Eldstemann skal på vinterferie til farmor sørpå, så jeg har bestilt togbilletter til ham. Ned 22. og opp igjen 29. februar. Var heldig, og fikk de til delvis redusert pris (billettene til 199,- forsvinner alltid før vi får somlet oss til å handle:rolleyes:)
Så ser jeg tilfeldigvis på jobb i dag at vinterferieuka er ikke da, men uka før!
Himmel, hva gjør jeg nå? Billettene får vi garantert ikke flyttet (da må vi nok ut med et helt annet beløp), så håpet er at skolen er forståelsesfulle. Skolen har fleksibel vinterferie, dvs at elevene kan ta ut vinterferieuka når de selv ønsker det, men frist for å melde fra om det var i høst. Jeg håper de godtar henvendelsen min jeg må ta i morgen.:o
Har du kjøpt en togbillett - men har ikke anledning til å reise allikevel? Slik gjør du ... Uavhentet billett Har du kjøpt en billett her på nsb.no, men ikke hentet den ut på en automat eller en stasjon, oppgir du referansenr og viser kvittering for betalt billett ved refusjon. Hentet billett Dersom du har kjøpt billetten og hentet den på en automat eller en stasjon, men ikke kan reise allikevel - kan du også ringe Kundesenteret på telefon 815 00 888. De vil forklare deg hva du skal gjøre videre. Kjøpt billett på stasjon
Har du vært på stasjonen og kjøpt billetten der, kan du også henvende deg til personalet hvis du ikke kontakter Kundesenteret.
Som en generell regel gis det refusjon på ordinære billetter som er avbestilt før avreisetidspunktet. Refusjonsgebyr er 40 kr.
For billetter som Minipris, gis det ingen refusjon.
Det er nok det.:nikker: Dessuten regner jeg med at vinterferieuka er det flere enn sønnen som tenker seg ut og reise, så å prøve på ny endring nå tror jeg er vel optimistisk.
Det jeg mente, er at foreldrene har lov til å be eleven fri fra skolen i til sammen to uker i løpet av 12-års skolegang. Så den uka kan jo være den ene uka du ber han fri fra skolen om det ikke går an å forandre på fleksibel vinterferie.
Det er ingen regel for det. Du kan be fri barnet ditt når som helst, men dersom det er for mer enn tre uker sammenhengende kan barnet bli skrevet ut av skolen.
jeg har hørt to uker i løpet av et år....
Hvis det er mer skal barnet skrives ut og inn igjen av skolen.
Vi tok to dager da eldste gikk i 1. klasse, og i høst tok vi en uke på begge (da vi fant ut at pappaen ville være til sjøs i høst-, jul- og vinterferien, og mestparten av sommerferien... og i påske skal jeg jobbe:nemlig:)
Fra opplæringsloven: § 2-11.Permisjon frå den pliktige opplæringa
Når det er forsvarleg, kan kommunen etter søknad gi den enkelte eleven permisjon i inntil to veker.
Elevar som høyrer til eit trussamfunn utanfor Den norske kyrkja, har etter søknad rett til å vere borte frå skolen dei dagane trussamfunnet deira har helgedag. Det er eit vilkår for retten at foreldra sørgjer for nødvendig undervisning i permisjonstida, slik at eleven kan følgje med i den allmenne undervisninga etter at permisjonstida er ute.
Jeg blingsa litt, men vi fikk iallefall beskjed på jobb om at de kan skrives ut etter tre uker, mulig det er endret. Det er altså mulig å få inntil to ukers permisjon sammenhengende. Men ikke 2 uker på 12 år altså.
Det er to uker i løpet av 12 år, men veldig få er klar over det og rektorer pleier å innvilge permisjon selv om det overskrider to uker i løpet av 12 år. Foreldrene har ansvar og plikt for opplæring i perioden de søker eleven fri fra skolen.
Får håpe rektor har forståelse for at det går an å blingse littegranne da. -Så mange "sydenfarere" utenom skoleferiene som det gjerne er, ville jeg tro det ikke skulle være noe stort problem å få endret litt på vinterferien til eldsten din. Lykke til.
Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at to ukers-regelen gjelder for perioden et skoleår - ikke over en periode på 12 år.
Uansett - dette er ikke noe problem å få til Tuneland. Hvis ikke får du da enten skrive han ut av skolen en ukes tid (du får nok plass igjen på samme sted etterpå!) evt. så ble han syk en ukes tid (f. eks. en kragebeinsbrist som gjør at han må være i ro en uke - tilfeldigvis hos farmor som har mulighet for å passe ham).
:D
(Jenter - vi må ikke bli bekymret for sånne ting - dette ordner seg.)
Det er 2 uker pr skole år man kan søke om permisjon fra skolen.
Utover det så blir barnet skrevet ut av skolen og man har da ansvar for opplæringen og det er jo et stor ansvar i seg selv.
Selv i de 2 ukene som er permisjon har
man da ansvar for elevens læring, slik at de ikke vil henge etter de andre i klassen.
Vi var i statene i 4 uker i fjor og 1 av ukene var påskeferie.
Han ble skrevet ut av skolen og fikk innvilget hjemmeundervisning i godkjenningsbrevet fra skolen.
Vi hadde hjemmeundervisning med han daglig unntatt den uken det var påskeferie og fulgte ukeplanen til klassen som lå på internett, samtidig som vi fikk med oss notater fra læreren hans om ting hun mente han skulle gjøre under oppholdet.
dette med utskriving og innskriving er mest en formell greie; søker du om permisjon mer enn 14 døgn (10 skoledager etterhverhverandre inkl helger) blir barnet automatisk utskrevet. rektor/ingen har per def ikke lov å innvilge perm utover de to ukene, men i virkeligheten er det som regel ingenting spes som skjer, annet enn at forelderene har ansvaret for undervisningen/ta igjen det tapte for fraværsperioden.. innskriving kan forresten skje samtidig som du søker om perm. barnet "mister" ikke plassen...
Det er en ting til som skjer her i Oslo - de er ganske kjapt ute med å stoppe barnetrygden....
Det med utskriving kan være et reelt problem dersom klassen blir fylt opp av nye elever mens man er borte. Man er ikke garantert å få plass i samme klasse etterpå (selv om det aldri har skjedd på skolen hvor jeg jobber at barnet må skifte klasse).
Jeg tror ikke de få hundrelappene som billetten kostet som er problemet, men det å få nye billetter. De vil koste opp mot 2000 kroner, hvis hun i det hele tatt får nye billetter.
Er det ikke usannsynlig at hun hadde fått de billigbillettene til vinterferieuka uansett? Da måtte hun ha regnet med å bruke mye penger på billetter i utgangspunktet.
Jeg regner med at hun ikke hadde tatt det for gitt at hun skulle få billettene så billige i utgangspunktet?
Jeg hadde ikke holdt barnet mitt vekk fra skolen en hel uke unødig for å spare de pengene, men dersom det er helt umulig å få billetter nå overhodet til vinterferieuka, så ville jeg vurdert det.
Det er feil. Det står klart og tydelig i reglene at det er 10 skoledager iløpet av et skoleår. Altså 100 dager i løpet av de 10 åra grunnskolen er. Hvor du får 12 år fra skjønner jeg heller ikke.
Vi fikk billettene til delivis redusert pris. Betalte 600,-. Om det skulle være noen ledige billetter igjen for t/r Trondheim - Oslo i uke 8, så er det garantert ikke billigbillettene som er igjen, mao må vi nok ut med et par tusen, og det har vi ikke.
Klart vi kan søke ham fri en ekstra uke, problemet er bare at han skal til Madagaskar i påska og må derfor søkes fri fra skolen 1 uke i etterkant av påskeferien. Derfor håper jeg heller at skolen går med på fleksibel vinterferie hvor han er på skolen i vinterferieuka og tar ferie uka etter.