først bli Ole Brum litt rar (satt fast i formen først, så detaljert pynting falt ut), og Nonstop og sjokoladekrem er ikke helt bra kombinasjon (Nonstopene "svetter"....) Håper den ikke blir verre til i morgen...
Så mine mislykkete muffins.... (har laga nye, de ble bra)
Så for å toppe det så satt bamsegeléen seg fast i formen de den skulle ut (er liksom regnbue farget (5 farger gele....), men delte seg mellom gul og rød og falt litt fra hverandre...)
Smaken er nok topp på alle, men mor er litt sur på at ting gikk litt skeis i dag. (men ungene kaster seg vel over det likevel i morgen:nemlig:)
(og jeg pleier å være ganske god på kaker og slikt...)
:lol: Nå måtte jeg flire litt her! Veldig fint med en liten motvekt til alle kake-mesterverkene av en annen verden som jeg aldri kommer til å kunne måle meg med. Ole Brum var jo kjempesøt! Også så smart å bruke slike nonstopper i de fargene. At de svetter, kan det ha noe å gjøre med at kremen var for varm? Det smaker jo uansett sikkert kjempegodt! Gelèen også!
:lol:
Å, søte deg, nå ler jeg!
Ikke av deg, men av gjenkjennelsesfaktoren: Jeg har nemlig også begått noen skrekkelige kakefadeser.
Dessverre var en av de verste til min sønns dåpsdag... :sparke:
får se om jeg finner bilde av Ole Brum, "ordentlig" pyntet, emn det nå bli en annen dag (er på nattevakt nå)
:haha: Ja jeg skjønner ikke hva som skjedde med muffinsene... Har aldri blitt slike. Fant en ny oppskrift på nettet, for jeg fant ikke min gamle. Ikke lurt...
Men litt krisehjelp fra Veronal her, så fikk jeg en ny oppskrift 3 minutter etter jeg la inn innlegg i kveld!! takk, takk!!
Min største kakefadese i nyere tid var vel til Kaninungens 2-årsdag, da sukkerbrødet ikke ble gjennomstekt og ikke ville heve (til mitt forsvar var det første gang jeg bakte glutenfritt sukkerbrød), så jeg skar av den mest stekte tredjedelen, klæsja på et par cm tykt lag med frukt og krem, og pynta med krem oppå.. Det ble en sånn type bløtkake som egner seg best til å kaste i ansiktet på folk! :lol:
gni, gni ja... Lager sjelden muffins egentlig, men har innsett at det er oftere enklere i bursdagsselskap.
har tenkt å kjøpe slik muffinsbrett ja.... Skal vel klare å huske det til neste gnag det er barneselskap, ikke før i oktober det....
geleen var litt tidkrevende på den måten at jeg begynte på den i går, men ikke vanskelig. Lagde en farge om gangen, og lot den stivne et par timer. Og viktig å la neste porsjon kjøle seg ned på benken før en heller over forrige, ellers smelter den første. Tror vi prøver i vanlig form neste gang... Gelé i silikon form var ikke så enkelt. Lettere å snu den når formen er fast å holde i.
Også kan du bruke Toro-muffinsposer, da slipper du å tenke på opskrift, også er de gluten- og melkefrie, så man kan servere dem til allergiske barn uten at de må ha sitt "eget"! :glis: (forutsatt at man bruker melkefritt margarin eller matolje, da, og ikke strør formene med hvetemel)
Et enkelt geletips for de late; diamantgele.
Lag gele i forskjellige farger, i hver sin form. Hakk opp alt sammen og bland i en større form. Vips - glitrende diamanter :) Passer like godt til prinsesser som til sjørøvere, og er en velsignelse for enhver bursdagsstresset mor/far.
det der var da nydelige kaker, og bagatell-fadese, spør du meg!!:D
min største fadese var da jeg skulle 3doble (eller var det 4doble?) en eplekake, og glemte mel-mengden!!! snakk om sukkerklisj!:o
Ja, men det er klart. En god kakeoppskrift kan ikke deles for ofte. Beklager all kupping av tråder og så videre.
Jeg hadde store planer om å lage Mummikake til guttungens toårsdag. Vi hadde barneselskap nøyaktig to dager før jul. Det gikk ikke så bra. Jeg fikk en fiks idé om at jeg for en gangs skyld skulle følge instruksjonene på Møllerens kakemix (guttungen er allergiker), og avkjøle kaka på rist. Det anbefales ikke. Den falt i tusen biter. Det gikk heller ikke spesielt bra å dekke alle hullene med glasur. For seigmennene som liksom skulle inn og dekke over fadesen, gikk det skikkelig ille.
Denne tok seg non-stop over hodet, stakkars. Det er fremdeles håp, men da må hjelpe komme raskt.
Han er stoppet for å smake på en non-stop, det var ikke lurt. Fråtseri straffer seg. Han falt ned i et sjokoladehull.
Jeg tror håpet er ute for denne karen. Snakk om stupe i det med hodet først. :roll:
Dette er de to første redningspatruljene jeg sendte ut. De falt i en sprekk, og nå sitter de dønn fast.
Jeg vet ikke helt hva han her driver med, men jeg spurte ham om han kunne hente et tau, og så druknet han seg i sjokolade. :notamused:
Her kommer den siste redningsparuljen. Det blir spennende å se hva de kan få til.
Nei det er du slett ikke. Glemmer ikke min berømte mislykkede Barbie kake som gjorde at vi fikk oss en god latter og ler enda og for ikke å glemme kaka som skulle ligne et slott hvorpå den ene gjesten lurte på hva dette var?