Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din favoritt-suppe?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Kom med oppskrifter. Jeg liker kremete, krydrede supper. Ikke sånne vannete grønnsakssupper, de er så kjedelige.


#2

Canisa sa for siden:

Løksuppe med loffbiter og ost på toppen. Gratinet i ovn. :nam:

Nå skal jeg lage fiskesuppe, så oppskrifta får komme senere.


#3

Millis sa for siden:

Abbonerer, her trenger jeg råd. Jeg er ikke noe glad i supper, men mannen maser om det støtt..


#4

Dixie Diner sa for siden:

Åh jaa! Jeg har nettopp kjøpt fire sånne søte små porsjonsformer på Ikea, firkantede. :D


#5

Fibi sa for siden:

Mannen laget en soppsuppe på jobben en gang. Lett kremete, med trøffelolje. Seriøst... Iset, det hadde gått for deg. :nemlig:

Ellers syns jeg disse skogsopp-posene er gode hvis man tilsetter stekt bacon, sopp og purre. :jupp:

Men blomkålsuppen min er bestest.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Blomkålsuppe er knallgodt. Men jeg MÅ ha fløte i, men det er jo lett å fikse. Bestemor laget verdens beste blomkålsuppe, jeg har aldri smakt noe lignende! Hun hadde små kjøttboller i, sånne farsegreier. Helt fantastis, ubeskrivelig! Fikk desverre aldri spurt om oppskriften. :mumle:


#7

Acsa sa for siden:

:hjerter: Cream of tomato. :hjerter:

Lag hvit saus med blanding av hønsekraft og melk, ha oppi to bokser hakkede tomater, fire fedd hvitløk, timian og chili, la putre noen minutter og bruk stavmikser til den er helt jevn. Vi setter fram skåler med rømme, hakkede friske tomater, fetaost i terninger, hardkokt egg, pølsebiter eller stekt bacon, så tar alle det de vil ha oppi. Mmmm... Det skulle jeg visst, den gangen jeg sto og svettet på skolekjøkkenet i Zimbabwe, at den skulle bli en familefavoritt! Men dengang var det jo hårsikt og ferske tomater, ikke hermetikk og stavmikser. :humre:


#8

Stellebord sa for siden:

Søtpotetsuppe med parmesan er digg! Skjær opp passe mengde søtpotet (kanskje også litt potet eller gulrot om du vil), fres det i litt olje i ca 10 min. sammen med en løk og to hvitløksfedd. Ha over vann og to ss. Helios-buljong (evt. annen buljong tilpasset væskemengden). La det koke til alt er mykt. Kjør med stavmikser om du vil ha den jevn. Ha i en neve parmesan til slutt. Søtpotet og parmesan er en herlig kombinasjon! Litt fersk timian passer godt til, synes jeg.


#9

Millis sa for siden:

:nam: Den må jeg prøve! Har stort sett begge deler alltid i hus.


#10

Chanett sa for siden:

Jeg elsker fiskesuppe.


#11

Thalia sa for siden:

Jeg liker gulrotsuppe og hummersuppe. For ikke å snakke om soppsuppe, aspargessuppe og kyllingsuppe. Jeg elsker suppe.


#12

krystallklart sa for siden:

Thailandsk kyllingsuppe. Helt fantastisk! :nemlig:


#13

Left sa for siden:

Den beste suppen er haifinnesuppe, slik man får den på thai-restauranter.
Blomkålsuppe, og spinatsuppe med egg er også utrolig godt. Tror jeg kunne levd på utelukkende suppe en laaaaang periode uten å bli lei.


#14

Stellebord sa for siden:

Denne er veldig god:

Laks- og koriandersuppe

Pastaen rekker til 4 middager - del opp og pakk i aliminiumsfolie og ha i frysen.

Legg ca 3-400 g laksefilet i terninger i 1/2 dl sitronsaft i ca en halv time.

Pasta:
2 røde chili uten frø, hakket
8 hvitløksfedd, hakket
10 cm ingefær, hakket
2 ts korianderfrø
1 potte koriander
8 ss sesamolje (fåes på innvandrerbutikker)

  • ha i en foodprocessor og kjør til en pasta. Del i 4 og frys ned tre deler.

Varm ei gryte og ha i pastaen, rør litt før du har i 1 boks kokosmelk og 4 dl fiskekraft (evt. vann og buljongterning). Rør og kok i 10 minutter. Tilsett fiskesaus eller salt etter smak, 200 g ferdigkokte nudler og laksen med sitronsafta. La trekke i ca 4-5 min. til laksen er ferdig. Dryss over hakket vårløk og server, gjerne med brød.


#15

Dixie Diner sa for siden:

OPPSKRIFTER, folkens. :mumle:
Dere som har lagt inn oppskrifter, flinke jenter. :jubelhyl: Her skal det prøves ut! Må bare sørge for at de er lavkarbovennlige, men det går som regel veldig greit.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Det trodde jeg også, før jeg måtte leve på supper i flere uker etter operasjonen min. :knegg:


#17

daffy sa for siden:

Bestemødre laget verdens beste blomkålsupper. Jeg har prøvd mange oppskrifter, men selv om de er kjempegode, så kommer de ikke opp mot bestemors.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det var visst veldig populært med blomkålsuppe på deres tid. Synes det er den suppen som alltid går igjen hos besteforeldre. Årh, jeg skulle ønske jeg hadde spurt etter oppskriften. :leppe:


#19

daffy sa for siden:

Min favoritt er forresten Thai kyllingsuppe. Dette er omtrent den oppskriften Madam Mim har lagt ut i ukemenyen sin.

Jeg bruker
1 boks lett kokosmelk
Like mye (1 boks) vann
2 kyllingfileter i biter
1 rød paprika i biter
1 løk i ringer eller vårløk
Sopp (masse!)
Suppen smakes til med :
3 ss fish sauce (Blue Dragon har en god en for eksempel)
Ingefær
Koriander
Limegress
Chili
Hvitløk
Jeg pleier å koke fullkornudler ved siden av.

Til tider har dette vært den faste fredagssuppen vår. Blue dragon har noen fine glass med syltet koriander, hvitløk, ingefær, chili og limegress som står i kjøleskapsdøren min. Så om jeg ikke får handlet dette ferskt kan jeg klare med med Rema eller lignende for de andre ingrediensene som jo ikke er særlig eksotiske.



#21

Arran sa for siden:

Jeg ble suppesulten av denne tråden, så det ble tomatsuppe etter konseptet se hva en har, sleng det sammen i gryta, kok og jevn med stavmikseren. Evt litt mer detaljert:

En halv kinesisk hvitløk
En boks tomater
Vann
En gulrot
Litt sellerirot
Et par never røde linser
En klatt creme fraiche
En terning kyllingbuljong
Timian, oregano, røkt paprikapulver og chilli

Surr hvitløk i litt olje. Ha i tomater og cirka dobbelt så mye vann som tomater. Tilsett krydder, buljongterning, creme fraiche, et par never røde linser, gulrot og sellerirot i små biter. La koke i 15 minutter før du durer i vei med stavmikseren. Smak til med salt, litt balsamico og mer krydder. Spis.


#22

Blåbær sa for siden:

Denne er nydelig!

Krepsesuppe med dill:
liten boks krepsehaler
1 fledd hvitløk
4 sjarlottløk, finhakket
1 ts appelsinskall
1 liten purre, finhakket
4 ss dill, finhakket
6 dl skaldyrkraft (bruk fiskebuljong dersom du ikke har annet 2 terninger)
1 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
2-3 ss creme fraiche
salt og nykvernet pepper.

Ha sjarlottløk og olje i gryte og fres lett. Tilsett purre og appelsinskall og rør sammen i ca 1 min. Ha over vinen og kok inn. Ha så i kraft og kok i 5-10 min. Ha så i fløte og dill. Kok opp og bruk stavmikser. Rør i creme fraiche. Krepsehaler brunes lett i pannen med olje og litt hvitløk. La det renne av på ett kjøkkenpapir og ha de oppi suppen rett før servering.

Server med urtebrød/brytebrød.


#23

Irma sa for siden:

Mulligatawnysuppe med kylling, ost- og urtesuppe og blomkålsuppe (gjerne med hjemmelaget pastinakkchips) er mine favoritter. De ligger i Irmas kokebok, gidder ikke lete de fram akkurat nå. lat

Når graviditeten er overstått og matlysten forhåpentligvis kommer tilbake skal søndagssuppetradisjonen innføres igjen. Da er jeg klar for nye oppskrifter!


#24

Blåbær sa for siden:

Her er mandag suppedag. :)


#25

Pelen sa for siden:

Wow, her var det mye godt!


#26

Palmen sa for siden:

Tom Ka Gai gjor seg alltid, om vi har den til middag har vi gjerne ris i suppa også.

[font=Verdana][/font][font=Verdana][/font][LEFT] [/LEFT]
500 g kyllingfilet
2 bokser kokosnøttmelk (kjøp gjerne kokosekstrakt – bedre kvalitet)
½-1 l vann
1 terning kyllingbuljong
2-3 stk galangal (ca. 5-8 cm)
3-4 cm ingefær
1 stk cummin, eller bruk nok gurkemeie til å få fin gul farge…
3 stk sitrongress
1 ss hakket hvitløk
2 ss fish sauce
3 ts sukker
1 ts shrimp paste
4 løk
2-4 tomater (i båter) (Kan droppes om man synes det blir mer enn nok mat likevel)
10 limeblader (kaffir lime leaves)
En liten bunt søt basilikum (thaibasilikum) (et par stilker eller så)
1 sitron eller lime
Litt hakket chili om du vil ha litt ekstra farge og smak.

Del opp galangal og knus den gjerne med morter.
Knus/bank sitrongress og del i ca 4-5 cm lange biter.
Hakk/knus ingefæren og hvitløken.
Kus/bank cummin (i posen den kommer i, så blir det ikke farge overalt).
Skjær opp løken i store biter (halve båter er bra).
Ha kokosmelk i en gryte og fyll på med vann til konsistensen er bra – tyntflytende, men ikke helt vann. Kan ta ca 50/50 kokosmelk og vann, dersom kokosmelken er god og tykk…
Kok opp kokosmelken med buljongterningen.
Ha i hvitløk, sitrongress, cummin og galangal.
Ha i fish sauce, sukker og shrimp paste.
Legg løken oppi og la det koke opp igjen.
Del kyllingen i litt store biter (opp til 3X3 cm), og ha den i suppa.
La suppa småkoke til kyllingen er gjennomkokt (jeg pleier bare å ta opp en bit og sjekke).
Ha i tomatene, og eventuelt litt chili om du vil.
Finsnitt limebladene, og del opp thaibasilikumen grovt og ha oppi.
Klem sitron- eller limesaft i suppen ved behov.
Smak eventuelt til med mer sukker, fish sauce, eller shrimp paste.


#27

rajraj sa for siden:

Hvis du er fysen på noe godt og kun har litt fløte i kjøleskapet, samt en hage full av ugress, så kan du lage brenneslesuppe. Skikkelig frisk og karakteristisk smak. Kjempegodt.

Cirka 200 gram grønne blader fra brennesle (nå om høsten kan det kanskje bli litt vanskelig, når jeg tenker meg om. Man skal helst bruke friske nyutsprungne blader. ) forvelles lett og hakkes deretter i små biter. Klem ut det meste av vannet i et dørslag. Så legger du bladene i én liter kraft (hønse- eller grønnsakskraft er fint) - evt. buljong. La det putre sammen i 10 minutter. Deretter kan du jevne suppen hvis du foretrekker den litt tykk. La den i så fall koke i ytteligere fem minutter. Så tilsettes et par dl. fløte, salt og pepper, samt en smørklatt. La trekke fem minutter. Voila!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.