Nå gidder jeg snart ikke kjøpe økologisk melk lenger, den er ikke mye god! Jeg fortalte om usmaken på melka til svigerforeldrene mine (som har drevet økologisk), som sa at de heller ikke kjøper den melka lenger, og at da de leverte var de en gård av få som leverte økomelk uten smaksfeil.
Lurer på hvorfor det er slik at økomelken har usmak? Jeg mener det er spesielt viktig at økologiske produkter holder en viss standard, siden markedet fort kan bli svertet bare av noen få produkter. Hjelper det å klage til Tine, mon tro?
Opplys om kvar du har kjøpt melka og. Det hender at det er for sterkt lys i kjøledisken til butikken og då får melka oksidert smak ("solsmak"), sidan kartongane ikkje er lystette. Eller at butikken oppbevarer melka saman med andre varer som luktar sterkt, då vil melka ta smak av dette.
Vi kjøper stort sett bare økomelk, og har ikke merket noen usmak. Det eneste vi merker er at det surner fortere enn vanlig melk når kartongen er åpnet.
Jeg synes ikke det er noe spesielt med økolettmelken fra Tine, men økologisk Norvegia derimot, den er helt merkelig i konsistens og smak ift. den originale.
Den er mye mer smuldrete.