Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift med potetstappe i oven

#1

Stikka sa for siden:

Noen som har en god oppskrift å dele? Jeg har veldig lyst på gratinert potetstappe men vil ha noe mer. Det må ikke være kjøtt i oppskriften.
Tunfisk i hvit saus med potetstappelokk spiser vi jevnlig men jeg har lyst på en ny rett. :)


#2

Harriet Vane sa for siden:

Lag potetstappe (gjerne med andre rotgrønnsaker i, sellerirot, persillerot, gulrot, kålrot, rødbeter, you name it) og ha i et par egg. Ha i feks:
stekt sopp
stekt løk
litt hvitløk
vårløk
gressløk, persille, basilikum, timian eller andre urter
chili
ost (gjerne smakssterk som gouda, cheddar, parmesan ol eller blåmugg)
paprika
soltørket tomat
Stekt squash i små biter

Lag topper på en stekeplate og gratiner i ovnen i 10-15 min på 210 C

Bare fantasien setter grenser!


#3

m^2 sa for siden:

Brokkoli eller blomkål dekket av en passende tomatsaus som ikke er for tynn med masse godt innhold avhengig av kjøleskap og tid, potetstappe over, gjerne med et egg i og/eller ost over?


#4

Blå sa for siden:

Soppai?

Jeg skjærer champignon i biter og steker i ganske mye margarin. Jevner med mel blandet med salt og litt cayennepepper og sper ut med melk til det er en tykk saus. Dette legger jeg i en ildfast form med et lokk av potetstappe og steker i ovn.


#5

trøtt sa for siden:

Det er også godt å ha røde linser i tillegg til gulrot i potetstappa.


#6

Stikka sa for siden:

Potettoppene til mim, er det en rett i seg selv eller må man ha noe til? Klarer ikke helt å se om de funker som middag alene.


#7

Adrienne sa for siden:

Jeg har to alternativer til potetstappe i ovn.

  1. Man lager potetstappe og blander i ett egg eller to (avhengig av størrelse på porsjonen). Potetstappen legges i en ildfast form, og over legger man løk og pølser, begge deler skåret i små biter. Over pølsene og løken heller man en boks med hermetiske tomater og drysser revet ost over. Settes i ovnen på ca. 200 grader i en liten halvtime.

Stek kjøttdeig og løk (og eventuelt hvitløk) og hell over en boks hermetiske tomater og litt tomatpure. Ha gjerne i sjampinjong, mais, revet gulerøtter, eller andre ting som passer i en tomatsaus, la koke i noen minutter og ha i en ildfast form. Bland i et egg i potetmosen og legg mosen over tomatsausen og sett formen inn i ovnen på 200 grader i ca. 15-20 minutter. Ha gjerne revet ost over før du setter inn i ovnen.

Leste nå hovedinnlegget litt bedre, og man kan selvsagt lage nr. 2 med andre ting enn kjøttdeig, poenget er vel å ha tomatsaus underst og potetstappe øverst.


#8

Harriet Vane sa for siden:

Det er liksom tilbehør, det. Men kanskje, hvis du serverer en del grønnsaker ved siden av, så kan de være en egen rett?


#9

Stikka sa for siden:

Ja så det litt mer som tilbehør, men fant liksom ikke hva det skulle passe til. Men med røde linser i stappen og en god grønnsaksstuing og en salat ved siden av så burde det funke. :)


#10

Harriet Vane sa for siden:

Vi pleier å bruke det til kylling og kalkun.


#11

Stikka sa for siden:

Det spiser ikke vi (spiser ikke noe kjøtt), men kanskje det hadde passet til stekt laks?


#12

Harriet Vane sa for siden:

Selvsagt. Også til feks linsegryte, linseburgere ol.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.