Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat man kan gjøre klar kvelden før

#1

*Lise* sa for siden:

Hei på dere!

I en travel hverdag med barn i barnehage og full jobb kommer man gjerne ikke hjem før rundt 1630. For at minsten skal få i seg middag før han må legge seg så bør vi jo spise ganske kjapt etter at vi har kommet hjem.

Så det jeg trenger tips om er mat jeg kan gjøre klar kvelden før (sette i kjøleskapet etc) også er det bare å varme opp, eller sette i ovnen når jeg kommer hjem. Maten bør også passe for en halveis kresen gutt på ett og et halvt år.

Noen tips? Hva gjør dere med middag i en hektisk hverdag?


#2

Mandino sa for siden:

Noe av det beste jenta vår på 2,5 år får til middag er hjemmelaget fiskegrateng. Lager den dagen før og setter i kjøleskapet, så settes den rett i ovnen når vi kommer hjem fra jobb/barnehage.

Det samme gjelder lasagne.


#3

Libra sa for siden:

Lapskaus og forskjellige gryteretter.

Ellers er jeg stor tilhenger av Tupperware sin oppvarmingsbokser. De bruker jeg til alt av mat for å varme i microen - så hva som helst kan lages kvelden før og bare varmes. Blir ikke klissete og ekkelt.


#4

Veronal sa for siden:

*Foliepakker med laks/ørret (jeg ville kanskje ventet til neste morgen før jeg la oppi frosne fileter, men kanskje noen andre har erfaring med å lage dem helt ferdig kvelden før)
*Vi lager lasagne og fordeler i porsjoner som er nok til en middag (bruker engangsaluformer) (fryser ned uten å steke på forhånd)
*Det samme kan man gjøre med de aller fleste formretter som f.eks. fiskegrateng
*Vi steker karbonadedeig, svinefilet (i biter) og kyllingfilet (i biter) og fryser ned i middagsstørrelser slik at selve middagen skal gå unna kjapt.
*Hvis vi har dårlig tid deler vi opp grønnsakene som skal brukes kvelden før. Som regel damper vi dem i microen parallelt med tillagingen av maten slik at matlagingen ikke skal bruke lengre tid fordi vi venter på at grønnsakene skal bli møre i sausen.
*Vi lager tomatsaus i store mengder og fryser ned i middagsporsjoner.
*Vi lager pizzabunner i store mengder og halvsteker med tomatsaus på slik at pizzaen blir ferdig pyntet lenge før ovnen er varm nok.


#5

apan sa for siden:

Vi starter alltid med middagen rundt halv fem, spiser fem. Vi har blant annet:

  • Laksefileter stekt i panne med div tilbehør, feks ris, kesam, brokkoli
  • Pasta med ymse sauser; kjøttsaus eller carbonara eller spinat
  • Ris og kylling med noe tilbehør
  • Uncle Bens glass i ny og ne
  • Fiskekaker, grønnsaker, ris eller pitabrød
  • Hamburgere eller fiskeburgere
  • Supper

Jeg lager ikke klar mat kvelden før, jeg orker ikke bruke kvelden til det, men vi storhandler på kveldstid så vi har noe å lage av og ikke trenger handle på vei hjem.


#6

Left sa for siden:

Du kan jo lage et utall retter som egner seg for frysing i hvert fall.
1,5 liters melkekartonger er fine å fryse diverse supper i. Lage stooore porsjoner og fryse ned til andre middager.
Lage masse pølsegrateng, og fryse ned i engangs eller brødformer.
Lage fiskegrateng, og blomkål og broccoligrateng med skinke osv - alle kan fryses, og tas formen opp om morgenen før dere drar avgårde, går det ikke lange tiden før maten er ferdig.
Poteter kan skrelles for 2 dager f.eks og ligge i kaldt vann i kjøleskapet.
Lage klart ris og vann om morgenen slik at det er bare å skru på plata når dere kommer hjem.


#7

Tertit sa for siden:

Vi er "fan" av lapskausblanding fra frysedisken på Rema 1000. Må være fra Rema 1000 da de andre er litt besk i smaken.

Kan tilsettes i brun saus, sammen med litt pølse (evt. kjøttrester) og vips har du en kjempegod lapskaus.

Kan også tilsettes i betasuppe (posevariant), sammen med litt pølse eller kjøttboller og vips har du ei suppesom faktisk smaker som hjemmelaget.


#8

lavendely sa for siden:

Jeg dytter på denne, noen som har flere tips til mat man kan gjøre klar kvelden før?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.