Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God spagettisaus

#1

Trixie sa for siden:

Det synes jeg er vanskelig å lage... :o
Så hva trenger jeg?


#2

Blomst sa for siden:

To poser sspaghetti saus, 7 dl vann (1 mindre en det som står på posen) 500gr stekt kjøttdeig. Hiv kjøttdeigen oppi når sausen er kokt og kok litt til.


#3

Niobe sa for siden:

Jeg hakker løk, paprika og surrer i olje på svak varme i stekepanne. Så heller jeg over en boks med hakkede tomater (Coops økologiske er gode) og lar det småkoke. Smaker til med hakkede urter, pepper, en teskje sukker om det blir veldig surt, og litt basilikumspesto.

Det går også fint å ha i brokkoli, selleri, vårløk osv. Serveres med reven parmesan til!


#4

Fibi sa for siden:

Jeg bruker sånn toro-pose. Før brukte jeg dolmio, men etter at Leo reagerte på det med hyl og skrik, så gikk vi over til toro. Jeg bruker en dl mindre vann enn det som står på pakken. Så har jeg i en ts ferdighakket hvitløk på glass, og en stor ss rømme. Overraskende godt!


#5

Dixie Diner sa for siden:

Mannen dreper meg om jeg lager spaghettisaus fra pose. Men det er jo så latterlig enkelt å lage uansett:

2 bokser tomater
1 liten boks (sånne til 2-3,- kroner) tomatpuré
Salt, litt pepper og MASSE krydderurter. Vi bruker oregano, basilikum og timian
2 hakkede hvitløksbåter
1/2 hakket løk
vann
Fløte eller rømme om man vil ha en fyldigere og mildere saus

Fres løk og hvitløk i en gryte. Ha over resten av ingrediensene og la det småkoke. Tilsett vann etterhvert som den blir tykkere. Kokes i ca. en halvtime.
Jeg pleier å steke kjøttdeig sammen med løken først og så koker jeg sausen med kjøttdeigen i. Eller jeg har brunede kjøttboller i sausen ca. 10 minutter før den er ferdig. Vil man ha sausen glattere, kjøres den i mikser (evt. stavmikser) når man har hatt tomatene i gryten.

Denne egner seg perfekt som pizzasaus også, det er den vi bruker.


#6

Røverdatter sa for siden:

Jeg steker først løk, hvitløk og karbonadedeig sammen.
Rører så inn 2 ss mel og sper med 2,5 dl. kjøttsuppeterning til passe tykk konsistens.
Så tilsetter jeg:
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
Div. grønnsaker i bittesmå biter feks. gulrot, babymais, stangselleri, blomkål eller kålrot. Ikke så mye at det overgår tomatene. Feks. en gulrot og en stang med selleri, eller 3 blomkålbuketter og 4 babymais.
1 ts. sukker
1 ts. tørket oregano
1 ts. tørket basillikum
salt og pepper etter smak.

Fløte eller rømme er godt å ha i, men det er ikke noe must.

Koker sausen lenge, minst 30 minutter og serverer med fullkornsspagetti.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Sukkeret glemte jeg ja, det blir absolutt bedre med litt sukker.


#8

Fersken sa for siden:

Jeg er veldig glad i de spaghettisausene på glass som er en del tomat og en del ost fra Barilla.


#9

Blomst sa for siden:

Denne mannen hadde ikke fått noen spaghettisaus av meg:knegg:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Nei det tror jeg du skal prøve å unngå. :knegg:


#11

Bluen sa for siden:

Jeg lager bolognesesaus omtrent slik:

Steker karbonadedeig, sjampinjong, løk, hvitløk og gjerne gulrøtter, selleristang eller squash i bittesmå biter
Krydrer med oregano, salt, pepper, revet muskatnøtt og laurbærblader
Tilsetter 1 dl rødvin og lar det koke inn
Tilsetter 1 dl H-melk og lar det koke inn
Tilsetter 1 boks tomater og noe sukker, lar det koke litt til
Tilsetter til slutt litt tomatpuré etter smak

Denne går til både pasta, lasagne og pizza. :)

For øvrig slutter jeg meg også til dem som synes Toros spagettisaus på pose er god. Den blir enda bedre med litt hvitløk, løk, melk og rødvin.


#12

Søster sa for siden:

Jeg rasper en bit sellerirot og noen gulrøtter og lar det koke i sausen en stund.


#13

Enhjørning sa for siden:

Den bruker jeg også.
Nydelig til f.eks kjøttboller, og her kan jeg fortelle at kyllingkjøttboller ikke står noe tilbake for lammekjøttbollene hva angår smak.
Dessuten er de billigere.

Til båndpasta med kylling lager jeg denne her:
(OBS: Ikke slankekost! :knegg: )
noen champignoner
litt brokkoli
sukkererter
3 dl matfløte
1 boks Tine Kremost med urter

Jeg koker brokkolien for seg.
Champignon blir skåret i skiver og surret i panna med en god dæsj smør.
Fløte helles over, og kremosten får smelte oppi.
Krydre med bittelitt salt og pepper - ingen grunn til å drukne denne i ekstra smak, da den er så full av godsaker fra før!
Sukkererter i biter varmes littegrann oppi det hele, og tilslutt har jeg i kokt brokkoli.
Helles over fersk båndpasta og serveres gjerne med stekte biter av kyllingfilet.
Nydelig! :glis:


#14

mkj sa for siden:

Denne har jeg prøvd og den første hjemmelagde som fikk godkjent synes jeg.

Men om du skal la babyen få en smaksprøve bør en kanskje være litt forsiktig med hvitløken :erfart:synes ikke det var sånn kjempesjarmerende at babyen stinket hvitløk.


#15

Søster sa for siden:

Det er noe av det mest sjarmerende jeg vet. :hjerter:


#16

Millis sa for siden:

Slik lager jeg den og. Når den skal brukes til pasta river jeg gjerne litt parmesan i sausen og jeg. Samt må ha litt sukker for å milde ut.


#17

Trixie sa for siden:

Takk alle sammen. det ble jammen bra også, eldstemann sa tom "men mamma, dette var jo kjempegodt!"


#18

Lykketrollet sa for siden:

Jeg lager en veldig enkel en.
Hakker opp 2 gulrøtter og steker med halve kjøttdeigen.
Hakker opp 1 (bruker ofte bare en halv) løk og steker med resten av kjøttdeigen.
Tar det oppi en kasserolle, og tar på 5dl vann, 1 kjøttbuljongterning, en dæsj ketchup og litt tomatpuré.
Så koker det til sausen er passe tykk.

Ungene her elsker den! :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.