Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelpepil (trafikklys)

#1

Isbjørn sa for siden:

I enkelte lyskryss er det hjelpepil som skal hjelpe sjåføren til å krysse møtende trafikk. Jeg opplever til stadighet biler som står og venter på denne hjelpepilen, selv om det viser grønt lys for de som skal rett frem. Da kan man jo svinge til venstre/høyre om det er klart, uavhengig av om det er grønn pil eller ikke.

Vil presisere at jeg tenker på lyskryss der det er rødt, orange og grønt lys rett frem, og orange og grønn pil til høyre/venstre, alstå ikke rød pil.

Trodde det var elementær kjøreopplæring dette?


#2

Lizzie sa for siden:

He-he. Jeg opplever stadig at folk i mangel av rød pil kjører på rødt. Tydeligvis er disse hjelpepilene ganske forvirrende for mange!


#3

Isbjørn sa for siden:

Pussig!

Egentlig er det ganske enkelt: det er ett grønt lys, og da kan man jo kjøre om det er klart. Pilene er jo svarte og dermed "usynlige".


#4

Mei sa for siden:

Jeg svettet nylig over dette i kjøreopplæringen. I Storokrysset. Det var ingen pil synlig, og grønt rett frem. Jeg skulle til venstre.

Jeg: Kan jeg kjøre?
Lærer: Ser du noe rødt lys?
Jeg: Vrroooom

God huskeregel. Har man ikke rødt lys mot seg kan man kjøre. Jeg synes forøvrig også det var komplisert at jeg ikke bare kunne følge med på pilene når de var der.


#5

Veronal sa for siden:

Grønn pil henger vel ofte (alltid?) sammen med at det er fotgjengere som har rød mann. Hvis det bare er grønt lys så kan det gjerne være at fotgjengere har grønn mann (evt. at det er et ikke-lysregulert fotgjengerfelt i tilfeller hvor det ikke benyttes grønn pil i tillegg).

Forøvrig elementær kjøreopplæring og jeg har heller aldri stått bak noen som tydelig ikke har skjønt lysinformasjonen.


#6

Agent Scully sa for siden:

Jeg savner norske lys .. :sukk: Blinkende, grønn mann slik at man vet at det snart blir rødt, rødt+gult før det blir grønt lys slik at man kan forberede seg ...

Jeg må gjennom en ekkel en hjem fra en venninne: Det er et slikt hjelpelys, men når det ikke er tent, så er det blinkende gult. Og da må man jo kjøre frem i krysset i håp om at det er en luke. Hvis det blir grønt, så ser man altså ikke dette, fordi man har kjørt forbi det eneste lyset. Men det gjør bilene bak, og de blir hisssige for at man ikke kjører, de vet jo at trafikken er stoppet imot. (Jeg må legge til at dette er et veldig uoversiktlig kryss).

Står ikke hjelpelysene i Norge litt bedre til? Slik at man ser dem selv om man kjører over streken og inn i krysset?


#7

Candy Darling sa for siden:

De skal stå også på andre siden av krysset, ja.

Kjørelæreren min kalte dette "uttømningspil", og forklarte dermed glimrende (men kanskje litt vemmelig :humre: ) hvordan dette var ment å få ut siste rest av de som sto i krysset.

I motsetning til Veronal, opplever jeg støtt og stadig folk som ikke skjønner dette systemet. Egentlig møter jeg veldig mange dårlige sjåfører på min vei. :mumle:


#8

Mei sa for siden:

De er sikkert veldig usikre, blir stresset av at folk tydelig er utålmodig bak og har kanskje akkurat fått lappen? :sparke:


#9

parvatil sa for siden:

Det har jeg opplevd ganske ofte i det siste, og som regel når jeg har det travelt..
Ikke engang når jeg tuter og gir tydelig uttrykk for "hva skjer'a?", reagerer de.

Kanskje de tror at det røde lyset måtte utelates pga dårlig økonomi? :undrer:


#10

Honda sa for siden:

Sånn som for meg kommer nordfra har bare "vanlige" lyskryss her så, var jeg i barteby og skal kjøre.
Jeg og venninna mi var like forvirret :haha:

Og når jeg kjørte opp lærte vi ikke noe sånt om sånne kryss ,og det sto ikke i opplærings boka:(


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.