikke et sted hvor man lufter eller trener hunder, og jeg syns liksom at jeg trår over en grense ved å ta med barna mine inn på en slik inngjerdet lekeplass som er lukket med en port også jeg. Vel og merke en annen barnehage enn den guttene går i til daglig. Men kanskje er jeg litt rar?

Vi bor slik til at vi har en barnehage på hver side av blokka, og i den som guttene våre (heldigvis) ikke går i, er det til stadighet bikkjer som springer løse i helgene/kveldene. Dersom det passer seg slik en dag kommer jeg til å si fra til de ansatte der, slik at de ihvertfall blir gjort oppmerksomme på det, om de ikke er klar over det fra før. Det irriterere meg ihvertfall, og jeg hadde klikka i vinkel dersom det var "vår" barnehage som ble brukt som hundegård.


#23

kisha sa for siden:

Nei, en barnehage skal ikke brukes som luftegård. Det blir masse urin av hunder, de skal jo markere etter hverandre. At alle hundeeiere plukker opp etter seg, har jeg liten tro på.
Vi lar våre springe løse i et skogholdt i nærheten, der ingen andre ferdes. Ellers er de alltid i bånd, og vi bruker poser.


#24

Meta sa for siden:

Enig, barnehager og inngjerede lekeplasser egner seg IKKE som hundeluftegårder. Vi har funnet hundemøkk i min barnehage, til tross for at vi har satt opp skilt. Når dette er sagt, må jeg innrømme at jeg har tatt hunden min inn i utelekeplassen i en barnehage. Jeg tenkte ikke på det som et problem, siden jeg ikke hadde barn i barnehage selv, og ikke hadde startet å jobbe i barnehage. Altså tror ikke jeg hundefolk flest tenker at de skal være ekle når de lufter hunden sin i barnehagen eller lekeplassen.

Må også si at jeg forstår frustrasjonen hos de som utbryter at det ikke er noen steder å ha hunden løs. Jeg bor også i et område hvor det er få steder hunden kan løpe løs, og synes restriksjoner for hunder tar litt av i kommunen til tider. Men dette er vel en annen diskusjon:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.