Jeg har googlet litt og funnet noen variasjoner som ser mer eller mindre lovende ut, men jeg har enda ikke funnet en jeg føler meg rimelig trygg på at faktisk blir god. Så, jeg lurer på om noen her har en god oppskrift?
Jeg har 410g kjøttdeig, egg, melk, fløte, løk, paprika og bacon i kjøleskapet (mer også, men det var det jeg tenker er relevant), og et utvalg krydder i skapet.
Kan jeg slenge på et annet puddingspørsmål? Noen som har oppskrift på en god fiskepudding? Forestiller meg at det er mindre arbeid å dytte smetet ned i en brødform enn å forme + steke fiskekaker ...
Jeg bruker aldri oppskrift, men har gjerne i et egg, et par ss melk/fløte, 1 ss potetmel eller hvetemel om jeg ikke har potetmel. Så har jeg i det jeg tror er godt av grønsaker og krydder. Det har alltid vært vellykket hos meg iallefall :)
Du har en pakke kjøttdeig? Et egg, en slump fløte, kanskje 1 dl, 4 ss mel.(:confused:) Rør og spe til det blir passe. Beklager unøyaktige mål, dette pleier gå på gefühlen.
Jeg tok utganspunkt i denne oppskriften. Hadde i tillegg i 1 egg, 1/2 løk, 1/2 oransje paprika og en halv rød paprika. Puddingen ble litt tørr (den slapp veldig mye væske under steking), men den ble veldig god med litt saus til.
Creepy. Jeg satt med de samme ingrediensene og det samme önsket om aa lage kjöttpudding i dag. Jeg tok utgangspunt i en annen oppskrift som jeg fant paa nett (se under), men hadde i mindre kjöttdeig og paprika og litt purre, feta og havregryn i stedet. Den staar fortsatt i ovnen og lukter godt. INGREDIENSER:
700 g renskåret storfekjøtt
200 g spekk
1/2 ts salt
2 ss potetmel
3 egg
4 dl melk
3 røde paprika, store
2 ts hakket frisk timian eller 1/2 ts tørket
salt
pepperAnnonseFREMGANGSMÅTE:
Kvern kjøtt og spekk på fin skive og kjør det i kjøkkenmaskinen, tilsett salt, potetmel og egg. Spe med melk. Vask og rens paprikaen og kutt den i små terninger.
Finhakk timian. Vend terninger av paprika og timian inn i farsen og smak til med salt og nykvernet pepper. Fyll farsen i smurt brødform og stek puddingen i ovnen i ca 40 minutter på 200 C.
Serveres med stuede rotgrønnsaker og kokte poteter.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.