Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forbikjøring i tunnel

#1

mehmet sa for siden:

Når midtstreken i en tunnel er gule lange (ikke sammenhengende) streker, er det da lov å foreta forbikjøring? Eller er forbikjøring i tunnel forbudt?


#2

torsk sa for siden:

Forbikjøring i tunnel er ikke forbudt. Lange streker indikerer vel at det er mindre oversiktelig, ikke et forbikjøringsforbud.


#3

kisha sa for siden:

Jeg har hørt at det er forbudt.


#4

mehmet sa for siden:

Det var det jeg trodde, helt til jeg la merke til at på enkelte tunneler er det forbikjøring-forbudt-skilt før man kjører inn. Og det hadde jo ikke vært nødvendig om det var forbudt uansett. Og som torsk skriver:

:vetikke:


#5

torsk sa for siden:

Da har du hørt det fra noen som tar feil. :)


#6

Veronal sa for siden:

Det er ikke et generelt forbud mot forbikjøring i tunneler. Et forbud mot forbikjøring i en tunnel vil være skiltet (og en evt. midtlinje vil da være heltrukket). En ikke-heltrukket midtlinje indikerer bare at man potensielt er en dust hvis man bedriver forbikjøring ettersom det ikke anbefales pga. dårlig sikt, men det er ikke forbudt.


#7

kisha sa for siden:

Det var forbudt da jeg tok sertifikatet, men det er jo en generasjon siden. Tunellene er vel blitt bredere og mere oversiktilig etterpå.


#8

Ekorn sa for siden:

Når den gule streken er sammenhengende er det forbudt og kjøre over i motsatt kjørefelt.


#9

Veronal sa for siden:

Dagens veitrafikklov er fra 1965.


#10

mehmet sa for siden:

Ja, men her er den jo ikke det. ;)


#11

mehmet sa for siden:

Insinuerer du med det noe om kishas alder? :knegg:


#12

torsk sa for siden:

:knegg:


#13

Teofelia sa for siden:

Jeg lærte også at det var forbudt å kjøre forbi i tunnel da jeg drev og tok lappen, men jeg ser ikke bort fra at jeg lærte det av faren min og ikke av kjørelæreren. Jeg har i alle fall "avlært" det siden.

Ikke dermed sagt at jeg ikke som oftest unngår forbikjøringer i tunnel likevel.


#14

Hønemor! sa for siden:

Støtter meg til Torsk og Veronal.
Har aldri hørt at det alltid er forbudt å kjøre forbi i tunneler.


#15

Wix sa for siden:

Har heller aldri hørt at det skal være forbudt.


#16

mehmet sa for siden:

Jeg har spurt en del taxisjåfører i det siste, iom. at jeg antok at de skulle kjenne til veitrafikkloven. Kun én av disse har sagt at det er lov, alle de andre sjåførene mener bestemt at det er forbudt.


#17

Teofelia sa for siden:

Like greit, spør du meg. :nemlig:

#18

kisha sa for siden:

Mannen sier det er lov i oppoverbakke forbi saktegående kjøretøyer. Han har nettopp utvidet sertifikatet.


#19

Miss Norway sa for siden:

Nei, det er IKKE generelt forbikjøringsforbud i tunneler! Da jeg tok teorien for andre gang (tok MC-lappen) presiserte kjørelæreren dette gang på gang, for det er visst en liten myte eller pemanent misforståelse i befolkningen. :blunke:


#20

torsk sa for siden:

Prøv å spørre om taxier alltid har forkjørsrett også. :D


#21

Agent Scully sa for siden:

Hvis det var forbudt så hadde jeg fremdeles den dag ligget i kø bak tysk bobil på et sted på Vestlandet på vei til fjellet.


#22

Maverick sa for siden:

Åh! Også må du spørre om trafikklys. Hva betyr de, sånn egentlig? I en drosjesjåførhjerne? Og fotgjengeroverganger?


#23

Nebbia sa for siden:

Det er mangt et spørsmål man kan stille til en taxisjåfør. De er veldig gode på skattespørsmål.


#24

Miss Norway sa for siden:

:knegg:


#25

HP sa for siden:

Om der står et forbikjøring forbudt skilt utenfor tunnellen så er det forbudt, hvis ikke er det like lov som ute i dagslys. Men jeg var på biltur fra Bergen til Porsanger for noen år siden, og når vi kom til nordland så sto forbi-kjøring-forbudt skiltet utenfor hver eneste tunnell. På vestlandet, der jeg kjører er som oftest tunnellene en av de få plassene en kan kjøre forbi på en forsvarlig måte. Utendørs har folk det med å trykke ekstra på gassen når veien retter seg ut ...


#26

safran sa for siden:

Stiplet linje betyr ikke forbikjøring forbudt. Men det har sikkert noen andre sagt før meg. Heltrukken linje betyr at du ikke har lov å krysse den. Er den dobbel er det veldig forbudt.


#27

Marge sa for siden:

Det er ikke forbudt med forbikjøring i tunnel.


#28

gajamor sa for siden:

Det var nylig en tulling som ble alvorlig skadet etter å ha kjørt forbi en trailer i en undersjøisk tunnel her i strøket. Så jeg tror jeg dropper slikt uansett om det er forbudt eller ikke.


#29

annemede sa for siden:

Det er lov å kjøre forbi i tunneller, også nedover i undersjøiske tunneller. :nemlig: Eneste er at bilene som jeg kjører har en tendens til å gå i stykker når jeg kjører forbi nedover, sllik at alle jeg har kjørt forbi passerer meg på vei oppover igjen. :flau:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.