Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Går det an å male utenpå beis?

#1

Miss Norway sa for siden:

Ja, da har vi kjøpt hytte vi. Dvs leilighet på fjellet. Den er superfin, veldig moderne stil med masse lys og masse vinduer. Inne er det panel i tak med downlights, og så er det stående panel som er bittelitt buet/ujevnt (men ikke noe villmarkspanel altså :fnise: ) Dette panelet på veggen er malt eller beiset (jeg tror mest det siste) i en veldig mørk brun, nesten sort farge. Det er dessverre ikke min stil, jeg har alltid tenkt meg at jeg ville ha grå vegger i en hytteleilighet. Ikke hvitt med litt grått i, men grått. Skifergrått, ikke for kald men ikke varm tone heller.

Så: Det er jo fint at man ser litt av trestrukturen gjennom sånn som man gjør nå, men det er vel ikke mulig å beise noe i en lysere farge? Er det andre måter man eventuelt kan få brun beis grå på?

Hvis ikke må jeg male. Kan man male rett oppå eller må man behandle det først? uerfaren Sånn er det når alt man har opplevd i sitt voksne liv er gipsplater. :rolleyes:


#2

Veronal sa for siden:

Du kan male på beis (men ikke omvendt).


#3

annemede sa for siden:

Det er mulig å beise i en lysere tone ja, nærmere bestemt fra fjellgrå til grå antikk. Det er en anelse forskjell fra der hvor det ikke er fjellgrått under, men det sees ikke til vanlig. Så om det er jevn farge over hele veggen vil jo det endelige resultatet bli jevnt. Men det som er viktig er å teste at malings/beistypene er kompatible, at det ikke koker når du fører på en ny typer beis. Dette er vel mindre aktuelt med beis enn med maling vil jeg tro.


#4

Obelix sa for siden:

Du kan male rett på beiset panel.
Kvistlakk, heftgunn og to lag maling.
Møkkajobb, men blir fint når det er ferdig.

Gratulerer med hytte da.


#5

Teofelia sa for siden:

Du kan male, ja, men husk å kvistlakke først. :)


#6

Misteri sa for siden:

Jeg bruker å ta på kvistlakk også maler jeg med et strøk grunning og deretter den malingen jeg vil ha. Gratulerer med hytte og lykke til med jobben. :)


#7

Gaia sa for siden:

Hytte på fjellet. :drømme: Pittelitt misunnelig, ja. :vil også ha fjellhytte: Hvordan er prisene i fjellheimen, har de gått noe ned? :avsporer: Det går fint an å male på beis. Vi har gjort det på kjøkkendørene våre. De var beiset i en mørk bruk farge, og ble malt med lys antikk. Kvistlakk, heftgrunn og to runder med oljemaling ga et veldig fint resultat. (Og kan jeg få spørre hvor dere har kjøpt? :sparke: )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.