Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan er kjøpsloven ved bilkjøp?

#1

Camomilla sa for siden:

Jeg mener selvfølgelig HVORDAN.

Vi har kjøpt en brukt bil, 2007 modell gått 20.000, hos merkeforhandler.
Den ble kjøpt i oktober 2007.
Den har stått mere på verksted enn hjemme i garasjen. Det føles i allefall sånn.
Den har vært inne 5 ganger for samme feilen og hver gang har den blitt rettet opp. Etter 1-2 dager er feilen tilbake. Forrige helg lyste det en lampe på dashbordet og det skjedde noe med elektronikken som gjorde at bilen ikke giret, automat, og ikke gikk fortere enn 60km.
På fredag fikk vi nok en gang bilen tilbake fra verkstedet og da skjedde det en ting til. Feilen som har blitt rettet opp 5 ganger kom tilbake.

Jeg skjønner jo at man ikke bare kan få ny bil, men er det noe annet vi kan forvente?


#2

Trois sa for siden:

Ta kontakt med forbrukerrådet, vi fikk god hjelp når det gjaldt kjøp av mandagsbil.

www.forbrukerportalen.no

Det er vel ikke Citroen dere har...?;)


#3

Salt sa for siden:

Du kan forvente prisavslag.

Kjøpsloven er slik at de først skal få mulighet til å rette feilen (noe de tydeligvis har gjort opptil flere ganger). Funker ikke det kan dere enten få prisavslag, eller heve kjøpet.


#4

Camomilla sa for siden:

Det er en Opel Vectra.
Traff en fyr på Opel på fredag jeg hadde jobbet med før og spurte hva han mente. Han solgte et annet merke der enn Opel da. Han sa ikke så mye, men han spurte de andre kollegene sine som satt der, inkl selgeren av vår bil, men de bare kokte det bort.
Det er en bil med sportsunderstell, fancy.... My ass.
Han som solgte oss bilen, jeg har ikke sett han før og mannen min sto nede på verkstedet, han satt der og ble egentlig litt ufin. Han sa at Vectra med sportsunderstell er sånn. Ja det er en dunkelyd som dukker opp hele tiden. Den bilen bare er sånn den. Eh..... Det fikk vi ikke noe info om. Ikke hørte vi det ved prøvekjøringen heller. Han sammenlignet det med en jakke med knitrelyd, den er bare sånn.
Knitrelyd på en jakke hører man da for f.... under prøving.
Oå fredag kom det i tillegg enda en lyd. En sinnsyk pipelyd som de ikke fant noe ut av. De dro ut en ledning og bilen skal inn til uka.


#5

Nenne sa for siden:

Snakk med Forbrukerkontoret ja. Det høres virkelig ut som om heving av kjøpet er å anbefale.


#6

turi sa for siden:

På det første innlegget ditt så tenkte jeg at dette må være opel, det var som å høre vår. Men vi hadde Astra. Vi kjøpte den ny, og den var mer på verksted enn på veien, tilslutt så solgte vi den tilbake til butikken. Vi orket ikke mer.

Kontakt forbrukerrådet og prøv å heve kjøpet, om du får prisreduksjon så har du jo fortsatt en bil som er mer på verksted enn på veien.

Lykke til!!


#7

Camomilla sa for siden:

Takk for tips:blomst:

Turi: Vi har snakket om å selge den tilbake til Opel. For som du sier så blir jo ikke problemet borte ved en prisreduksjon. Nå skal den inn til uka igjen og etter det får vi se hvordan det går. Er den fin så er jo det det beste, bilen er jo i utgangspunktet veldig god. Får bare krysse fingrene.


#8

turi sa for siden:

Bilen er den beste jeg noen gang har kjørt, og jeg elsker å kjøre bil og kjører masse. Men tilslutt så kjente de meg igjen på stemmen når jeg ringte Opel for å klage liksom :sparke:

Det blir ett utrolig irritasjonsmoment!



#10

Salt sa for siden:

Er det en dunkelyd eller en tikkelyd? Hadde Opel Astra for noen år siden, og kom akkurat på at vi også hørte en tikkelyd av og til...


#11

Camomilla sa for siden:

Det er en dunkelyd.
Dunker i tide og utide. Skikkelig DUNK!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.