Pasta sa for siden:
Jeg oppdaget plutselig at jeg har vært litt vel ivrig med å kjøpe paprika den siste tiden :sparke: og nå kommer jeg ikke på noe å bruke den til.
Noen som har gode middagstips med paprika som vi kan ha i morgen ?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Pasta sa for siden:
Jeg oppdaget plutselig at jeg har vært litt vel ivrig med å kjøpe paprika den siste tiden :sparke: og nå kommer jeg ikke på noe å bruke den til.
Noen som har gode middagstips med paprika som vi kan ha i morgen ?
Azi sa for siden:
www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/programmer_nrk_trondelag/1.149245
Fylt paprika?
Azi sa for siden:
images.google.com/images?source=ig&hl=no&rlz=&q=fylt+paprika&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Flere bilder.
Che sa for siden:
Skulle også foreslå fylt paprika! - Det er kjempeenkelt å lage, egentlig.
Jeg er litt dårlig på oppskrift, for jeg tar liksom bare det jeg har og fyller den med jeg. (kjøttdeig, krydder, egg, evt ost, tomat, løk etc) så fyller jeg bare paprikaen med det og lar det steke i ca tre kvarter.
SÅ villris og salat til. Greit med mat som nesten lager seg selv synes jeg lat
Jinx sa for siden:
Gulasj
Honda sa for siden:
Snakk om veldig mange?
Stekt ris med paprika, makaroni-pølsegrateng(jeg bruker 2 paprika i den)
Paprikasalat ler
Trolljenta25 sa for siden:
Jeg lager ofte fylt paprika, men det ser jeg er nevnt her allerede. Ellers så hakker jeg paprika og bruker i det veldig mye. F.eks. tomatsauser, gryteretter, supper. Stekt løk og paprika sammen, som siderett, er jo også veldig godt.
LilleRosin sa for siden:
Bacalao?
Hyacinth sa for siden:
Man kan aldri få nok paprika!
Grill dem i ovnen på maks styrke til de er nokså svarte. Avkjøl i en pose og flå dem. Deretter kan du:
-bruke dem i gryteretter (deilig søt smak!)
-Legge dem på glass sammen med god olivenolje og ha dem på skiva
-og sikkert mye mer som jeg ikke kommer på nå.
daffy sa for siden:
Paprika er veldig godt i gryter/ supper sammen med sterk, spansk pølse, hvite bønner etc!
Hyacinth sa for siden:
Men paprika er definitivt best om man griller den først, nesten uansett!
Mandino sa for siden:
Torsk i form med parika, tomat og løk.
Sitron sa for siden:
En gang kunne jeg en rett som heter Cauliflower paprikash. Den var helt fantastisk, veggisrett til og med. Men har jeg oppskriften? Nope!
turi sa for siden:
Varm grillet paprika i kyllingsalat med pinjekjerner og fetaost er knallgodt!!
Høyt&Lavt sa for siden:
siden eldstedatra mi ikke liker paprika, pleier jeg å raspe den på den minste råkost-str jeg har, og blande den i saus, kjøttdeig/pasta, pizza, o.l.
Trolljenta25 sa for siden:
Sitron, er det noe à la denne: www.recipezaar.com/82972
Dixie Diner sa for siden:
Vi har ofte fylte paprika, men det vi har enda oftere er stekt paprika i strimler. Svigerfar "lærte" meg denne retten og jeg ELSKER den, ubeskrivelig digg!
Du bare kutter opp paprika i strimler, blir finest om du bruker alle fargene men her går det mest i rød. Så steker du dem i olje ganske lenge til de er svarte i kantene og myke. Fantastisk godt til kjøtt og kylling, og faktisk også som egen rett med brød til.
Dixie Diner sa for siden:
Denne lager jeg også ofte. God tapasrett eller en lunsjrett, evt. med godt brød til:
Til en grisk person som meg (om det skal være et helt måltid), trenger du 2 store paprika, helst røde og et halvt glass fetaost i oljemarinade (Arla sin med blått lokk er den eneste jeg liker).
Skjær sidene av paprikaene slik at du har 4 forholdsvis store litt flate sider. Renskjær dem for hinner osv. Hell en del av fetaostoljen i en bolle og dynk paprikaene i oljen, de skal bli skikkelig gnidd inn med oljen. Legg dem på en papirkledd stekeplate.
Del fetaostterningene i mindre biter (jeg bare knadde dem litt opp mellom fingrene) og spre en god del utover hver paprikadel. Jeg elsker fetaost og har på MYE, men dette velger dere jo selv.
Stek dem i ovnen på 250 grader i ca. 20 minutter, til de er svarte i kantene og myke.
Serveres med salat og evt. godt brød for de som spiser det. Kan også brukes som side-dish til de fleste retter.
Sitron sa for siden:
Jepp!
Nabbe sa for siden:
Eller du kan lage algerisk tsjektsjouka:
Grill paprika av ulike farger i ovnen en liten stund, til du får av skallet. Flå ett par tomater etter ett opphold i kokt vann. Strimle disse etterpå, og strimle en løk også.
Stek det i olje i stekepanna, og ha så på egg ettersom hvor mange dere er, slik at det blir en omelett.
Serveres med råstekt potet og salat med oliven, fetaost og baguette. :D
Nåååååh vil jeg til Algerie!
Det blir ikke det samme å lage dette i Norge, saltet er annerledes, paprikaen og potetene også. Og så steker vi jo på vanlig ovn og ikke gass.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.