Ariel sa for siden:
Kaken står i ovnen, og her sitter jeg uten å huske en eneste sjokoladekremoppskrift. :o Kan noen hjelpe meg? Den "må" være barnevennlig.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Ariel sa for siden:
Kaken står i ovnen, og her sitter jeg uten å huske en eneste sjokoladekremoppskrift. :o Kan noen hjelpe meg? Den "må" være barnevennlig.
Ibidelma sa for siden:
vet ikke hvor "barnevennlig" man får en sjokoladekrem...
fant disse treffene på google
www.google.com/search?hl=en&q=sjokoladekrem
Du kan jo f.eks. bruke pisket fløte med oboy i? Det er jo en form for barnevennlig =)
Ariel sa for siden:
Fløte har jeg ikke. :knegg: Jeg er litt skeptisk til "ubrukte" oppskrifter jeg da. Det er ikke alt som er like godt liksom...
Jeg har margarin, melis, melk... Det skal jo kunne bli en noenlunde ok krem av det, men i hvilke forhold? :blånn:
Pasta sa for siden:
Denne liker vi godt:
300 gram melis
3 ts kakao
3 ss varm (litt tynn) kaffe
100 gram mykt margarin
Alt piskes eller røres sammen og has på lunken kake.
Ariel sa for siden:
Takk! :glis:
Palmen sa for siden:
For å gjore den enda mere barnevennlig kan du droppe kaffe men ha i litt vaniljesukker i stedet.
IOA sa for siden:
Eller evnt ha i begge deler. Det pleier jeg å gjøre i min barnevennlige variant.
Pasta sa for siden:
Jeg liker godt kaffesmaken, men lager veldig tynn kaffe når jeg lager den barnevennlige varianten. Vaniljesukker var smart. Skal prøves neste gang.
Hannah sa for siden:
Sånn er min også, men jeg har vaniljesukker i også :)
Billa sa for siden:
Et par Eggeplommer i sjokoladekremen er også kjempegodt!
Fibi sa for siden:
Slik gjør jeg det også, men jeg bytter ut kakaoen med kokesjokolade, og så smelter jeg den sammen med smøret og kaffen, før jeg har i melis til passe konsistens.
Fruktflua sa for siden:
Denne er superenkel og slår aldri feil;
400 gr romtemperert meierismør
500 gr melis
2-3 ss kremfløte
2 plater kokesjokolade
Pisk opp det romtempererte smøret med mixmaster. Smelt sjokoladen (jeg smelter alltid i mikroen på medium effekt) og hell den over det piskede smøret. Pisk smør og sjokolade jevnt og ha melisen oppi litt og litt. Spe med fløten til det blir en jevn masse. Nydelig sjokoladekrem.
Palmen sa for siden:
Jeg smelter ikke smoeret til slik sjokoladekrem, men pisker det sammen med de andre ingrediensene. Innimellom må du forresten ha i en skje eller to med vann eller floete for at det ikke skal bli for toert.
Oppskriften din hoeres nydelig ut, Fruktflua, skal proves neste gang.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.