Sitter her og venter på at brødene skal bli ferdigstekt og lurer derfor på om dere pleier å bake brød selv eller kjøper dere brød?
Vi har stort sett alltid hjemmebakte brød, dvs jeg jukser litt og bruker ferdige melblandinger. I det siste har jeg ikke hatt tid til brødbaking og da er vi stadig fri for brød (glemmer å kjøpe brød)
Før gjorde jeg det endel, og gjør det av og til enda. Men min mann spiser ikke brød (og jeg spiser som regel bare Lindberg-brød selv), så det er heller sjelden det er vits i å bake nå.
:jupp: Enten i maskin, eller "skikkelige". Kjøper så og si aldri brød. Akkurat nå står grove hamburgerbrød i ovnen. Fiskeburgere til middag i morgen. Nam:)
Det er ikke så ofte vi baker brød lengre, ganske sjelden egentlig. Det går mest i kjøpebrød hos oss. Baker av og til i brødbakemaskinen, men det er ikke så ofte det heller.
Her er det både og.
Jeg spiser etter en spesiell diett og lager brød med utgangspunkt i den. Jenta mi elsker det brødet og spiser det gjerne, mens eldstemann aller helst vil ha kjøpebrød.
Vi baker brød. Før var det alltid mannen som bakte - så langt er det jeg har som har stått for bakingen. Vi hadde et opphold på 1,5 år med baking ettersom vi levde uten komfyr. Det eneste som er fryktelig kjedelig er å skjære opp brødet etterpå (vi fryser ned i skiver).
Alltid er vel å ta i, jeg tipper jeg kjøper 1-2 brød i uken. Resten bakes etter innfallsmetoden, men inspirert av Mims hellebrød/flytende brød. Man tager hva man haver osv.
Men innimellom funker heller ikke, så da stemte jeg det første alternativen
Alltid. Det er klart vi i blant kjøper brød - når vi har gått tomme og ikke rekker og bake, for eksempel. Men vi baker brød. Hjemmelaget, hjemmekomponert, uten maskin, men med mannens sterke elte-armer:)
Jeg er en periodebaker. Nå har bakeperioden vart en stund med unntak av et lite opphold i begynnelsen av graviditeten. Magen stopper opp med kjøpebrød.
Står tre brød til heving på kjøkkenet nå. Egenkomponert oppskrift.
Har vært periodebaker tidligere, men etter at vi fikk brødbakemaskin kan jeg si alltid. :)
Har prøvd ferdigblanding, men det var fysj, så jeg har eksperimentert meg fram til en god melblanding som hele familien liker.
Det går litt i perioder her, men jeg kjøper nok mest brød.
Bruker som regel ferdige blandinger med noe attåt! Synes det er utrolig kjekt, også slipper jeg å ha skuffen full av ulike typer mel og kornblandinger (i og med at jeg ikke baker så ofte...).
Vi har alltid hjemmebakt. Jeg baker etter egen oppskrift så jeg er helt sikker på at det ikke lurer seg oppi noe som lillebror ikke tåler.
Vi fikk en stor Kenwood til bryllupet våres for 10 år siden og jeg har igrunn bakt hele tiden - bortsett fra årene vi bodde i USA. Jeg prøvde og bake der også, men de ble ikke noe gode. Fant så mye nydelig og sunne brød på brød-bakeriene at det gikk helt fint:jupp:
Mannen min (:hjerter:) baker en gang i uka og det holder oss med brød til neste gang han baker. Han er veldig flink til å lage brød, og lager det fra egen oppskrift. Vi har kjøpebrød veldig sjelden, og jeg merker at magen min har blitt "bortskjemt" av å få skikkelig grovt brød, for den liker ikke kjøpebrød noe særlig.
Jeg har sjelden bakt brød selv, synes ikke jeg har fått dreisen på det. Inspirert av Tåtti kjøpte vi derimot brødbakemaskin for penger vi fikk til jul, og etter det har vi faktisk hatt hjemmebakt brød hele tiden. Det er til og med godt. :knegg: Men jeg tror jeg må eksperimentere litt og finne et par alternative blandinger, jeg blir ofte lei av å spise det samme brødet hele tiden. Jeg baker alltid loff og rundstykker selv da, det har jeg dreisen på. Men det går i kategorien "godterimat" her i huset, så derfor blir det bare ved spesielle anledninger.
Jeg er periodebrødbaker. Er veldig glad i å bake annen gjærbakst, men brød er forskrekkelig kjedelig. Nå har vi levd på kjøpebrød i to måneder, tror jeg. Kanskje på tide å finne fram sleiva igjen.
Brødene våre blir aldri gode så vi har sluttet å bake. Vi kjøper eller baker av ferdig melblanding. Ellers er jeg velsignet med en mamma som baker mye brød til oss.
Jeg kan signere Adrienne i sin helhet. Bortsett fra at min kjære også eksperimenterer med lyse brød innimellom. Han har etterhvert blitt så avansert at han ikke bruker oppskrifter i det hele tatt, bare slenger oppi litt sånn og sånn etter dagens lyster. Det er mulig det er ganske normalt, men det skal ikke så mye til for å imponere meg på bakefronten. :ikke veldig glad i å bake:
Det siste året eller så har jeg stort sett bakt regelmessig. Dessverre har både mannen og guttungen likt finere kjøpebrød enn hva mor har bakt, men det begynner å gå seg til nå og jeg merker jeg må bake oftere og oftere!
Når det gjelder væsken, så bruker jeg så godt som alltid en liter melk og resten vann, og jeg slenger vanligvis oppi en dæsj med olivenolje også, mer hvis det er lite melk. Også bruker jeg som oftest bare fint sammalt, og av og til en miks fint/grovt. : presiserer:
Typisk nok er det ingen av oss som har bakt brød nå, så i dag er det kjøpebrød. :sparke:
Her bakes det ofte brød - da er det en dæsj ditt og en dæsj datt. Men jeg får dem alltid ca så grove som jeg ønsker. Har også en brødbakemaskin som brukes noen ganger.
Jeg har hatt store planer om å begynne å bake mer brød, men det er litt demotiverende at barna mine er ikke så glade i hjemmebakt brød. Eldstemann vil helst ha kneipp (:eek:). Men det er ikke det som stopper meg, men heller det at jeg sliter med overspisingstendenser og kicker på fersk gjærbakst, så det er for min egen del har jeg valgt å ikke bake brød i en periode.
Ja, jeg baker stort sett selv, Mims hellebrød. Men jeg har alltid en haug med brød fra Godt Brød i frysen, kjøper gjerne en 15-20 brød i slengen og fryser ned. Må ha skikkelig grovt brød i huset.
Jøss. Nesten 30 prosent av FPs medlemmer baker alltid brødet selv, og av egen oppskrift! Imponerende.
Jeg gjør ikke det. Jeg baker av og til. Jeg bruker mye tid på annet som jeg synes er viktig (eller moro), så brødbaking prioriteres ikke, det må jeg innrømme. Dessuten synes jeg det er litt vanskelig å få til på hverdagene. Først skal deigen settes og så skal de heves, og så stekes. Når de er tatt ut av ovnen er klokka så mange at jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med dem. Jeg kan jo ikke legge varme brød i en plastpose heller. Og klokka er antakelig blitt så mye på dette tidspunktet at ejg er helt nødt å legge meg.
Vi har også frysen full av brød, men mann og barn spiser mye brød. Særlig mann. Vi bruker halvannet brød til dagen. Vi kjøper også ordentlige brød. Betaler gjerne for et godt brød, kneipp til 5 kroner har aldri vært i vårt hus.
Nei. Men jeg skal begynne å bake brød. I morgen. :nemlig:
Jeg er drittlei av butikkbakte brød, og syns aldri jeg finner brød som er grove nok. Det er bare det at tiden aldri strekker helt til, men jeg må vel bare få ryddet litt tid da. Det har forresten kommet et bakeri som bare selger økologiske brød her, og de har jeg hørt mye bra om, så jeg tror jeg skal sjekke ut der og kjøpe noen reservebrød til å ha i fryseren hvis de er gode.
Vi har akkurat flyttet og har omsider plass til brødbakemaskinen vi fikk til bryllupet for halvannet år siden. Jeg er ganske sikker på at den kommer til å bli flittig brukt, for jeg er særdeles kresen når det gjelder brød.
Stort sett har vi hjemmebakte brød,men det er ikke alltid tiden strekker til..
Men det er jo fort gjort å sette en deig i kjøkkenmaskinen og tømme i former etter en 1 time:)
Her er vi flinkere til å spise når vi har hjemmebakt:)
En sjelden gang baker jeg brød. Men, jeg vet ikke hvorfor jeg gidder, for hver j.... gang blir brødet en betongkloss, som kan brukes som mordvåpen. :mad:
Det hender en gang i blant, men jeg baker grove rundstykker mye oftere/evt matmuffins.
Til tider blir vi ganske "brødleie" her i huset, og da er det godt med litt variasjon!
Baker alltid selv, de har mest "mat" i seg:) Synes kjøp brødene bare er luft og blir aldri mett. Men det er kanskje jeg som ikke har funnet "det rette brødet".
Vi har alltid hjemmebakt speltbrød, da jeg er allergisk mot hvete, men kan spise spelt. Dessuten synes familien det er så godt.
Vi bruker speltmelblandingen fra Møllerens, rett og slett fordi jeg ikke synes jeg får til speltdeig like bra selv. Fort og greit - og godt!
Jeg var helt enig helt til jeg begynte å lage flytende/hellebrød. Nå smeller jeg sammen deigen i forbifarten mens eller rett etter jeg lager middag (det er jo bare 1 kg div. mel og 1 l varmt vann), så står den der i kjøkkenmaskinen til jeg er klar (må som oftest kjøre den en liten runde innimellom så den synker sammen siden den hever over bollen), og rett i ovnen der den passer sine egne saker. Da rekker den å bli avkjølt før det ene skal i fryseren og det andre smakes på. :nam:
2 små silikonformer. De bør heve litt etter de er helt i formen, opp til kanten.