Joika sa for siden:
Jeg har planer om å bake. :stolt:
Poden liker ikke brød som man ser kornene og frøene i, så de må være og uten masse solsikkekjerner ol, og finmalte men gjerne ganske grove.
Noen som har en god oppskrift? :blafre:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Joika sa for siden:
Jeg har planer om å bake. :stolt:
Poden liker ikke brød som man ser kornene og frøene i, så de må være og uten masse solsikkekjerner ol, og finmalte men gjerne ganske grove.
Noen som har en god oppskrift? :blafre:
Ariel sa for siden:
Superenkel loff som fint kan gjøres grovere:
5 dl mel
2,5 dl vann
1/2 pose tørrgjær
2 ss olje
1-2 ts salt
Sett ovnen på 225, elt alt sammen, la det heve i form mens ovnen blir varm(og gjerne litt til). Stek i midten i 25 min. Enklere kan det nesten ikke bli, og du kan ha i det du ønsker av mel. Men husk at 35-40% av melet burde være hvetemel for å få det skikkelig hevet. :)
Joika sa for siden:
Ok, men blir det sunt med litt grovmel i liksom?
Poenget er å slippe unna kapteinsabeltannbrødet og prøve få i han mer fiber.. :gruble:
Ariel sa for siden:
Hvetemel må, så vidt jeg vet, brukes uansett brød?
Jeg bruker grov sammalt hvete, rug og havregryn i mitt "frøfrie" brød, og synes det blir grov nok. :jupp: Og det blir i alle fall grovere enn Sabeltann. :nemlig:
Joika sa for siden:
Ok. notere
Men er det ikke sånn at brødet kan bli hardt og sånt om det blir FOR grovt?
Jeg har IKKE peiling og tør ikke trikse med en loff engang på egenhånd.. :flau:
Ariel sa for siden:
For mye rugmel gjør i alle fall brødet beinhardt. :nemlig: Sammalt hvete gjør forsåvidt også det, men ikke like ille. Prøv deg litt frem.. Siste brødet jeg bakte var 1 dl havregryn, 1/2 dl rug og 1,5 dl sammalt hvete, resten hvetemel. Utolig godt, og grovt. :)
Joika sa for siden:
Takk takk. :suss:
Zip sa for siden:
Eg brukar ca 12 dl vatn
Litt olje
2 pk gjær
Litt salt
Ein pose havrebrød (ferdigpakke)
Grovbakst blanding (mjølpakke)
Vanlig fint mjøl
Varierer blandingsforhold mellom grovbakst og vanlig mjøl etter ønske.
Blir kjempegode :). Ikke så veldig grove men ikkje loff heller.
Sitron sa for siden:
Det enkleste brød er morrabrød. :nemlig:
daffy sa for siden:
Lurte på hva du gjorde inni en brødbaketråd. Tøyset, ja. :nemlig:
Joika sa for siden:
Har du sett noe til det i det siste du da?
Nei. Ikke jeg heller... :knegg:
*HH* sa for siden:
Noterer
Nå som jeg har blitt så god på pizzabaking så kan jeg vel driste meg til brød :sparke:
Jeg syntes det er så pinlig å ikke kunne bake, ikke klare å bake(men øvelse gjør vel mester). Eneste jeg kan lage er pizzadeig og Oreokake :rødme:
Sokk sa for siden:
Enkle grovbrød:
1 kg hvetemel
1 kg sammalt hvete grov eller fin (velg selv!)
1 ss salt
1 pakke gjær
16 (-17) dl lunkent vann (ev. blandet med melk)
Vi bruker i tillegg ca 1 dl linfrø og 1 dl solsikkekjerner (og da den største vannmengden), men dette kan droppes, ev. erstattes med havregryn eller mer mel. Det går også an å bytte ut deler av hvetemelet med fibra-mel for å få høyere fiberinnhold i brødet.
Bland alt og elt godt (helst i kjøkkenmaskin). Hev (minst) 1 time. Bak ut tre brød og legg i brødformer. Hev ca 30-45 minutter. Stek brødene ved ca 200 grader i 45-60 minutter. Vi bruker varmluft+undervarme ("pizzafunksjon") og da holder det med 45 minutter.
Pakk inn brødene straks de er kalde eller mens de fremdeles er ørlitegrann lunkne. :nikker:
Veronal sa for siden:
Vår oppskrift likner på Sokk sin:
2 liter vann eller melk eller en blanding (45 grader)
2 pakker tørrgjær (blandes i tørrgjæren for å få en gjær som har lyst til å jobbe)
2 ss salt (ss, ja - ikke ts - salt binder vann og gjør brødet saftig og ikke-smulende)
Det våte + tørrgjær blandes og tilsettes a) eller b) til riktig konsistens:
a) 1 kg hvetemel + resten grovt mel av et-eller-annet slag + det du måtte ønske av solsikkerkjerner, gresskarkjerner, linfrø, havregryn, whatever
b) evt. ferdige melposer (det går vel kanskje 2,5 kg mel totalt)
Kjører i kjøkkenmaskinen og hever til dobbel størrelse/til deigen kryper ut av bollen og ned på benken. Baker ut 3-4 brød avhengig av hvor store brød jeg ønsker. Steker brødene ved 200 grader på varmluft i 45 minutter eller mer hvis det er nødvendig (banker på undersiden av brødet for å høre om de er ferdige).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.