Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Saus til laksefilet

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Trenger litt hjelp til kva eg skal finne på i dag.

Skal marinere nokre laksefileter i olje, kvitløk, sitronsaft, slat og pepper. Så skal eg grille dei.
Skal blande litt honning i marinaden og smørre den på dei ferdig grilla filetane og til slut drysse over sesamfrø ( dei skal vistnok få seg ein liten tur i steikepanna først )

I oppskrifta står det at dette skal serverest med kokt ris og chutney.

Ris blir bytta ut med pasta. Då et i alle fall ungane noko :knegg:
Chutney kan vera så mangt og eg trur ikkje eg har noko i hus som passer til.
Så då ender me opp med ein saus. Men kva då ?

Eg skal leite litt på nett, men dersom nokon kan hjelpe meg, så føl fri til å skrive ned noko.

Eg er nemlig ikkje noko særlig flink til sauser. Men eg lærer sakte med sikkert.


#2

Hjertensfryd sa for siden:

:snurt:

Fekk til ein saus sjølv eg


#3

Sokk sa for siden:

Til en annen gang: den beste standardsausen til laks er utvilsomt halvblandet smør og rømme, ev. med litt hakket gressløk oppi. :jupp: Bare å smelte smøret og ha i rømmen og varme opp. Må røres litt kraftig for at den ikke skal skille seg, men - - - yum!


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Hadde ikkje rømme i hus. Og så ville eg ha ein saus som ikkje overdøva honningen.
Fekk no til noko greier


#5

Gaia sa for siden:

Chutney er jo ett relativt søtt tilbehør, så jeg tror jeg hadde forsøkt å lage noe som ligner. Her finner du en rekke forskjellige oppskrifter på chutney, og jeg tror jeg hadde valgt å lage noe i denne gaten til denne fiskeoppskriften.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.