Smører du pålegg på stemorssiden* av brødskiva? Jeg husker at mormor kjeftet litt på oss når vi gjorde det, og det sitter i meg ennå. Så jeg er veldig nøye på å smøre på riktig side.
Jøss, så mye rart alt kalles.. HAr aldri hørt dette men tror jeg skjønner hva du mener. Jeg hater buede brød - muligens av den grunnen du nevner - og kjøper alltid firkantete brød. Passer best i matboksen til barna..
Så om jeg hadde kjøpt buede brød så hadde jeg smurt på den flaten som er størst, så da blir vel riktig svar nei da om jeg har skjønt det riktig... :o
Jeg har forresten aldri hørt dette begrepet før, jeg heller. :) Slekta mi er så sparsommelig at jeg vil tro det i tilfelle måtte være ansett som god skikk å smøre på stemorssiden av kneippbrødskiva.
Åja. Nei da vet jeg ikke hva jeg gjør. Kanskje den siden som bare faller opp når jeg skjærer brødskiven? En sånn liten forundringspakke i hverdagen lissom?
Har aldri hørt om begrepet, men uansett så er jeg jo av den oppfatning at pålegget (som regel) er mye sunnere enn brødet, så her går det i overflod pålegg og lite brød, så da hadde jeg nok smurt på den største siden. :p
Kan noen forklare meg det her? Med teskje? En brødskive har jo like stor side på begge sider, har den ikke? Flat på begge sider, buet/flat på toppen, og flat i bunn. Eller? :confused:
Jeg tenkte bare jo større brødside jo plass til mer pålegg? Det er jo like mye brød under uansett. Mine skiver blir alltid skjært opp i sånn brødskjæremaskin på butikken, så de ser så og si helt like ut, har aldri tenkt på dette før.
Våre brød er stort sett firkantet, sjelden vi har noe annet.
Men kjæresten kjøpte et speltbrød hos bakeren i helgen som var buet, og da hadde jeg pålegg på den største flaten ja, fordi der er det plass til mer. Iset og jeg har samme filosofi der ser jeg.
Jeg smører på den siden med størst flate. Det er jo pålegget som er best. Mormoren din bærer preg av å være fra en generasjon hvor alt skal pines og spares på og det var vanlig med 8 søsken som sloss om det lille pålegget en hadde.
Nå sa hun ikke at vi skulle smøre på stemorssiden, hun sa at vi IKKE skulle gjøre det. Men det er sikkert samme årsak. At vi hadde da mat nok til å unne oss å smøre på "go'siden".
Brødet, i hvert fall mange sorter, er flate under og rundet over - skikkelig bra forklart gitt. De er avlange, og de smaler av litt i hver ende, sant? Med mindre du skjærer midt på brødet, så vil den ene siden av brødskiva ha litt mindre smøreflate enn den andre siden.
Min mor bakte grovt grovt brød, 3 og 3 i langpanne, og de ble skåret i tynne skiver. Ikke mulig å få til en stemorside i særlig grad, det var minimal forskjell fra den ene til den andre siden. Jeg skjønner at jeg har fått lite kjeft og at det finnes mye rart folk kan kjefte på andre for.
Jeg smører alltid på den siden som er størst. Jeg har ikke hørt stemorsbegrepet før, men jeg skjønte med en gang hva som mentes med det. ;) Mormor sa at man var gniten om man brukte den minste siden på skiven til å smøre på. :fnise:
Egentlig skulle jeg svart; "stemorhvaforno" for jeg har aldri hørt om det før.
Leste litt og forstod at jeg måtte trykke "Nei, det prøver jeg å unngå."
Haha!
Smører på den største sida, ja. Har ikkje høyrt uttrykket stemorsside før. Hugsar eg vart merksam på forskjell på sidene ein gong eg var på besøk hjå ei venninne i barndommen, og storebroren hennar snudde skivene mine så eg fekk plass til meir pålegg. :D
Javisst! På for eksempel sånn brød som er ein rund klump, så er det kun skiva i midten som har akkurat like stor smøreflate på begge sider. Jo nærare du kjem skalkane i endane, jo større skilnad får du på "rettsida" (størst smøreflate) til stemorssida (minst smøreflate). Mest synleg på skikkelig tjukke skiver.
Jeg ler mest av floksa som bare måtte dra denne opp. Jeg har ikke kjennskap til stemorsside, men om jeg tar ut to skiver fra posen (brød skjært i butikken) og de to skivene skal smøret og legges dobbel, smører jeg jo en på den stemoderlige sidn