Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode "gammeldagse" søndagsmiddager, og desserter

#1

Marit K sa for siden:

Jeg minnes søndagsmiddagene fra da jeg var liten, som middager som var litt ekstra gode, og som en veldig trivelig stund rundt kjøkkenbordet med hele familien. Og kronen på verket var selvfølgelig at på søndager var det alltid dessert.
Nå kunne jeg tenke meg å innføre skikkelige søndagsmiddager og desserter som en del av tradisjonen i min egen lille familie, men jeg har nesten glemt hva det var vi brukte å ha som middag på søndager, så jeg trenger litt tips.

Noen som har tips til gode søndagsmiddager, og desserter?

Her er min egen lille liste:

Svinestek, med poteter, grønnsaker, og brun saus
Roastbeef, med stekte poteter, salat (eller kokte grønnsaker), og sjysaus eller bernaise
Ovnsbakt laks, med poteter, salat, og hollandaise
Småsteik, med poteter, og gulrot, og masse brunsaus
Kjøttkaker i brun saus, med kålstuing, og poteter

Desserter:
Gelé og vaniljesaus
Sjokoladepudding og vaniljesaus
Mandelkjærnepudding og rødsaus
Sjokolademousse
Halve hermetiske fersken med krem
Stekte epler med vaniljeis

Og der ble jeg sulten ja... he he.


#2

Esme sa for siden:

:dulte:
Jeg er litt nostalgisk i søndagsmiddagsveien for tiden jeg også.

På søndag hadde vi
Oksestek med soppstuing og aspargesbønner og hjemmelaget riskrem med rød saus.


#3

daffy sa for siden:

Middager:
Hønsefrikasé
Komler
Bayonneskinke med tomatsaus

Desserter:
Karamellpudding
Semulegrynspudding med rød saus


#4

Filifjonka sa for siden:

Lammestek og elgstek er deilige søndagsmiddager. Og kalkun!

Jeg syns det er veldig godt å lage litt "nye" tilbehør som sauser og f.eks. ovnsstekte rotgrønnsaker/poteter, selv om vi ikke hadde det da jeg var liten. :) Det er jo så mange gode oppskrifter som man kan komponere sine egne søndagsmiddager fra.

Desserter som jeg husker: Smuldrepai med epler, kirsebær eller rabarbra, med vaniljeis til. Og hermetiserte plommer med is. :nam:


#5

Hannah sa for siden:

Kjøtt og suppe var noe vi hadde til søndagsmiddag ofte da jeg var liten. Med Poteter og løksaus til.
Ellers gikk det i sosekjøtt, koteletter, svinesteik o.l.

Vi hadde ikke alltid dessert, men hvis vi hadde så var det gele, sjokoladepudding, fromasj eller Dronning Maud pudding :)


#6

Azi sa for siden:

ÅÅ fikk lyst på Hønsefrikase og komler!


#7

Røverdatter sa for siden:

Jeg liker også å lage gammeldagse middager på søndagene og ikke alltid sånne "fine" søndagsmiddager heller, men oppskrifter fra mor og bestemor som tar litt for lang tid i hverdagen. Eksempler på ting jeg lager på søndager:

Lapskaus
Fiskegrateng
Småsuppe
Kjøttkaker med brun saus og kålstuing
Bankekjøtt i gryte
Oksestek
Svinestek
Bayonneskinke med fløtegratinerte poteter (ikke gammeldags, men så er jo moren min bare 50 år, :p)
Finnbiff med fløtesaus


#8

Ole Brumm sa for siden:

Fårikål
Stek (svin, okse el)
Potetball
Brennsnutt (en type lapskaus)


#9

Veronal sa for siden:

Surstek.

Tar meg den frihet:

Hilsen Veronal og Iset :glis:


#10

LilleRosin sa for siden:

Bestemors småstek. :hjerter:

Noen som vet hvordan man lager det? Det er altså storfekjøtt i kraftig brun saus. Godt møre stykker som detter fra beinet.


#11

gajamor sa for siden:

Du tuller, ikke sant? :eek: Balldagen er på torsdag, man kan ikke spise ball andre dager, da blir alt bare kaos!


#12

Adrienne sa for siden:

Andre desserter:
Rabarbragrøt
Rødgrøt
Russedessert
Hjemmelaget sjokoladepudding


#13

Tøsa sa for siden:

Dette blir vel også kalt sosekjøtt, om jeg ikke tar feil.

Tror en lager brunsaus, gjerne med løk i. Kjøttet skal vel vendes i en blanding med hvetemel, salt og pepper.


#14

Veronal sa for siden:

Sherrypudding til dessert, selvfølgelig.


#15

gajamor sa for siden:

Sosakjøtt: Kok kjøtt (gjerne med bein), lag brunsaus med kokekrafta. Skjær kjøttet i serveringsstykker, la det trekke videre i sausen mens du koker poteter.


#16

Beathe sa for siden:

Mormor hadde ofte jordbærkompott og sviskeskompott til dessert.
Og det var vel bare hos henne jeg fikk semule(gryns?)grøt til middag.


#17

Miss Norway sa for siden:

Kålruletter. Stekt i meierismør. Åh!!! Og så sutte på hyssingen etterpå - nam!
Desserter: Tilslørte bondepiker. Madeira-krem (en slags lett fromasj). Og rødgrøt med fløte!


#18

annemede sa for siden:

Vi hadde hjortestek på søndag. :nam:


#19

GinaK sa for siden:

Stekt flesk, sånne tjukke feite skiver som er skåret for hånd og ertestuing... NAM! Før i tiden, da jeg ikke hadde barn og ramlet innom mamma på en sånn dag så spiste jeg meg helt sønder og sammen. Men tror ikke noen av barna hadde synes det hadde vært det helt store..


#20

Gulla sa for siden:

Fersk suppe og sursøt saus
lammefrikasse

også hadde vi hermetisk fruktcoctail med krem til dessert av og til...


#21

Beathe sa for siden:

Åja! Hønsefrikasse! DET er godt det!
Jeg har bestilt det hos mamma, men tror neppe hun har planer om å lage det med det første :(


#22

MorStine sa for siden:

:nam: Ble sulten... Vi har slike søndagsmiddager, fra jeg fikk barn bestemte jeg meg for føre dette videre...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.