Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Baker dere brød?

Baker du brød selv?

  • Ja - alltid hjemmebakt - av egen oppskrift
    35 stemmer
  • Ja - alltid hjemmebakt, av ferdige melblandinge
    13 stemmer
  • Hjemmebakt en gang i blant
    49 stemmer
  • Baker aldri brød selv
    17 stemmer
#1

Selma sa for siden:

Sitter her og venter på at brødene skal bli ferdigstekt og lurer derfor på om dere pleier å bake brød selv eller kjøper dere brød?

Vi har stort sett alltid hjemmebakte brød, dvs jeg jukser litt og bruker ferdige melblandinger. I det siste har jeg ikke hatt tid til brødbaking og da er vi stadig fri for brød (glemmer å kjøpe brød)


#2

mehmet sa for siden:

Ja, omtrent alltid. Vi har brødbakemaskin og jeg elsker den!


#3

Skilpadda sa for siden:

Det er så lenge siden sist jeg bakte brød at "aldri" vel er mest riktig.


#4

apan sa for siden:

Nei, jeg baker ikke brød. Jeg baker horn og loff og rundstykker i spesielle anledninger, men ikke hverdagsbrød.


#5

Mirasol sa for siden:

Ja, alltid av egen oppskrift...i brødbakemaskin. :)


#6

Ina sa for siden:

En sjelden gang. Lager heller matmuffins, fylte horn og foccacia.


#7

torsk sa for siden:

Hjemmebakt, egen oppskrift. Jeg er avhengig av godt grovbrød, og har bakt siden jeg flyttet hjemmefra. :god på noe:


#8

Dixie Diner sa for siden:

Før gjorde jeg det endel, og gjør det av og til enda. Men min mann spiser ikke brød (og jeg spiser som regel bare Lindberg-brød selv), så det er heller sjelden det er vits i å bake nå.


#9

Bluen sa for siden:

Ingen av alternativene stemmer helt for oss - vi har som regel hjemmebakt brød, men ikke alltid. Det er mannen som baker, og han blander selv.


#10

Ariel sa for siden:

:jupp: Enten i maskin, eller "skikkelige". Kjøper så og si aldri brød. Akkurat nå står grove hamburgerbrød i ovnen. Fiskeburgere til middag i morgen. Nam:)


#11

Mei sa for siden:

Vi har alltid hjemmebakt brød, men det er aldri "vi" som baker. Det er det mannen som gjør, og han har sine egne oppskrifter og krydderier.


#12

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har nettopp lært meg å bake brød, etter egen oppskrift, og det har blitt mye i det siste. Jeg kan imidlertid ikke svare alltid.


#13

Propella sa for siden:

Jeg baker aldri men det hender at samboeren baker.


#14

Libra sa for siden:

Bruker halvt om halvt med hjemmebakt og kjøpebrød. Blir lei begge deler og må derfor bytte på.


#15

Tertit sa for siden:

Det er ikke så ofte vi baker brød lengre, ganske sjelden egentlig. Det går mest i kjøpebrød hos oss. Baker av og til i brødbakemaskinen, men det er ikke så ofte det heller.


#16

Frantzen sa for siden:

Her er det både og.
Jeg spiser etter en spesiell diett og lager brød med utgangspunkt i den. Jenta mi elsker det brødet og spiser det gjerne, mens eldstemann aller helst vil ha kjøpebrød.


#17

Señora sa for siden:

Aldri, men jeg vurderer det :jupp:


#18

Kaktus sa for siden:

Her er det hjemmebakt innimellom.


#19

Zip sa for siden:

Som regel alltid heimebakt. Kanskje kjøpt 5 brød siste året.


#20

Veronal sa for siden:

Vi baker brød. Før var det alltid mannen som bakte - så langt er det jeg har som har stått for bakingen. Vi hadde et opphold på 1,5 år med baking ettersom vi levde uten komfyr. Det eneste som er fryktelig kjedelig er å skjære opp brødet etterpå (vi fryser ned i skiver).


#21

Candy Darling sa for siden:

Alltid er vel å ta i, jeg tipper jeg kjøper 1-2 brød i uken. Resten bakes etter innfallsmetoden, men inspirert av Mims hellebrød/flytende brød. Man tager hva man haver osv.

Men innimellom funker heller ikke, så da stemte jeg det første alternativen


#22

Mandino sa for siden:

Foreløpig går det i kjøpebrød, men har tenkt en god stund at jeg må kjøpe meg nye brødformer.


#23

Anne sa for siden:

Nesten alltid hjemmebakt, bruker brødmaskin, noen ganger ferdigblanding, men stort sett ikke. :)


#24

tiddelibom sa for siden:

Alltid. Det er klart vi i blant kjøper brød - når vi har gått tomme og ikke rekker og bake, for eksempel. Men vi baker brød. Hjemmelaget, hjemmekomponert, uten maskin, men med mannens sterke elte-armer:)


#25

trøtt sa for siden:

Jeg er en periodebaker. Nå har bakeperioden vart en stund med unntak av et lite opphold i begynnelsen av graviditeten. Magen stopper opp med kjøpebrød.

Står tre brød til heving på kjøkkenet nå. Egenkomponert oppskrift.


#26

Hjertensfryd sa for siden:

Baker som regel sjølv. Egenkomponert oppskrift i brødbakemaskin. Går som regel eit brød for dagen her ( ofte eit brød til eit måltid )

Baker grovbrød i ovn inn i mellom. Og så loff, horn, boller osv osv


#27

Tåtti sa for siden:

Har vært periodebaker tidligere, men etter at vi fikk brødbakemaskin kan jeg si alltid. :)
Har prøvd ferdigblanding, men det var fysj, så jeg har eksperimentert meg fram til en god melblanding som hele familien liker.


#28

Najade sa for siden:

Det går litt i perioder her, men jeg kjøper nok mest brød.

Bruker som regel ferdige blandinger med noe attåt! Synes det er utrolig kjekt, også slipper jeg å ha skuffen full av ulike typer mel og kornblandinger (i og med at jeg ikke baker så ofte...).


#29

goldnugget sa for siden:

Vi har alltid hjemmebakt. Jeg baker etter egen oppskrift så jeg er helt sikker på at det ikke lurer seg oppi noe som lillebror ikke tåler.

Vi fikk en stor Kenwood til bryllupet våres for 10 år siden og jeg har igrunn bakt hele tiden - bortsett fra årene vi bodde i USA. Jeg prøvde og bake der også, men de ble ikke noe gode. Fant så mye nydelig og sunne brød på brød-bakeriene at det gikk helt fint:jupp:


#30

Adrienne sa for siden:

Mannen min (:hjerter:) baker en gang i uka og det holder oss med brød til neste gang han baker. Han er veldig flink til å lage brød, og lager det fra egen oppskrift. Vi har kjøpebrød veldig sjelden, og jeg merker at magen min har blitt "bortskjemt" av å få skikkelig grovt brød, for den liker ikke kjøpebrød noe særlig.


#31

Noba sa for siden:

Jeg har sjelden bakt brød selv, synes ikke jeg har fått dreisen på det. Inspirert av Tåtti kjøpte vi derimot brødbakemaskin for penger vi fikk til jul, og etter det har vi faktisk hatt hjemmebakt brød hele tiden. Det er til og med godt. :knegg: Men jeg tror jeg må eksperimentere litt og finne et par alternative blandinger, jeg blir ofte lei av å spise det samme brødet hele tiden. Jeg baker alltid loff og rundstykker selv da, det har jeg dreisen på. Men det går i kategorien "godterimat" her i huset, så derfor blir det bare ved spesielle anledninger.


#32

LilleRosin sa for siden:

Jeg savnet et alternativ - Stort sett alltid hjemmebakt.

Jeg baker som regel, men av og til kommer det noe kjøpebrød ja. Jeg baker stort sett av grovbakstblanding, tilsatt litt ekstra.


#33

Carrera sa for siden:

Nei, baker ikke selv. Jeg og gjærbakst er ikke forenelig, og de gangene jeg har prøvd, så kan jeg omtrent slå i hjel en mann med resultatet...


#34

Pingis sa for siden:

Jeg er periodebrødbaker. Er veldig glad i å bake annen gjærbakst, men brød er forskrekkelig kjedelig. Nå har vi levd på kjøpebrød i to måneder, tror jeg. Kanskje på tide å finne fram sleiva igjen.


#35

Pasta sa for siden:

Brødene våre blir aldri gode så vi har sluttet å bake. Vi kjøper eller baker av ferdig melblanding. Ellers er jeg velsignet med en mamma som baker mye brød til oss.


#36

Skilpadda sa for siden:

Men oppskriften vil du ikke dele med oss?


#37

Sokk sa for siden:

Her.

:værsågod:

Torsk er muligens noe mer rundhåndet med saltet enn det jeg er, men vi bruker sånn omtrent samme oppskrift.



#39

Aminta sa for siden:

Vi baker mye selv, (dvs. at kjæresten gjør i hvertfall), men kjøper også.


#40

Irma sa for siden:

Jeg kan signere Adrienne i sin helhet. Bortsett fra at min kjære også eksperimenterer med lyse brød innimellom. Han har etterhvert blitt så avansert at han ikke bruker oppskrifter i det hele tatt, bare slenger oppi litt sånn og sånn etter dagens lyster. Det er mulig det er ganske normalt, men det skal ikke så mye til for å imponere meg på bakefronten. :ikke veldig glad i å bake:


#41

safran sa for siden:

Jeg lager vel aldri to like brød, jeg slumper litt av hvert oppi maskinen. Har stort sett alltid hjemmebakt brød.


#42

Angelique sa for siden:

Nei aldri brød, men det hender jeg baker rundstykker.


#43

Shakira sa for siden:

Kunne ønske jeg klarte å bake brød. De blir aldri riktig.


#44

Lizzie sa for siden:

Det siste året eller så har jeg stort sett bakt regelmessig. Dessverre har både mannen og guttungen likt finere kjøpebrød enn hva mor har bakt, men det begynner å gå seg til nå og jeg merker jeg må bake oftere og oftere!


#45

cora sa for siden:

Nei, men savnet et alternativ: "Nei, mannen min baker brød."


#46

torsk sa for siden:

Flink Sokk. :klappe:

Når det gjelder væsken, så bruker jeg så godt som alltid en liter melk og resten vann, og jeg slenger vanligvis oppi en dæsj med olivenolje også, mer hvis det er lite melk. Også bruker jeg som oftest bare fint sammalt, og av og til en miks fint/grovt. : presiserer:

Typisk nok er det ingen av oss som har bakt brød nå, så i dag er det kjøpebrød. :sparke:


#47

Salt sa for siden:

Ja - alltid hjemmebakt, av ferdige melblandinger

fått kjøkkenmaskin til jul


#48

Susse sa for siden:

Periodevis.


#49

maribo sa for siden:

Her bakes det ofte brød - da er det en dæsj ditt og en dæsj datt. Men jeg får dem alltid ca så grove som jeg ønsker. Har også en brødbakemaskin som brukes noen ganger.

Åsså kjøper jeg brød noen ganger :ja:


#50

Polyanna sa for siden:

Ja, med melblandinger, men vi tilsetter ofte en del ting i tillegg. Havregryn, linfrø og sesamfrø, for eksempel.


#51

Stellebord sa for siden:

Vi baker så og si alltid brødet selv. Vi bruker egne oppskrifter, og deler på bakinga.


#52

Xian sa for siden:

:dulte:


#53

Divine sa for siden:

Jeg har hatt store planer om å begynne å bake mer brød, men det er litt demotiverende at barna mine er ikke så glade i hjemmebakt brød. Eldstemann vil helst ha kneipp (:eek:). Men det er ikke det som stopper meg, men heller det at jeg sliter med overspisingstendenser og kicker på fersk gjærbakst, så det er for min egen del har jeg valgt å ikke bake brød i en periode.


#54

Smash sa for siden:

Jeg baker brød, stort sett iallfall.

I dag har jeg bakt 3 brød, 60 boller og 60 kanelsnurrer med god hjelp av barna. Nå må jeg egentlig gå å rydde/vaske kjøkkenet...


#55

Harriet Vane sa for siden:

Ja, jeg baker stort sett selv, Mims hellebrød. Men jeg har alltid en haug med brød fra Godt Brød i frysen, kjøper gjerne en 15-20 brød i slengen og fryser ned. Må ha skikkelig grovt brød i huset.


#56

Storm sa for siden:

Jeg har begynt å bake brød to-tre ganger i uka. :kry: :kry: :kry:


#57

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Nesten 30 prosent av FPs medlemmer baker alltid brødet selv, og av egen oppskrift! Imponerende.

Jeg gjør ikke det. Jeg baker av og til. Jeg bruker mye tid på annet som jeg synes er viktig (eller moro), så brødbaking prioriteres ikke, det må jeg innrømme. Dessuten synes jeg det er litt vanskelig å få til på hverdagene. Først skal deigen settes og så skal de heves, og så stekes. Når de er tatt ut av ovnen er klokka så mange at jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med dem. Jeg kan jo ikke legge varme brød i en plastpose heller. Og klokka er antakelig blitt så mye på dette tidspunktet at ejg er helt nødt å legge meg.


#58

Hyacinth sa for siden:

Hvor kjøper du det?

Vi har også frysen full av brød, men mann og barn spiser mye brød. Særlig mann. Vi bruker halvannet brød til dagen. Vi kjøper også ordentlige brød. Betaler gjerne for et godt brød, kneipp til 5 kroner har aldri vært i vårt hus.


#59

Maya80 sa for siden:

Sambo baker brød, å når han har hjemmeperioden sin (jobber på nordsjøen) så har vi som oftes hjemmebaktbrød


#60

Kate sa for siden:

Jeg har aldri bakt ett brød.


#61

Muskat sa for siden:

Nei. Men jeg skal begynne å bake brød. I morgen. :nemlig:
Jeg er drittlei av butikkbakte brød, og syns aldri jeg finner brød som er grove nok. Det er bare det at tiden aldri strekker helt til, men jeg må vel bare få ryddet litt tid da. Det har forresten kommet et bakeri som bare selger økologiske brød her, og de har jeg hørt mye bra om, så jeg tror jeg skal sjekke ut der og kjøpe noen reservebrød til å ha i fryseren hvis de er gode.


#62

Polyanna sa for siden:

Jeg antar Mim kjøper de hos bakerene som heter "Godt brød". ;) De har blant annet et utsalg på Majorstuen. Industrigata, er det det?


#63

Alexy sa for siden:

Når jeg får lyst på hjemmebakt brød, baker jeg. Så det går egentlig mest i kjøpebrød her.

Bakte brød igår, Mims hellebrød, men de ble så små. Dere som har bakt det, en oppskrift holder det til 2 eller 3 former?


#64

Mandino sa for siden:

Da har jeg startet min brødbaker-karriere. 3 stk Ingers rugbrød er akkurat tatt ut av ovnen :D


#65

Tjorven sa for siden:

Vi har akkurat flyttet og har omsider plass til brødbakemaskinen vi fikk til bryllupet for halvannet år siden. Jeg er ganske sikker på at den kommer til å bli flittig brukt, for jeg er særdeles kresen når det gjelder brød.


#66

ullmor sa for siden:

Jepp. Baker alltid brød selv, evt horn og rundstykker av ulike slag for variasjonens skyld.


#67

ILY sa for siden:

Stort sett har vi hjemmebakte brød,men det er ikke alltid tiden strekker til..
Men det er jo fort gjort å sette en deig i kjøkkenmaskinen og tømme i former etter en 1 time:)
Her er vi flinkere til å spise når vi har hjemmebakt:)


#68

Trolljenta25 sa for siden:

En sjelden gang baker jeg brød. Men, jeg vet ikke hvorfor jeg gidder, for hver j.... gang blir brødet en betongkloss, som kan brukes som mordvåpen. :mad:


#69

Adele sa for siden:

Det hender en gang i blant, men jeg baker grove rundstykker mye oftere/evt matmuffins.
Til tider blir vi ganske "brødleie" her i huset, og da er det godt med litt variasjon!


#70

Ema sa for siden:

Baker alltid selv, de har mest "mat" i seg:) Synes kjøp brødene bare er luft og blir aldri mett. Men det er kanskje jeg som ikke har funnet "det rette brødet".


#71

Hønni sa for siden:

Vi har alltid hjemmebakt speltbrød, da jeg er allergisk mot hvete, men kan spise spelt. Dessuten synes familien det er så godt.
Vi bruker speltmelblandingen fra Møllerens, rett og slett fordi jeg ikke synes jeg får til speltdeig like bra selv. Fort og greit - og godt!


#72

Candy Darling sa for siden:

Jeg var helt enig helt til jeg begynte å lage flytende/hellebrød. Nå smeller jeg sammen deigen i forbifarten mens eller rett etter jeg lager middag (det er jo bare 1 kg div. mel og 1 l varmt vann), så står den der i kjøkkenmaskinen til jeg er klar (må som oftest kjøre den en liten runde innimellom så den synker sammen siden den hever over bollen), og rett i ovnen der den passer sine egne saker. Da rekker den å bli avkjølt før det ene skal i fryseren og det andre smakes på. :nam:

2 små silikonformer. De bør heve litt etter de er helt i formen, opp til kanten.


#73

carmenzita sa for siden:

Har brødbakemskin som baker for meg annenhver dag. Deilig å stå opp til duften av nybakt brød.


#74

Manga sa for siden:

Det hender en sjelden gang at jeg baker brød. Nå er det sikkert et halvt år siden sist.


#75

turi sa for siden:

Har hatt brødbakemaskin i 3-4 år, men brukt den kanskje 5 ganger, får det ikke til jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.