Jeg elsker Mezhaen på Habibi, spesielt de ulike dipene, og jeg skulle ønske jeg kunne lage noe lignende hjemme. Lurer på om noen vet hva jeg mener eller har andre diper og oppskrifter som kanskje faller litt inn under det samme?
Hvitløkssalat. Den kjennes ut som den består bare av hvitløk, men den er ikke besk. Den er, såvidt jeg husker, helt glatt i konsistensen og ny-ydelig.
En grønn dip. Jah. Kan det være koriander som er hovedingrediensen? Eller blander jeg med indisk mat nå?
Åh, Habibi! Jeg og mannen vurderte og reise et tur til Oslo for og bl.a spise Mezhaen på Habibi. (Vi bor i nord-Norge..)
Her er ett par oppskrifter
Baba ganouj
2 middels store auberginer
saften av en sitron
1 hvitløksfedd
2 ss. olivenolje
2-3 ss. yoghurt naturell (helst avrent)
havsalt og nykvernet pepper
Grill auberginen til skinnet er sort og kjøttet er mykt (ca. 15 min, gjerne over åpen flamme, eller grillfuksjon. Husk å snu de ofte)
Avkjøl og dra av skinnet. Bruk food processor og bland alt sammen til passende konsistens. Salt og pepper etter smak.
Hummus
400 g hermetiske kikerter
1 ss lys tahini
2 fedd hvitløk (knuses)
2 ss fersk sitronsaft
1 ss olivenolje
(chilipulver)
salt og pepper
Sil kikertene, men spar på laken. Kjør det i kjøkkenmaskina sammen med olivenolje, tahini, hvitløk og sitronsaft til det er en jevn masse og hell gradvis kikertlaken i massen til den har konsistens som piska krem. Her kan du ha i et par klyper chilipulver hvis du ønsker. Smak til med salt og pepper.
Sikkert noe av den. Ztjerna liker ting som kan dyppes. Og hvitløk skremmer han ikke her hjemme. Men han får ikke være med meg på Habibi for der vil jeg sitte i ro og fred og nyte maten ;).
Hvitløksdip? Åh herre min hatt, nå renner sikkelet her. Høres jo himmelsk ut. Jeg elsker tzatziki-greier, men dette høres jo enda bedre ut. Hvorfor har vi ikke sånt her? Eller, vi har kanskje men jeg går sjelden ut for å spise. Jeg blir alltid sulten av å lese i bøker som Drageløperen og Tusen strålende soler. Har lyst å smake på alt de serverer der.
Når begynte denne vil-ikke-sitte-stille-på-restaurant fasen? Er velsignet med en mini som forelopig synes det er stas å være med ut og spise, men det går kanskje over snart? :frykte: Hun er 20 mndr nå.
Men tilbake til saken, hvitlokssausen/salaten hoeres ut til å være det vi her kaller toum. Det er en slags hvitloksmajones, men lagd kun på eggehviter. Kan det stemme?
Slik lager du den:
Putt hvitlok i foodprocessor, tilsett litt salt, pepper, sitronjuice og et par eggehviter. Mixes. Tilsett en god olje, som om du lager majones, saaakte, mens foodprocessoren går. Tipper det går en desiliter eller så. Vips så har du kremete hvitloksdip. Har ikke noyaktige mål, dette er fra en libanesisk venninne.
zol: når jeg soeker på nettet så finner jeg at den kan lages uten eggehvite også, men i foelge mine venner her er det originale med. ;)
Hvor mange fedd hvitloek kommer jo litt an på hvor godt du liker hvitloek. Jeg vil anslå at Iset ville brukt 4 fedd til 1 dl olje og 1 eggehvite (en pinch salt og 1 ts sitron) mens jeg ville brukt 1-2 fedd. For er ikke du hvitlokselsker, Iset?
Lille like Habibi-mat. Kjøttboller, brødbiter og auberginer går rett hjem. Og hun elsker alt som ligner på feta. Så mye dill dall som man får er med på å holde konsentrasjonen og de elsker unger der.
Detg år faktisk litt opp og ned med dagsformen altså. Noen ganger er han en drøm å ha med, andre ganger syns han det er pyton. Det begynte egentlig litt etter han fyllte tre, det var ikke like stas å sitte rolig og titte i bøker, leke med biler eller alt annet vi tok med for å underholde ham. Nå vil han gjerne hoppe og turne etter en stund. Men vi tar han med, underholder så godt vi kan, passer på å gi ham is rett før hoppingen begynner, og går rett etter isen. :knegg: Men lang matro, det blir det ikke helt på dette viset. I tillegg går vi på tider det ikke er stappfullt av andre gjester.
Kjøttbollene faller nok i smak. Samme med bulguren og brødene. Rare oster og dip er han generelt skeptisk til. Men de er jo så supersøte der, jeg regner med at de ville syntes det var stas å få besøk av glitterbarnet, hvertfall hvis de kjenner meg igjen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.