Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: Stemorssidepoll

Smører du på stemorssiden av brødskiva?

  • Nei, det prøver jeg å unngå.
    27 stemmer
  • Ja, hvorfor ikke?
    2 stemmer
  • Stemorhvaforno'?
    69 stemmer
  • Ett fett
    11 stemmer
  • Dustepoll
    13 stemmer
#1

Divine sa for siden:

I lys av knekkebrødtråden:

Smører du pålegg på stemorssiden* av brødskiva? Jeg husker at mormor kjeftet litt på oss når vi gjorde det, og det sitter i meg ennå. Så jeg er veldig nøye på å smøre på riktig side.

Lærte noen andre her inne dette i barndommen?

  • den siden av brødskiva som har minst overflate.

#2

Vimsen sa for siden:

Hæ??


#3

Bluen sa for siden:

Mannen baker brød i form, så vi har ingen stemorsside. :niks:


#4

Ariel sa for siden:

Snakker vi knekkebrød, eller brødskive her nå?

Knekkebrød skal i alle fall smøres på siden med "hull". :nemlig: Brødskivene er da like på begge sider? :vetikke:


#5

Divine sa for siden:

Vi snakker om brødskiver. Og brødskiver har ikke alltid like stor overflate på begge sider, nei. Men mindre de er bakt i form da.


#6

GinaK sa for siden:

Jøss, så mye rart alt kalles.. HAr aldri hørt dette men tror jeg skjønner hva du mener. Jeg hater buede brød - muligens av den grunnen du nevner - og kjøper alltid firkantete brød. Passer best i matboksen til barna..

Så om jeg hadde kjøpt buede brød så hadde jeg smurt på den flaten som er størst, så da blir vel riktig svar nei da om jeg har skjønt det riktig... :o


#7

Bluen sa for siden:

Jeg har forresten aldri hørt dette begrepet før, jeg heller. :) Slekta mi er så sparsommelig at jeg vil tro det i tilfelle måtte være ansett som god skikk å smøre på stemorssiden av kneippbrødskiva.


#8

Albertine sa for siden:

For den som er opptatt av å få mest mulig pålegg på skiva høres det å smøre på stemorssida ut som en tåpelig ide. :nemlig:


#9

Ariel sa for siden:

Skjønner ikke den jeg... :sparke: Men da smører du jo på bunnen? :blånn:

#10

Vimsen sa for siden:

Her måtte jeg krysse av for dustepoll.


#11

Esme sa for siden:

Åja. Nei da vet jeg ikke hva jeg gjør. Kanskje den siden som bare faller opp når jeg skjærer brødskiven? En sånn liten forundringspakke i hverdagen lissom?


#12

Dixie Diner sa for siden:

Har aldri hørt om begrepet, men uansett så er jeg jo av den oppfatning at pålegget (som regel) er mye sunnere enn brødet, så her går det i overflod pålegg og lite brød, så da hadde jeg nok smurt på den største siden. :p


#13

Divine sa for siden:

Du mener vel den minste siden?


#14

Helle sa for siden:

Smører på på den siden med størst flate, men jeg har aldri hørt om stemorsiden.


#15

Ariel sa for siden:

Kan noen forklare meg det her? Med teskje? En brødskive har jo like stor side på begge sider, har den ikke? Flat på begge sider, buet/flat på toppen, og flat i bunn. Eller? :confused:

#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg tenkte bare jo større brødside jo plass til mer pålegg? Det er jo like mye brød under uansett. Mine skiver blir alltid skjært opp i sånn brødskjæremaskin på butikken, så de ser så og si helt like ut, har aldri tenkt på dette før.


#17

Siri sa for siden:

Haha, det må være noe av det dummeste jeg har hørt.


#18

Divine sa for siden:

Å ja, da skjønte jeg hva du mente. Det var jeg som tenkte feil. :skylder på bare tre timers søvn i natt:


#19

Karamell sa for siden:

Jeg smører på den siden med størst snittflate. Aldri hørt stemorsbegrepet!


#20

tiddelibom sa for siden:

Har aldri hørt uttrykket før, men jeg smører på den siden det er plass til mest pålegg :nikker:


#21

Karamell sa for siden:

Når brødskivene er helt ute med skalken blir de mindre på ene siden.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Ja, når brødene er buede blir de mindre på ene siden, stemmer det. Jeg kjøper bare Lindberg-brød og det er helt firkantet, nesten.


#23

Maverick sa for siden:

Stemorhvafforno og dustepoll, men når jeg leser tråden ser jeg at jeg jo selvfølgelig smører på den største siden. Ellers ligger jo skiven opp ned.


#24

Misteri sa for siden:

Stemorhvafforno og smører den siden som er størst. Ellers blir jo brødskiva feil vei!



#26

Ariel sa for siden:

Nå skjønte også jeg det!! :kos:

Jeg smører den siden som kommer opp på fjøla. Om den er størst eller minst, aner jeg ikke. :vetikke:


#27

Ru sa for siden:

:dulte:


#28

Aminta sa for siden:

Våre brød er stort sett firkantet, sjelden vi har noe annet.
Men kjæresten kjøpte et speltbrød hos bakeren i helgen som var buet, og da hadde jeg pålegg på den største flaten ja, fordi der er det plass til mer. Iset og jeg har samme filosofi der ser jeg.


#29

AprilRyan sa for siden:

Jeg smører på den siden med størst flate. Det er jo pålegget som er best. Mormoren din bærer preg av å være fra en generasjon hvor alt skal pines og spares på og det var vanlig med 8 søsken som sloss om det lille pålegget en hadde.


#30

Divine sa for siden:

Nå sa hun ikke at vi skulle smøre på stemorssiden, hun sa at vi IKKE skulle gjøre det. Men det er sikkert samme årsak. At vi hadde da mat nok til å unne oss å smøre på "go'siden".


#31

Manga sa for siden:

Dette har jeg aldri hørt om før. Jeg har aldri tenkt over at det er forskjell på sidene heller.


#32

Propella sa for siden:

Har aldri hørt om stemorssiden før. Hva jeg gjør er nok litt ymse.


#33

Fersken sa for siden:

Samme her.


#34

Skilpadda sa for siden:

:nikker:


#35

Nenne sa for siden:

Nei, det gjør jeg sjelden.


#36

Joika sa for siden:

Aldri verken hørt eller tenkt over denne problematikken.


#37

Tåtti sa for siden:

Nei. Størst skiveflate gir mest pålegg. ;)


#38

Inagh sa for siden:

Har aldri hørt uttrykket før, men smører alltid på den siden av skiva som er størst. :jupp:


#39

Susse sa for siden:

Mye rart en skal lure på :lol:


#40

Left sa for siden:

Brødet, i hvert fall mange sorter, er flate under og rundet over - skikkelig bra forklart gitt. De er avlange, og de smaler av litt i hver ende, sant? Med mindre du skjærer midt på brødet, så vil den ene siden av brødskiva ha litt mindre smøreflate enn den andre siden.


#41

Isbjørn sa for siden:

:dulte:


#42

Beckett sa for siden:

:dulte:

#43

Harriet Vane sa for siden:

Min mor bakte grovt grovt brød, 3 og 3 i langpanne, og de ble skåret i tynne skiver. Ikke mulig å få til en stemorside i særlig grad, det var minimal forskjell fra den ene til den andre siden. Jeg skjønner at jeg har fått lite kjeft og at det finnes mye rart folk kan kjefte på andre for.


#44

Maiden sa for siden:

Ikke jeg heller.


#45

DM sa for siden:

Jeg smører alltid på den siden som er størst. Jeg har ikke hørt stemorsbegrepet før, men jeg skjønte med en gang hva som mentes med det. ;) Mormor sa at man var gniten om man brukte den minste siden på skiven til å smøre på. :fnise:


#46

Shamu sa for siden:

aldri hørt om det før.....
Her er det hipp som happ.
skal det i matboks smøres den ene på riktig og den andre på gal side, slik at de passer ihop.


#47

Mamma Rosa sa for siden:

Egentlig skulle jeg svart; "stemorhvaforno" for jeg har aldri hørt om det før.
Leste litt og forstod at jeg måtte trykke "Nei, det prøver jeg å unngå."


#48

gethosmurfen sa for siden:

Stemorhvarforno? JEg pleier å smøre på den største siden..


#49

petra sa for siden:

Jeg smører på begge sider stemor eller ikke stemor! Er forresten stemor til 2 så da så!


#50

Floksa sa for siden:

Sorry! Jeg måtte bare....


#51

star sa for siden:

Smøres på den siden med størst flate ja.


#52

Katta sa for siden:

Hæ?


#53

Filifjonka sa for siden:

Ikke hørt om stemorsside og tenker ihvertfall ikke bevisst over hvilken side som er opp.


#54

Effie sa for siden:

Haha!
Smører på den største sida, ja. Har ikkje høyrt uttrykket stemorsside før. Hugsar eg vart merksam på forskjell på sidene ein gong eg var på besøk hjå ei venninne i barndommen, og storebroren hennar snudde skivene mine så eg fekk plass til meir pålegg. :D


#55

Rabbit sa for siden:

Stemorsside av brødet har jeg aldri hørt om,men jeg smører selvsagt på den største siden,sånn at jeg får ha min lille tvangstanke intakt. :nemlig:


#56

SpetakkelRandi sa for siden:

Stemorsside? Hva? Minst side? Er det forskjell på sidene?


#57

frukt sa for siden:

Det samme tenkte jeg!


#58

Effie sa for siden:

Javisst! På for eksempel sånn brød som er ein rund klump, så er det kun skiva i midten som har akkurat like stor smøreflate på begge sider. Jo nærare du kjem skalkane i endane, jo større skilnad får du på "rettsida" (størst smøreflate) til stemorssida (minst smøreflate). Mest synleg på skikkelig tjukke skiver.


#59

Madicken sa for siden:

Aldri hørt om stemorsside, men jeg er glad i smør og pålegg, og velger derfor siden med plass til mest slikt.


#60

Benzo sa for siden:

5 år gammel tråd...


#61

Divine sa for siden:

Men, Benzo, dah! Noen diskusjoner er jo tidløse.

:knegg:


#62

Benzo sa for siden:

Ikke denne. :niks:


#63

Che sa for siden:

Jeg ler mest av floksa som bare måtte dra denne opp. Jeg har ikke kjennskap til stemorsside, men om jeg tar ut to skiver fra posen (brød skjært i butikken) og de to skivene skal smøret og legges dobbel, smører jeg jo en på den stemoderlige sidn


#64

Floksa sa for siden:

Ynsjyll!! :blafre:

Det gikk ikke ann å IKKE stemme. Jeg bare måtte :flau:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.