Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er det til middag i dag?

#1

Misty sa for siden:

Jeg synes vi trenger en middagstråd, hvor vi kan legge inn hva vi skal ha til middag, og så kan vi hente litt inspirasjon hos hverandre hver dag :D


#2

Misty sa for siden:

Og så kan jeg begynne -
I dag skal vi ha Moussaka, med gresk salat, tzatziki og baguetter.
Og jeg serverer rødvin til.


#3

Mikkeline sa for siden:

Kyllingfileter fyllt med Fetaost og Pesto, surret med Parmaskinke. Båtpoteter og salat til.


#4

Kaija sa for siden:

I dag ser det ut til at vi lager taco. Mannen har bursdag, og for ham er taco nesten den ultimate matlykke.


#5

Eia sa for siden:

Vi skal på kino, "Little miss sunshine", så vi spiser nok ute i dag. Pizza til Eivind og barnevakten.


#6

Kaktus sa for siden:

Tomatsuppe. :flau:


#7

Selma sa for siden:

Vi skal på gresk aften hos naboene så jeg er spent på hva vi får servert :jupp:

I morgen blir det hjemmelaget pizza tror jeg - det har jeg gått rundt og hatt lyst på i flere dager


#8

Veronal sa for siden:

Vi skal ut på restaurant i kveld. :nam:


#9

Tove sa for siden:

Vi skal ha ribbe i dag.


#10

Babe sa for siden:

Vi skal ha Lasagne, salat og hvitløksbaguetter. :nam:


#11

Fara sa for siden:

Her blir det salat med pasta og bacon og loff/baguetter.
Vi skal spise det til kvelds etter at ungene har lagt seg så da blir det nok ett glass vin eller to til:jupp:


#12

Tinka sa for siden:

Balikylling gryte og nystekte rundstykker.


#13

gurgle sa for siden:

Vi skal bort og spise, så jeg aner ikke hva det blir. Regner med at det blir noe som er skikkelig digg, siden fruen i huset alltid lager god og spennende mat. :nam:


#14

Katrin sa for siden:

I kveld skal vi bort å spise, vertskapet er rå på digg mat, så vi gleder oss.

Gutta har bestilt spagetti med kjøttsaus til middag i dag.


#15

Lykken sa for siden:

Vi får snart besøk av venner med barn, så det blir ganske tidlig middag med hjemmelagd pizza med biff, ost, barnaisesaus, løk, paprika og sopp.


#16

cilen sa for siden:

I dag skal vi ha krabbe!


#17

Chanett sa for siden:

Vegetarwok og høyst sannsynlig ananas med varme bar og vaniljekesam til dessert.


#18

Nenne sa for siden:

I dag blir det taco her.


#19

Michelle sa for siden:

Mannen serverer chilli con carne med oksemørbradkjøtt. Lukter godt nå og jeg tipper det blir sterkt.
Vi skal innta ei flaske god italiensk rødvin til.


#20

Røverdatter sa for siden:

Jeg har nettopp laget pizza til meg selv, en fireåring og en seksåring. De spiste en bit hver :himle:. Jeg har altså MASSE pizza stående.


#21

Katinka sa for siden:

Taco i går. Tacorester i dag. Reinsdyrsteik i morgen.


#22

trøtt sa for siden:

Ble ikke noe stor middag her i dag. Jeg lagde ostescones og så mye har ikke mellomste spist på lenge. Ho har blitt litt vanskelig i matveien i det siste :himle:.

I morgen derimot blir det elgsteik med poteter, blomkål, broccoli, gulrot, løk og digg saus.


#23

Koma sa for siden:

Vi skal ha ytrefilet med råstekte poteter og masse deilig tilbehør! (samboer lager de beste råstekte poteter :ja: )
Jekker vel en fyldig italiener ...


#24

Misty sa for siden:

I dag skal vi ha hjemmelaget pizza :)


#25

Isolde sa for siden:

pølse og potetestappe (hjemmelaget sefølgelig)


#26

safran sa for siden:

Vi har spist hjemmelaget potetstappe med brun saus og kjøttboller.


#27

Senna sa for siden:

Lammelår med saus,poteter og blomkål. Is til dessert.


#28

Angelique sa for siden:

I går var samboer på bowling- og pizzatur med jobben sin
Storebror og jeg spiste noe så enkelt som en Big-One:p

Jeg hadde dessert, Napoleonskake , namnam og en marsipangris med sjokoladetrekk

I dag etter en skikkelig storsjau i alle boder her, skal vi bestille pizza
Ingen som orker å lage middag nå (les MEG)


#29

Blå sa for siden:

Jeg har nettopp laget klar hønsefrikassé. Spises enkelt og tradisjonelt med ris til. Og et glass øl eller rødvin.

Hønsefrikasse er noe av det beste jeg vet, så jeg gleder meg allerede til middag som ikke er før om en time :rolleyes:.


#30

Mei sa for siden:

I går: Risgrøt på dagen og den nye store pizzaen fra Big One til kvelds (som var helt utrolig kjedelig og tragisk).

I dag: Pølser, kålrabistappe og mandelpotet.


#31

kisha sa for siden:

I dag har vi spist reinskavgryte til middag og sjokoladepudding med vaniljesaus til dessert.:)
I morgen spiser vi resten av gryta.


#32

Nenne sa for siden:

I dag har vi hatt and med poteter, grønnsaker og saus. Karamellpudding med krem til dessert. Skikkelig tradisjonell, gammeldags middag. Det passet fint siden faren min og bestemoren min var på besøk. :)


#33

Siw sa for siden:

I dag skal jeg ha hjemmelaget pizza.


#34

TGM sa for siden:

Vi har spist medisterkaker med brun saus, poteter, makaroni og brokkoli.


#35

Chanett sa for siden:

Vi har hatt venner på besøk og har hatt wraps med lammekjøtt, svinekjøtt eller kyllingkjøttdeig (brukte opp litt fra fryseren)
. Masse gode grønnsaker som alalfaspirer, bønnespirer, cherrytomater, agurk og fetaost. Rømmekolle og sweet chilisaus. Vi prøvde fullkornswraps for første gang og de falt i smak hos både voksne og barn.

Til dessert hadde vi kake fra fryseren. Nå begynner det å bli plass til lammet som snart skal i hus.


#36

Dixie Diner sa for siden:

Biff med hjemmelaget bearnaise, stekt sopp og bacon surret i kremfløte, smørdampet brokkoli og stekte paprikastrimler. Mais og en potet til mann og barn, jeg spiste ikke det. Nyydelig. :sikle:


#37

Frost sa for siden:

Hjemmelagde kjøttkaker i dag. Alltid en slager.


#38

Tøsa sa for siden:

Spiste hos mamma i dag. Der fikk vi en kyllinggryte, nydelig god salat, ris og nybakte rundstykker til. Det smakte kjempegodt! Smaker ekstra godt, når en kommer til duk og dekket bord!


#39

gurgle sa for siden:

I dag har vi hatt kyllingvinger og potetgull til middag. :flau:


#40

Skytte sa for siden:

I dag ble det marinert indrefilet av svin, pommes noisette, brokolli, blomkål og gulrøtter. Det hele toppet med litt kesam :nam:. Enkelt og fryktelig godt :jupp:.

I går hadde vi forresten kylling- og pastasalat. En av favorittene til både mor, far og poden på 18 måneder.


#41

Koma sa for siden:

Vi har vært på middag hos venner og fikk servert deilig fiskesuffle og hjemmelaget potetstappe. Nydelig!


#42

vimjer sa for siden:

I dag hadde vi kylling med bakt potet, kryddersmør og to forskjellige salater.

I går var vi på restaurant med venner. Jeg høster vel litt oppmerksomhet når jeg kan berette at jeg satte til livs to matretter; indrefilet med føtegratinerte poteter og lutefisk med poteter, bacon, brunost, erter etc.
(det ble dårlig plass til alkohol etterpå, gitt)


#43

Angelique sa for siden:

To middager:eek: Hvor gjør du av det??
Hadde ikke jeg klart selvom jeg er storspiser;)
Skjønner at det ble lite plass til alkohol da ja


#44

Hyacinth sa for siden:

Fredag: Hentet mat på indisk restaurant. Mixed tandoorigrill.
Lørdag: Salat med følgende ingredienser: Marinert kyllingfilet i strimler (stekt), grove pastaskruer, stekt løk, hvitløk, paprika, soltørkede tomater, tørkede aprikoser, egg i båter, agurkbiter, ananas, høvlet parmesan, feta, pinjekjerner, ruccola. Balsamico, salt, pepper, olje. Tror det var alt. Dressing laget av kesam.
Søndag: Chili con carne. Spysyka herjer i huset, så vi hadde ikke overskudd til noe annet. Laget i full fart av en pakke biffdeig, løk, hvitløk, chili, paprika, boksetomater og -bønner pluss krydderier (masse spisskummen!)


#45

Tøsa sa for siden:

I dag skal vi ha fiskeboller, hvit saus,poteter og raspet gulrot. Må strø masse karri over min porsjon. Kan ikke ha karri i sausen, siden barna griner på nesen av det.

Fiskeboller er en av barnas favoritter!


#46

Skytte sa for siden:

Idag blir det makaroni- og skinkegrateng :nam:.


#47

Senna sa for siden:

Minsten får rester fra i går, potet, brun saus og lammelår. (det var bare bittelitt igjen).
Rester av oss skal ha wraps med kjøttdeig og salat.


#48

Chanett sa for siden:

I dag blir det to poser med fiskesuppe som vi fikk på Karl Johan for et år siden. Hjemmebakt brød til.


#49

Michelle sa for siden:

Vi har spist paella med kylling, fisk og reker og masse annet godt i.


#50

Huldra sa for siden:

I dag har vi spist "Fiskeform med spinat". Nydelig. Ungene elsker den. Er både torsk, røkt kolje, gulrot, spinat, potet, løk, persille - nam nam.


#51

Selma sa for siden:

I dag har vi spist fiskesuppe - Toro med torsk oppi. Hjemmebakte rundstykker som tilbehør. Rask og grei middag ettersom far og eldstejenta skulle ut på skitrening allerede kl fem


#52

Katrin sa for siden:

I dag blir det Pasta Carbonara hjemme hos oss, ikke med bacon denne gang, men med skinke!


#53

Huldra sa for siden:

I dag skal vi spise Indisk gulrotsuppe med Naanbrød. Jummy.


#54

Tøsa sa for siden:

I dag skal vi ha tomatsuppe, med makaroni. Skal ha grove rundstykker til. Greit med noe lett, siden det er turn og fotball i dag. Lillebror får et glass med middag.


#55

Misty sa for siden:

I går spiste vi løvstek med tilbehør. I dag vet jeg ikke , ungene har spist, men jeg har ikke klart å finne på noe til oss voksne..... :vetikke:


#56

Tove sa for siden:

I dag hadde vi kjøttpølser med kålrotstappe. MMMmmmmm :)


#57

cilen sa for siden:

I dag skal vi ha steinbit, fersk fra fiskedisken på Meny.. Nam nam.. og brokoli og gulrot i fiskesaus med fløte med smelta ost på toppen.. Håper det smaker godt til..


#58

Kaktus sa for siden:

Idag blir det pølsepizza her i gården!


#59

Eia sa for siden:

I dag ble det fersk båndspaghetti med hvitløk, kylling, sopp og brekkbønner (restemat).

I morgen vil jeg ha FISK!


#60

Koma sa for siden:

Mums! Det høres deilig ut;)

Her blir det antakelig ferdig tomatsuppe fra Knorr med brødskiver:D Lenge leve latskapen. Trenger ikke engang tilsette vann:p


#61

Eia sa for siden:

Dette hørtes godt ut. Oppskrift?


#62

Magic sa for siden:

I dag har vi hatt fiskewok med brokkoli, sopp, gulrot, paprika og squash. Med sursøt saus og ris til. Det var skikkelig godt!


#63

Chanett sa for siden:

Wok med ulike grønnsaker, svinekjøtt og nudler.


#64

Nenne sa for siden:

I dag har vi hatt kalkunfilét, blomkålstuing og poteter.


#65

Filifjonka sa for siden:

Idag hadde gutta lyst på litt kraftig kost, så vi har hatt en chili con carne-aktig gryte med disse ingrediensene:
Biffkjøtt i små biter, rød og grønn paprika, løk, hvitløk, chili, tomatbokser og tomatmos på flaske, masse forskjellige bønner, en skvett rødvin.
Vi spiste tortillas ved siden av, det var godt.


#66

TGM sa for siden:

Vi hadde svinefilet i biter stekt sammen med sopp og løk og så putra litt i fløte. I dag hadde vi ris til.


#67

Koma sa for siden:

Det ble ikke tomatsuppe likevel :jippi:
Ånden kom over meg og jeg lagde hjemmelagete italienske kjøttboller, de står nå og gratineres i ovnen med fulllkornspasta, tomatsaus og ost. Lillesnupp har allerede fått smake, og det var mums:riktig:


#68

vimjer sa for siden:

I dag hadde vi grisesnotte med diverse tilbehør.


#69

Tøsa sa for siden:

Hva er grisenotte?


#70

Kaktus sa for siden:

:tilber:

Oppskrift?

Snuppa her fikk smake pølsepizza og det falt og i smak! Akkurat som alt annet :fnise:


#71

Huldra sa for siden:

Jepp. Dette er en av Madam Mims oppskrifter; www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=19699&postcount=25

Her er den:

Fiskeform med spinat
500 g torsk
200 g-røkt kolje

Saus:
1 løk
1 gulrot
olivenolje
2,5 dl matfløte
2 håndfuller reven cheddarost
2 ts Colmans sennep eller sennepspulver
salt
pepper
hakket (blad)persille
sitronsaft
5 store poteter til potetmos
olivenolje eller smør
salt
pepper
reven muskatnøtt
2 egg
3 store håndfuller babyspinat
Fremgangsmåte:
Hakk løken fint og skrell gulrot og skjær i små biter. Stek løk og gulrot blanke i litt olivenolje eller Odelia Rapsolje. Krydre med salt og pepper.

Når gulrot og løk er blitt myke, tilsett fløte og varm til kokepunktet. Ta av varmen og tilsett osten. Når osten er smeltet, tilsettes sennep, salt og pepper, persille og sitronsaft. Rør rundt.

Skrell potetene og skjær dem i terninger. De skal koke i tils. ca 10 min. Når potetene er ferdige, hell vannet av, og mos dem lett. Tilsett litt olivenolje eller smør, litt melk, salt og pepper og litt reven muskat.

Skjær fisken i biter. Legg stykkene i en ildfastform og fordel de røkete og ikke røkete stykkene og spinaten. Hell sausen ut over hele retten. Til slutt fordeles potetmosen lett utover det hele. Formen settes i en 230 grader varm ovn på øverste rille og stekes i 25 min. eller til potetmosen er gylden.
Man kan tilsette kamskjell, reker eller krabbe til retten. Babyspinat kan godt byttes ut med noen never frossen spinat som man bare fordeler i i bunnen av formen sammen med den rå fisken.


#72

Pio sa for siden:

Her ble det kylling med kremost og grønnsaker.:D

Lite snitt i hver kyllingfilét, inn med litt kremost med pepper, en skive med skinke, bacon eller lignende utenpå og så i pannen til de var nesten gjennomstekt. (+litt salt og pepper)
La de så i ildfast fat, sammen med mange cherrytomater skåret i to med et dryss av timian over.
Inn i ovnen på ca 200 grader i 15-20 minutter.
En hel løk i biter ble stekt i pannen, og hadde så oppi en god dæsj med kinesisk wok-blanding. Krydret med salt, pepper og paprikakrydder, og en liten dæsj matløte.

Serverte med villrisblanding til.
Nyyyydelig var det. :p


#73

Juste sa for siden:

Enkelt i dag: Fajitas med kylling, bønner, ost og grønnsaker. Kesam i stedet for rømme.


#74

vimjer sa for siden:

Grisesnotte er svinekjøtt.:) Minstemann her som har laget fellesbetegnelse for svinekotletter, ostesnitzler osv.


#75

maribo sa for siden:

I går og i dag blir det maribo-laget ælgkarbonader, mandelpottiser, dampa gulrot og blomkål, stekt løk, brun saus og kanskje makaronistuing ;)


#76

Tøsa sa for siden:

I dag er det storebrors niårsdag, så han harbestilt Fajiitas!


#77

Eia sa for siden:

I dag skal vi ha hjemmelagde kjøttkaker etter Mims oppskrift. Med poteter, rørte tyttebær og hjemmelagd ertestuing. Nam!


#78

Huldra sa for siden:

I dag skal vi prøve en ny fiskerett. Sei i ildfast form med poteter, gulrøtter, purre, hvitløk og brokkoli i og tomatsaus over... serveres med fullkornspasta vedsidenav. skal blir spennende å prøve.


#79

LilleLeo sa for siden:

Jeg sitter og vrir hodet mitt for å finne ut noe


#80

Harriet Vane sa for siden:

Mandag: Deilig middagsgryte

kok 100 g. røde linser mens du steker resten i smør og rapsolje

2 kyllingfileter i strimler
1 rødløk i skiver
1 fedd finhakket hvitløk
1 god neve grønne aspargesbønner
1 god neve champignon delt i fire
1 gulrot i fire på langs, delt i små biter
3-4 poteter, skrelte og delt i biter
1 liten boks hermetiske kikerter
1 ts kummin
salt og pepper
2 dl buljong

Poteter og kylling brunes, ha i løk og hvitløk, ha i resten av ingrediensene minus kikerter og stek. Ha i buljongen og la syde under lokk. Når linsene er ferdig kokt (det går fort med de røde)har du i de og kikertene.


#81

Beckett sa for siden:

I dag blir det blomkålsuppe hos oss. Kjøper noen gode rundstykker på bakeriet som vi kan ha til.
Gjør det litt enkelt, og Enern-sikkert. Han spiser ikke hva som helst, og det er jo kjekt å ha noe han har lyst på også (selv om det blir et sabla klin når en halvannet-åring absplutt skal spise suppa si sjøl :knegg: ).


#82

Lykken sa for siden:

Mmm, det hørtes godt ut, og lettvint nok til at jeg skal prøve til middag en dag.


#83

Lykken sa for siden:

Idag blir det passe halvfabrikata;
ferdigstekte kyllingboller varmes i brun saus(pose som krydres opp og tilsettes fløte), kokte poteter og grønnsaksblanding.


#84

Ingrid-lille sa for siden:

hjemmelaga fiskekaker, gulrotstuing, potet og løk.


#85

Pio sa for siden:

I dag blir det rester av risen fra i går.
Steker den i panne sammen med litt svinekjøtt i biter, pølsebiter eller andre kjøttrester.
Har oppi grønnsaker, feks wokblanding eller amerikansk blanding.
To piskede egg blandes i, og så smakes alt til med feks salt, pepper, paprikakrydder elller noe annet man liker.

Severes som det er, eller med salat eller rundtykker ved siden av.

Herbamare urtesalt er fantastisk godt oppå dette. :nikker:


#86

Harriet Vane sa for siden:

Oppskrift?


#87

Eia sa for siden:

Jeg vil også gjerne ha oppskrift på hjemmelagde fiskekaker :nikker:


#88

safran sa for siden:

Idag fikk jeg servert en ny variant av Old El Paso fajitas, det sto "NEW!" på pakken. Allerede da jeg åpnet døren fikk jeg en merkelig stank midt i fjeset, og det viste seg å være nettopp denne nye varianten. Den smakte rett og slett for jævlig. Så ikke prøv den.


#89

Juste sa for siden:

I dag spiste vi steinbitkaker med tilbehør. Nyyydelig.


#90

Misty sa for siden:

Vi har hatt pannekaker :glis:


#91

Ginger2 sa for siden:

Junior ville ha pannekaker i dag og jeg var snill mamma og adlød. Tomatsuppe i tillegg til de voksne.


#92

AprilRyan sa for siden:

I dag hadde vi en 80-talls-salat. Navnet fikk den fordi den var utrolig kjedelig og satt sammen av typiske 80-talls ingredienser; isbergsalat, paprika, skinkeboks, ananas, brune bønner. Det var det vi hadde i hus.
I morgen blir det hjemmelaget ertesuppe med svineknoke og kokte poteter.


#93

Nenne sa for siden:

Nuvel unge dame. ;) Isbergsalat var ikke en stor greie på åttitallet, kinakål derimot, DA har du åttitallsmat da.

Vi skal nok ha fiskeboller i dag tenker jeg.


#94

gurgle sa for siden:

Det skal nok vi også. I går hadde vi kjøttkaker. :Oppfinnsom:

#95

Huldra sa for siden:

I dag blir det hjemmelaga fiskekaker i brun saus med kokte poteter, gulrot og blomkål med litt tyttebærsyltetøy vedsidenav.

Har vært så heldig å få en pakke hjemmelaga fiskekaker hos Kaija og dem og en pakke hos ei anna venninne av meg... nam nam.


#96

Magica sa for siden:

I går spiste vi nydelige, nydelige kjøttkaker laget av elgkalv (ispedd litt vanlig kjøttdeig). Hjemmelaget brun saus, kålstuing, poteter, raspet gulrot og tyttebær.

Og i dag skal jeg spise rester! :D


#97

Eia sa for siden:

Jeg tror det blir fiskewok i dag. Tror fordi det bare blir Eivind og meg til middag, så det kan hende det blir kafé istedet...


#98

Kaija sa for siden:

De fiskekakene er en god grunn til å ha svigerfamilie. Kjempegode! Og med selvfisket og sønnefisket fisk er det lov å skryte.

Vet ikke helt hva vi skal ha. Kankje jeg ble inspirert til å ha en annen svigerspesialitet, Fleskfeskbaill m. grønnsaker og potet. Godt og veldig greit.


#99

Kaija sa for siden:

Har du en god oppskrift på kjøttkakene? Vi har fryseren full av elgskav, men jeg er så utrolig dårlig til å lage noe av det.


#100

Magica sa for siden:

Ehm, de var det kjæresten min som laget. Kan spørre, men det var fra kjøttdeigen som slakteren hadde malt opp av elgkalven. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.