Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det noen som har oppskrift på kjøttpudding (med kjøttdeig)?

#1

HP sa for siden:

Jeg har googlet litt og funnet noen variasjoner som ser mer eller mindre lovende ut, men jeg har enda ikke funnet en jeg føler meg rimelig trygg på at faktisk blir god. Så, jeg lurer på om noen her har en god oppskrift?

Jeg har 410g kjøttdeig, egg, melk, fløte, løk, paprika og bacon i kjøleskapet (mer også, men det var det jeg tenker er relevant), og et utvalg krydder i skapet.


#2

daffy sa for siden:

Abo

Kan jeg slenge på et annet puddingspørsmål? Noen som har oppskrift på en god fiskepudding? Forestiller meg at det er mindre arbeid å dytte smetet ned i en brødform enn å forme + steke fiskekaker ...


#3

Hannah sa for siden:

Jeg bruker aldri oppskrift, men har gjerne i et egg, et par ss melk/fløte, 1 ss potetmel eller hvetemel om jeg ikke har potetmel. Så har jeg i det jeg tror er godt av grønsaker og krydder. Det har alltid vært vellykket hos meg iallefall :)


#4

HP sa for siden:

Ikke kupp tråden min med fiskeprat da. :dulte:


#5

Søster sa for siden:

Det blir nok en perfekt pudding, jeg har ikke meget å tilføye, annet enn at det bør være cumin i.

Vi sørlendinger bruker forvellet kål oppi.


#6

Søster sa for siden:

Kan ikke du lage en fiskepuddingtråd a? Jeg vil gjerne lære det.


#7

HP sa for siden:

Hvor mye melk/fløte, mel, egg til kjøttdeigen?


#8

Søster sa for siden:

Du har en pakke kjøttdeig? Et egg, en slump fløte, kanskje 1 dl, 4 ss mel.(:confused:) Rør og spe til det blir passe. Beklager unøyaktige mål, dette pleier gå på gefühlen.


#9

HP sa for siden:

Jeg tok utganspunkt i denne oppskriften. Hadde i tillegg i 1 egg, 1/2 løk, 1/2 oransje paprika og en halv rød paprika. Puddingen ble litt tørr (den slapp veldig mye væske under steking), men den ble veldig god med litt saus til.


#10

Palmen sa for siden:

Om du har i en halv kopp brodsmuler fra ferskt brod som du dynker i melk, så blir kjottpuddingen saftigere,- tips til neste gang!


#11

daffy sa for siden:

Brødsmuletipset tror jeg er smart for saftigere pudding :nikker:

Trenger puddingen fettinnholdet fra kjøttdeigen, eller kunne man like gjerne laget med karbonadedeig?


#12

HP sa for siden:

Jeg tror den ville vært bedre med karbonadedeig, skal prøve det og brødsmuler neste gang. :)


#13

liefje sa for siden:

Creepy. Jeg satt med de samme ingrediensene og det samme önsket om aa lage kjöttpudding i dag. Jeg tok utgangspunt i en annen oppskrift som jeg fant paa nett (se under), men hadde i mindre kjöttdeig og paprika og litt purre, feta og havregryn i stedet. Den staar fortsatt i ovnen og lukter godt.
INGREDIENSER:

700 g renskåret storfekjøtt
200 g spekk
1/2 ts salt
2 ss potetmel
3 egg
4 dl melk
3 røde paprika, store
2 ts hakket frisk timian eller 1/2 ts tørket
salt
pepperAnnonseFREMGANGSMÅTE:

Kvern kjøtt og spekk på fin skive og kjør det i kjøkkenmaskinen, tilsett salt, potetmel og egg. Spe med melk. Vask og rens paprikaen og kutt den i små terninger.

Finhakk timian. Vend terninger av paprika og timian inn i farsen og smak til med salt og nykvernet pepper. Fyll farsen i smurt brødform og stek puddingen i ovnen i ca 40 minutter på 200 C.

Serveres med stuede rotgrønnsaker og kokte poteter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.