Tante Grønn sa for siden:
Jeg har bestemt meg for at jeg skal begynne å like fisk! Min teori er at tilbredningen har alt å si for smaken.
Så hva gjør jeg med torsken for å få den til å smake som en bit av himmelen?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tante Grønn sa for siden:
Jeg har bestemt meg for at jeg skal begynne å like fisk! Min teori er at tilbredningen har alt å si for smaken.
Så hva gjør jeg med torsken for å få den til å smake som en bit av himmelen?
Teofelia sa for siden:
Spør Sokk, er det første som umiddelbart slår meg. :knegg:Teofelia sa for siden:
Du er ny her, ja … Litt intern, kanskje. :sparke:
: sender ballen videre til Madam Mim i stedet:
Enhjørning sa for siden:
:grineler:
Mitt første spørsmål er: Hvor har du kjøpt torsken?
Fiskebil/butikk eller ferdigkuttet filetblokk fra frysedisken?
Min erfaring er dessverre at torsk og torsk kan være mange forskjellige ting.
Men det aller beste i min verden er å trekke den i kokende, saltet vann til kjøttet blir hvitt og nesten faller fra hverandre, og så servere det med kokte poteter, revne gulrøtter og smeltet smør.
Uhm! :nam:
Tallulah sa for siden:
Når jeg har fått min mann til å like fisk har jeg gjort det på den måten at jeg har kjørt på med så mye krydder at man ikke kjenner så mye fiskesmak. De som virkelig liker fisk, syns nyfisket torsk er godt med bare smør, men jeg er ikke en av dem.
Torsk er veldig godt i gryte, du kan enten lage en litt hot, tomatbasert saus, eller du kan lage fiskecurry med kokosmelk. Min favoritt er en siste.
Da tar du:
fiskefilet
1 lime
1 boks kokosmelk
2 ss currypulver
1 pose frossen wokblanding
salt/pepper
Legg torskefileten i en ildfast form, klem ut saften (og gjerne masse fruktkjøtt også) av en lime over.
Fres opp en pose wokgrønnsaker i panna, hell over 1 boks kokosmelk, og 2 ss currypulver, eller currypaste. Smak til med pepper og litt salt.
Hell over fisken og stek i ovenen 175 grader til fisken er gjenomstekt. KOmmerlitt an på tykkelsen, men rundt 30 min.
Sever med ris og fersk koriander.
scilla sa for siden:
Jeg ville først av alt brukt fersk torskefilèt. Dernest ville jeg presset over sitron og strødd på litt Maldon-salt lagt det på en foliekledd stekeplate (IKKE pakket den inn). Inn i stekeovnen på 220 grader sånn cirka og latt den kose seg der i 15-20 minutter. Lag hjemmelaget potetmos av mandelpoteter og noen biter sellerirot(og selvfølgelig en god klatt smør og melk el. fløte). Det er godt med stekte baconbiter og en crispy grønn salat med en god vinaigrette på. Nykvernet sort pepper på det hele og væsjego`- deilig fiskemåltid:jupp:
annemede sa for siden:
Eller tilberede den i en ildfast form på en seng av purreløk og gulerøtter, med olje og diverse krydder. (Sitronpepper er min favoritt til torsk.)
torsk sa for siden:
Tenk, jeg har blitt en intern vits. Livet som bare en vits er endelig over! :stolt:
Aminta sa for siden:
:knegg:
(Det var den tanken som slo meg også.)
Men ellers er jeg veldig glad i lettsaltet torsk, og koketorsk, men jeg liker torsk veldig godt da så ikke hør på meg.
torsk sa for siden:
Ser innlegget til Aminta slik ut hos dere også?
Observatøren sa for siden:
:ja:
Hva sier Sokk til slikt?
torsk sa for siden:
Jeg vet ikke, hun har ikke sagt et kløyva ord til meg på flere uker. :confused:
Observatøren sa for siden:
Det er ikke et godt tegn. Nå må du virkelig kjøpe en fin morsdagsgave til henne. :nemlig:
For du vet at det er morsdag på søndag?
torsk sa for siden:
Ja, jeg sa nettopp til Sokk at hun måtte skynde seg å finne noe fint vi kunne sende til mammaen min. :nemlig: Hva, sier du at Sokk skal ha noe også? Jaja, det er sikkert noe fint å finne på rekvisitarommet på jobb.
Observatøren sa for siden:
De fine kopiene du tok av de nedre gemakker på forrige julebord gjør sikkert susen, altså. Den snella di må jo få SE hva hun går glipp av?
Skilpadda sa for siden:
Det er nok best du steller pent med Sokk. :nemlig: Hun er nemlig ganske tøff, skjønner jeg ut fra f.eks. denne overskriften.
torsk sa for siden:
Jepp, hun er som Fantomet. Hard mot de harde, og teit mot de teite.
Skilpadda sa for siden:
Det ser ut til at du ikke er så lett å ha med å gjøre alltid, du heller? Lager mye bråk, kanskje? Eller hvilken forklaring har du til denne overskriften?
torsk sa for siden:
:eek:, har du også fått disse i hende? Jeg trodde jeg hadde klart å få inn alle sammen! Note-to-self: ta bare et tresifret antall kopier neste gang. Og ikke bruk det som julekort, slekta er tydeligvis ikke til å stole på.
Observatøren sa for siden:
:filer:
torsk sa for siden:
Pfft, hvem bryr seg om svensker?Tante Grønn sa for siden:
Jo, men jeg har sneket såpass i kulissene at jeg har fått med meg at Torsk og Sokk har en greie :p
Enhjørning sa for siden:
Litt mer enn en greie, de er vel samboere! :blunke:
Røverdatter sa for siden:
Jeg syns nå uansett at torsk passer godt i fiskegrateng. Her er min oppskrift:
400 g torskefilet
140 g kokt fullkornsmakaroni
1/2 løk
2 gulrøtter i små terninger
3 ss smør
3 ss mel
melk
salt
pepper
muskat
gressløk
1 egg
1 ss brødrasp eller knust kavring
Kok makaroni. Kok opp en kjele med vann og ha i fisken, gulrøttene, løken og salt etter smak. La det hele trekke i 8-9 minutter. Lag hvit saus av smør, mel og melk og tilsett salt, pepper, muskat og gressløk i sausen. Egget skal egentlig deles og plommen skal i sausen, mens hviten skal stivpiskes og vendes i gratengen helt til slutt - det gidder aldri jeg, så jeg har bare hele egget i sausen. Sil av alt vannet i fiskegryta og ta vare på fisken og grønnsakene. Torsken deles i små biter og alt has i et ildfast fat sammen med makaroni. Hell over sausen, bland den godt inn og ha brødrasp på toppen. Spis.
Den skal selvsagt stekes også da.Husker ikke helt hvor lenge, men 20-30 minutter burde gjøre susen.
Aminta sa for siden:
:knegg:
torsk sa for siden:
Vi er til og med gift, og har to små kråkeboller sammen. :jupp:
Skilpadda sa for siden:
To "greier", altså. :nemlig:
Left sa for siden:
To smågreier :rørt:
Azi sa for siden:
Anyway
Hvis du ikke liker så godt fisk, har du prøvd Kveite eller het det flyndre?
Det er ihvertfall fisk uten ben. Smaker skikkelig deilig. Koster litt, men det er beste fisken som finnes synes jeg. Hvitkjøtt, smelter på tungen.
Azi sa for siden:
Nå kom jeg på navnet det er steinbit. Skikkelig stygg fisk.
Meta sa for siden:
Dette skal jeg ha til middag i morgen, det hørtes skikkelig snadder ut! :nam: Tror du det går bra om jeg lager det klart i kveld og bare varmer det etter jobb i morgen?
Hyacinth sa for siden:
:undrer: Virvelløs fisk? Geléfisk? Saltsild fra Nidar? :undrer:
Teofelia sa for siden:
Uten ben, uten armer. Høres helt riktig ut i mine ører. :knegg:Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.