Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vil noen forbarme seg over meg - sauseopplæring

#1

Erica sa for siden:

Ja det var vel tittelen sin det, sauseopplæring...

Jeg kan 2 sorter saus til steker av forskjellige slag, det er fløtesaus og en type med soyasaus tilsatt kraften.

Det er litt kjedelig, og jeg kunne tenkt meg noen tips til hvordan lage andre sauser som er gode til stekt/kokt kjøtt av svin, okse og elg.


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Kvit ostesaus

Smelt 2 ss smør og ha oppi 2 ss mjøl ( ca ) spe på med melk ( ca 0,5 l ) så har eg oppi ein boks med tine urter smørost. Ferdig :knegg:

Dropper du osten har du ein vanlig becahmel saus. Bytter du melka ut med kraft, har du vanlig kvit saus. Tilsetter du nokre dråper med Negro i saus med kraft får du brun saus.

Alt smaker ein til med salt og pepper ( eventuelt muskat i kvit saus ) dersom det er behov og ein har lyst


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.