*HH* sa for siden:
Leiv.. Er det når man knar ut deigen i en pølseform? Eller er en leiv flat? :o
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
*HH* sa for siden:
Leiv.. Er det når man knar ut deigen i en pølseform? Eller er en leiv flat? :o
Veronal sa for siden:
Jeg mener det er når den er kjevlet ut i et flatt format - f.eks. rund leiv eller rektangulær leiv.
Hah! :glis:
leiv
leiv m1 (norr hleifr) utkjevlet stykke av flatbrød el. lefse; stor og tykk brødskive kjevle ut en flatbrødl- / brødl-
Ariel sa for siden:
En leiv er da flat?:hmm:
*HH* sa for siden:
Tusen takk for svar damer :blomst:
Har satt min første rundstykke deig til heving. Uff.. ser det står klapp den ut til en firkantet leiv, da sier det jo i grunn seg selv. Jeg fokuserte nok litt mye på kun ordet leiv :hehehe: Virker som om man skal skjære ut rundstykkene flate, så heve dem også forme de til boller. Høres dette riktig ut? Jeg tenkte/trodde at man trillet ut en pølse og kuttet av biter av den som man formet.
Flaut å være så lite inn i bake verdenen :flau:
Veronal sa for siden:
Haha, jeg hadde aldri giddet å lage en leiv for å skjære ut rundstykker for så å forme til boller. Jeg lager en pølse og kutter i biter.
Det er ikke meningen at du skal lage firkantede emner, da? Sånn type frokostbrød?
*HH* sa for siden:
Ser ikke sånn ut.
Virker jo litt som litt unødvendig arbeide å ikke bare bake de ut til boller med engang da. Om det ikke er noe poeng i å gjøre det så gjør jeg det på samme måte som deg, Veronal.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.