Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Finnes her noen som vasker lyst og mørkt nøstebarn sammen?

#1

DM sa for siden:

Jeg trenger å vite om jeg kan vaske lyst og mørkt nøstebarn sammen, og har prøvd å spørre i noen andre tråder, men enten, så er det ingen som gjør det, eller så har man vært mest opptatt av hovedinnlegget. :eek:


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg vet dessverre ikke med Nøstebarn, men jeg vasker mørkeblå ulltrøyer fra GullUll og Janus og diverse sammen med lyse ullklær, de er helt fargeekte. Kan du ikke teste ved å putte en hvit klut eller noe som det ikke er så farlig med, sammen med de mørke klærne?


#3

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg vasker alt sammen i vaskemaskinen. Det har aldri farga av, hvis det er det du lurer på. (Imidlertid har jeg vel vaska det alene først). Jeg har en rød ullfleecedress fra Nøstebarn som jeg helst vasker alene, den har en tendens til å loe litt, og det smitter over på lyst tøy.


#4

Guava sa for siden:

Ullfleece vasker jeg aldri sammen hvis fargene er ulike. Som Hasselnøtt sider kan det loe og da ser det ikke pent ut. Det samme har jeg sett med ullfrotte. Andre plagg kan godt vaskes sammen, men jeg hadde ikke våget det før de hadde vært gjennom noen vask separat først.


#5

daffy sa for siden:

Jeg vasker ullpysjen (brun) fra Nøstebarn for hånd. Vannet blir ganske lysebrunt av avfarging selv om jeg har vasket pysjen 8-10 ganger, så den ville jeg ikke vasket sammen med annet tøy. Rød ullfrotté farger også vannet lyserosa. Lyseblå body farger ikke av.

Vet ikke om det farger mindre av hvis man vasker i maskin?


#6

tiril sa for siden:

Vasker alltid nøstebarn for hand eg då. Har vaska naturkvite bodyar med rød pysj,lilla ,grønne og brune strømpikar. Går helt fint.

Men eg kjøpte en rød pologenser fra Nøstebarn og den farger av. Vatnet er helt rødt, og derfor tar eg den til slutt. Den har eg brukt over naturkvite bodyar,og den avgir farge utenom vask også:irritert:

Ville aldri vaska lyst og mørkt sammen sidan nøstebarn er ganske "skjøre"..Men så er jo eg livredd for kleda:knegg:


#7

Aminta sa for siden:

Jeg tør ikke, så jeg lurer på det samme :sparke:


#8

Azi sa for siden:

Jeg vasker aldri to forskjellige klær i sammen, gjorde det engang for lenge lenge siden og gjør det aldri igjen.


#9

Millen sa for siden:

Jeg vasker det lyse ulltøyet for seg, det rød for seg, det mørke for seg og jeg vasker alt i maskin. Føler at det ikke blir rent nok om jeg tar det for hånd. Men bruker selvsagt vaskemiddel fra Nøstebarn også da, og ikke skyllemiddel.


#10

Elisabet sa for siden:

Dette håndvasker jeg jo bare, så har jeg både lyst og mørkt, så skyller jeg opp det lyse først, og legger det på kanten av vasken mens jeg skyller opp det mørke. Så har jeg det lyse bestandig først i de to skyllevannene også.

I vaskemaskinen på ullvask vasker jeg ikke noe lyst og mørkt sammen.


#11

Isolde sa for siden:

Jeg vasker de samtidig, men siden jeg håndvasker så blir de ikke i vannet samtidig. og så vasker jeg det lyset først.

Har enda ikke vasket de i maskin, er det mulig uten at de krymper veldig?


#12

Tuppen sa for siden:

Nå har jeg ikke erfaring med nøstebarnklær, men jeg har prøvd å vaske en naturhvit ullbody sammen med andre farger. Jeg syns den fikk en litt ubestemmelig hvitfarge etterpå. Men i stedet for å vaske hver for seg, gikk jeg heller over til å bare kjøpe farget ull. :D


#13

DM sa for siden:

Det er det jeg også har gjort, men så er det veldig styr å vaske det for hånd når jeg har smerter i hender og armer og får vondt når jeg skal gjøre det, så utsetter jeg og utsetter det, og nå trenger alt ullet å vaskes.


#14

Ole Brumm sa for siden:

Du får gi HP jobben. ;)

#15

DM sa for siden:

Han har gjort det noen ganger, men jeg tror kanskje han har litt lyst til at det skal fungere med vaskemaskin han også. :)


#16

Isolde sa for siden:

De sier på nøstebarn at kald vask i maskin kan gå, men man må regne med at det krymper mer enn ved håndvask. At man rett og slett må prøve seg frem.

Men ville forsatt vasket mørt og lyst for seg.


#17

Debra sa for siden:

Jeg vasker den røde ullfrottepysjen, brun ullfleece dress og brun ullfrotte genser sammen på 40 grader ullprogram. Fargene holder seg fine, men de krymper litt den første gangen
Ikke vask lyse sammen med fargede, da de de loer litt som flere sier, og kan farge av litt.

Husk at nøstebarn ullen ikke skal vaskes med mindre det er skitt på den. Heng opp og luft pysjen hver morgen så holder den seg ren. Ubehandlet ull er selvrensende.

Lykke til med vaskingen! :klem:


#18

Isolde sa for siden:

Lett å si med en gulpegutt, lengste jeg har holdt den er 4-5 dager.


#19

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde en gulpegutt, og måtte vaske alt inkl. ullklær hver dag. Nytter ikke å henge opp klær fulle av gulp til tørk, uansett om det er ubehandlet ull aldri så mye. Nøstebarn ble ødelagt av maskinvask, så der fant vi fort andre alternativer. Hvis du skal vaske i maskin, prøv først med ett plagg (gjerne et fravokst og utslitt ett). :)


#20

Aminta sa for siden:

Jeg vasker Nøstebarn i maskin, ganske ny, med ullvugge. Så da fungerer det fint. Det ubehandlet ull som Nøstebarn ikke tåler er varme og bevegelse samtidig, det er drepen.
Så ullvaskeprogram med ullvugge (ikke sentrifugering), og 30 grader da. Det er skånsomt og fungerer utmerket. Sikkert mer skånsomt enn min evnt. håndvask.


#21

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde også temmelig ny maskin med ullvugge og 30 grader, Nøstebarnklærne ble ødelagt.


#22

Aminta sa for siden:

Da ville jeg nok klaget i grunnen.
Avkommet bruker så og si utelukkende Nøstebarn klær, og har gjort det i over 4 år. Og da mener jeg til alle årstider, og alle lag. Så vi har hatt så mye Nøstebarnklær at jeg har ikke tall.
Og aldri har et eneste plagg blitt ødelagt.


#23

Filifjonka sa for siden:

De er (var) jo merket med at maskinvask er på eget ansvar, så det hadde nok ikke hjulpet stort å klage. Men siden jeg ikke gidder å håndvaske ullundertøy i daglig bruk fant jeg fram til andre merker som jeg var mer fornøyd med.


#24

Debra sa for siden:

Mulig jeg skrev litt klønete....med skitt mente jeg alt mulig av flekker. Da må man jo selvfølgelig vaske tøyet.

Det er nok som flere nevner forskjell på vaskemaskiner/ ullprogram.
Vi kan heldigvis vaske nøstebarnull i maskinen vår.

Men....hvordan får dere av de nydelige fargene etter bæsj på ulltøyet?....


#25

DM sa for siden:

Gallesåpen de selger. :ja:


#26

Aminta sa for siden:

Gallesåpen ja, men det må tas kjappt for å få det helt vekk.


#27

DM sa for siden:

Jeg fikk bort minst 14 dager gammel ketsjup i dag. :o


#28

Aminta sa for siden:

Jeg har heller aldri hatt problemer med andre flekker, men akkurat bæsjeflekker synes jeg ikke forsvinner helt med mindre man tar de kjappt, selv om de kan bli ganske bleke og nesten borte. nøye og pirkete


#29

Marge sa for siden:

Jeg vasker hvit og farget ull sammen, har aldri farget over.


#30

DM sa for siden:

Nøstebarn?

Dere som vaskemaskinvasker nøstebarn: Hovr mange omdreininger har dere på sentrifugen? Og har ullen krympet litt eller ingenting?


#31

Marge sa for siden:

Jepp, nøstebarn også. Vanligvis vasker jeg nøstebarn-plaggene for hånd, men har jeg mye og store plagg, så tar jeg de på 30 graders ullprogram i maskinen med nøstebarn sitt vaskemiddel. Sentrifugen står da på 900 omdreininger og jeg har aldri krympet noen plagg. Maskinen er vel 4 år gammel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.