Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leiv? Baking for dummies

#1

*HH* sa for siden:

Leiv.. Er det når man knar ut deigen i en pølseform? Eller er en leiv flat? :o


#2

Veronal sa for siden:

Jeg mener det er når den er kjevlet ut i et flatt format - f.eks. rund leiv eller rektangulær leiv.

Hah! :glis:

leiv
leiv m1 (norr hleifr) utkjevlet stykke av flatbrød el. lefse; stor og tykk brødskive kjevle ut en flatbrødl- / brødl-


#3

Ariel sa for siden:

En leiv er da flat?:hmm:


#4

*HH* sa for siden:

Tusen takk for svar damer :blomst:

Har satt min første rundstykke deig til heving. Uff.. ser det står klapp den ut til en firkantet leiv, da sier det jo i grunn seg selv. Jeg fokuserte nok litt mye på kun ordet leiv :hehehe: Virker som om man skal skjære ut rundstykkene flate, så heve dem også forme de til boller. Høres dette riktig ut? Jeg tenkte/trodde at man trillet ut en pølse og kuttet av biter av den som man formet.

Flaut å være så lite inn i bake verdenen :flau:


#5

Veronal sa for siden:

Haha, jeg hadde aldri giddet å lage en leiv for å skjære ut rundstykker for så å forme til boller. Jeg lager en pølse og kutter i biter.

Det er ikke meningen at du skal lage firkantede emner, da? Sånn type frokostbrød?


#6

*HH* sa for siden:

Ser ikke sånn ut.

Virker jo litt som litt unødvendig arbeide å ikke bare bake de ut til boller med engang da. Om det ikke er noe poeng i å gjøre det så gjør jeg det på samme måte som deg, Veronal.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.