Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din favorittkokebok

#1

Donald sa for siden:

Hvilken er det?


#2

Pingis sa for siden:

Jeg liker Nigella sine kokebøker. De er fine å lese på senga, og greie å ha når man skal bygge opp hodeenden på podens seng.


#3

Røverdatter sa for siden:

Den som har hjulpet meg mest i min kokekarriere er Den store, rutete kokeboken som har Ingrid Espelid Hovig som redaktør. Hun har til og med signert min. Jeg fikk den da jeg var 17-18 og har brukt den veldig mye.

Den jeg liker absolutt best å lese i og som gir mange gode basistips er "Hvordan koke vann?" av Andreas Viestad. Det er en litt sånn kvasivitenskapelig kokebok som gir tips til hvordan man perfeksjonerer maten og har ingen spesielt fancy-schmancy oppskrifter. Men den er morsom og lærerik syns jeg.

Ellers så er min egen notatbok med oppskrifter veldig nyttig. Den begynte jeg på da jeg var ganske ung og har skrevet mye og mangt inn i den. For ikke å snakke om alle de løse lappene på hver side av permene.

Ikke noe fancy cuisine blant mine favoritter, altså. Jeg holder en knapp på de bøkene som virkelig har hjulpet meg de gangene jeg har vært rådvill og som gir enkle tips for MYE bedre matlaging.


#4

Donald sa for siden:

Den rutete kokeboken har jeg hørt mye bra om. :ja:


#5

Hannah sa for siden:

Jeg har 2 kokebøker, og det er Haugesund Husmorskoles Kokebok, og en notatbok som jeg har samlet oppskrifter fra min mor, mormor og andre kjente i. Mister jeg den blir det krise tror jeg.


#6

Filifjonka sa for siden:

Det var min start-kokebok også. Veldig nyttig. Jeg er veldig glad i Jamie Olivers kokebøker, og Nigellas. Syns nok Jamie-maten ofte er hakket bedre enn Nigellas, egentlig, men begge deler er bøker som er morsomme å lese, med mye god mat. Og så har jeg en som heter "Vinterens gode ting", det er veldig gode oppskrifter. Ville heller ikke unnvært Sopranos-kokeboken min.


#7

Maverick sa for siden:

En sånn femtenminutterskokebok som dessverre har forsvunnet. :sur:


#8

Donald sa for siden:

Jeg har en steingammel kokebok eller jeg tror det er en lærebok fra skolen. Mye bra og grunnleggende i den, det står mye der som det knapt finnes informasjon om andre steder. Ellers bærer den vel preg av å være litt utdatert på andre punkter også. :knegg:


#9

Enhjørning sa for siden:

Jeg har en fin kokebok/oppslagsverk som jeg er skrekkelig glad i, og som jeg har brukt flittig fra jeg var ganske ung.
Den er 68 år gammel nå, men stadig oppdatert på nye retter såvel som gamle klassikere, julemiddag såvel som kaker og desserter, og der finner jeg alltid løsningen på en kinkig kjøkkenkrise.
Favorittkokeboka mi heter Ingrid, jeg kaller henne mamma. :glis:


#10

Milfrid sa for siden:

Jeg er veldig flink til å kjøpe kokebøker men veldig lite flink til å bruke dem :o. Den jeg har brukt mest er vel "kjøttdeigboka" - et typisk kjøp fra studietiden. Brukte den senest i forrige uke, men det er jo en oppskrift jeg bruker da - verdens beste lasagne. Nam!

Ellers har jeg en som heter "festarrangøren", en jeg kjøpte ganske nylig, med mange forslag til menyer for arrangementer med 6-20 gjester.

Har en tapas-kokebok som jeg også bruker litt i ny og ne.

Men jeg er den stolte eier av sikkert 50 kokebøker av ulike varianter, og jeg blar ofte i dem for ideer, men er ikke like flink til å bruke dem aktivit, dessverre.


#11

Tåtti sa for siden:

Min favoritt er en perm som moder'n har laget med sine mest brukte oppskrifter i. Der setter jeg også inn nye oppskrifter jeg samler etter hvert.
Ellers har jeg Den rutete og klassikeren "Hva skal vi ha til middag?"


#12

Gaia sa for siden:

Jeg samler på kokebøker og bruker dem masse. Til hverdags benyttes ofte Cappelens Store kokebok som oppslagsverk. Jeg har en bok som heter "Den Lille Cordon Bleu" som ikke er en kokebok, men en bok som beskriver forskjellige kokketeknikker, som også er brukt mye. Jeg er dessuten veldig glad i "Sommermat" og "Vintermat" og bruker "Den store fingermatboken" når jeg skal lage tapas.


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg fikk den av pappa når jeg flyttet hjemmefra, den er bare helt super på basisting.

Åh, den har jeg! Den har fine bilder.

Mine yndlingskokebøker er tre sånne digre "En kulinarisk reise"-bøker om henholdsvis Amerika, Asia og Australia. De er nydelig illustrert og jeg kan sitte og bare drømme meg bort i dem.


#14

scilla sa for siden:

De har jeg også diverse varianter av. De er kjempefine. Det ser også ut som om det er en del morsomt i Hærland&Hellstrøm "Inn med teskje", men jeg har ikke prøvd ut noen av oppskriftene enda.

Vi har fryktelig mange kokebøker og mat/vinmagasiner, og jeg tror ikke jeg klarer å utpeke èn favoritt. Jeg følger heller ingen oppskrifter slavisk, men liker å la meg innspirere og mixe hemningsløst av det jeg finner. Det blir stort sett vellykket;)


#15

Mandarin sa for siden:

Ingrid Espelids blårutete
Haugesund husmorskoles kokebok
Leve Livet av Gøril Wiker (tror det var navnet).


#16

daffy sa for siden:

Jeg samler også på kokebøker. Min første og mest brukte er den rødrutete. Den kokeboken jeg har lært mest av er en gammel utgivelse fra Gastronomisk Institutt (medforfattere er pur unge og kvisete jyplingutgaver av Trond Moi og Harald Osa fra tiden før de ble kule rikskjendiser med egne TV-program), som heter Mat og Vin i utsøkt harmoni. Den er mat- og vinfaglig svært grundig, med tabeller, grafer, krysningspunkter og tverrsnitt av hodeskallen for å illustrere sansenes virkning på smaksopplevelsen. :knegg: Rettene er stort sett gamle, franske klassikere.

Ellers liker jeg godt Stiansens, Nigellas, og Tinas kokebøker.

Jeg arvet den gamle Schønberg Erken kokeboken til bestemor, den er også veldig morsom med sine oppskrifter hvor man "tager 100 liter nysilt melk og blander med 30 eggeplommer"!

Jeg liker også skjønnlitteratur hvor mat er en viktig del av historien. Babettes gjestebud, Som vann for sjokolade og Saman er ein mindre aleine for eksempel. Jeg planlegger å se Sopranos av samme grunn, har hørt at familien der spiser så mye god mat!


#17

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg liker ikke kokebøker, de minner meg bare på min utilstrekkelighet på kjøkkenet. Den eneste jeg bruker er den rutete, den gir meg svar på mine grunnleggende spørsmål.



#19

daffy sa for siden:

På nett kommer selvsagt "Irmas kokebok" og Madam Mims ukeoppskrifter høyt på listen!


#20

Trois sa for siden:

Mormors gamle skolekokebok.


#21

Tante Grønn sa for siden:

Den rødrutete kokeboka har fasiten på det meste for min del.

Ellers benytter jeg meg ofte av Irma og Mims oppskrifter:D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.