Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eplebrød?

#1

Koma sa for siden:

Jeg savner kolonialen på SüdØst, og ikke minst det utrolig deilige eplebrødet.

Er det noen som har en god oppskrift på ett saftig halvgrovt eplebrød?



#3

Koma sa for siden:

Jeg klarer faktisk å google selv altså;) Er ikke så hjelpesløs. Men det er en fordel med utprøvde og anbefalte oppskrifter. Det så ved første øyekast ut til å være oppskrifter på søte eplebrød med sukker og kanel som kom opp ved google, og det var ikke helt det jeg var ute etter.


#4

Ariel sa for siden:

:knegg: Ikke sånn ment, men jeg har en tendens til å glemme google i min desperasjon etter oppskrifter selv. ;)


#5

Dixie Diner sa for siden:

Eplebrød høres spennende ut. Elsker gulrotbrød, så dette må jo prøves ut. :abbonnerer:


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Lagde eg ikkje det ein gong då ?

Skal sjekke eg


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Joda. Eg har laga dette ein gong. Trur det var heilt ok. Men ikkje godkjent av mannen

Eplebrød med urter

Deig ( dette er til 3 brød )
5 dl vann
3 dl havregryn
3 epler
50 g gjær
2 ts salt
1 ss hakket timian ( eller rosmarin )
ca 12 dl hvetemel

Kok opp vannet i en kjele. Mål opp havregryn i en bolle og hell det kokende vannet over grynene.
Skrell eplene og riv dem grovt. Bland eplene med havregrynen og la det avkjøles til 37 grader.
Smuldre gjæren i deigvæsken og rør til den har løst seg.
Tilsett salt, timian og mel til ein passe fast deig. dekk til deigen og la den heve i ca 30 min.
Ta deigen på melet bakebord og elt den. del deigen i 3 emner. Form hvert emne til et sprekkfritt brød. Legg dem på bakepapirkledd stekeplate.
La brødene etterheves i ca 30 min under et håndkle. Sett ovnen på 200 grader.
Stek brødene i nedre del av ovnen, ca 30 min.
Avkjøl på rist.


#8

Koma sa for siden:

Takk for oppskrift Nemi, den skal prøves ut!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.