Fruktflua sa for siden:
Jepp! Prøvde denne oppskriften nå i ettermiddag, og jeg sier bare; Du verden!
Disse bollene ER virkelig noe av det luftigste jeg har baket, og jeg har baket mye. :nemlig:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Fruktflua sa for siden:
Jepp! Prøvde denne oppskriften nå i ettermiddag, og jeg sier bare; Du verden!
Disse bollene ER virkelig noe av det luftigste jeg har baket, og jeg har baket mye. :nemlig:
Aminta sa for siden:
Noe av det luftigste du har hvafornoe?
Beckett sa for siden:
:knegg: Det tenkte jeg også.Beckett sa for siden:
Forøvrig så det ut til å være en spennende oppskrift, skal nok prøve den.
Donald sa for siden:
Jeg forsøkte en veldig lik her om dagen, de ble utrolig luftige men veldig fort tørre. De jeg lager med 50/50 melk og vann blir bedre.
Fruktflua sa for siden:
Luftigste? Det ER noe som heter det, altså. ;)
I hvertfall i min verden. :sparke:
Baket? Bakt? :knegg:
Aminta sa for siden:
:humre:
Bakt, ja. Baket er ikke et norskt ord såvidt jeg vet.
Skeptisk sa for siden:
Spennende, må prøves!
Høyt&Lavt sa for siden:
Feil. Norsk er riktig.:D
pippimamma sa for siden:
:rofl:Jeg har en god oppskrift på deilige, luftige boller, men prøver gjerne denne for å teste om de er enda bedre.
safran sa for siden:
:fnise:
Virra sa for siden:
Det er godt du passer på rettskrivingen vår............
Aminta sa for siden:
Hvor er det jungelordet til Tinetoff?
Et eller annet med at det er umulig å påpeke en leif uten å skrive minst en leif selv :knegg:
Fruktflua sa for siden:
Ja, det var jo rettskriving denne tråden egentlig handlet om.
Ingen som har prøvd ut oppskriften da?
kie sa for siden:
Jeg har brukt en som ligner veldig. Jeg er ikke så veldig flink til å bake, men disse får meg til å føle meg som en verdensmester. :knegg:
Optimist sa for siden:
Jeg og jentene skal bake disse bollene i morgen!! Men hva tror du, Flua- skal jeg bruke bare melk som oppskriften sier?? Donald tipset om 50/50 vann og melk! :confused:
Fruktflua sa for siden:
Hmm?
Nei, jeg vil tro at du burde holde deg til oppskriften altså. Jeg tar i hvertfall ikke ansvaret for å råde deg til 50/50. :fnis:
Blir uansett spennende å se om de blir like luftige hos deg. :)
Psst! Jeg brukte en skvett fløte også.
Optimist sa for siden:
Jeg er ikke så flink til å bake, så jeg har et sp.mål til: Mange sier de har litt bakepulver i bolledeigen, så blir bollene superluftige!! Fleip eller fakta??? :confused:
Hippie sa for siden:
Da må jeg prøve denne oppskriften! :skriver ut:
Optimist sa for siden:
Jeg gjør som du sier, jeg!!! Blir spennende! :ja:
Har ikke fløte da...
Jeg gir deg rapport i løpet av morgendagen her på denne tråden!!! :highfive:
Donald sa for siden:
:knegg:
Få høre hva du synes da. De ble jo superluftige her også, men tørre.
Høyt&Lavt sa for siden:
Gleder meg til å bake boller... Nysgjerrig
Tilden sa for siden:
Fakta. Har alltid i en teskje bakepulver i mine boller.
Dixie Diner sa for siden:
Disse må jeg prøve.
Forresten så er det der verdens råeste kakeside! Jeg tror jeg har bakt iallfall 50 kaker/muffins og lignende derfra.
Aminta sa for siden:
Jeg har så lyst på boller nå, slike tråder er dårlig gjort.
Dixie Diner sa for siden:
:nemlig:
Men jeg skal kanskje holde kjeft, så mange lignende tråder jeg har lagt ut her. :knegg:
Nynne sa for siden:
Takk for oppskriften!
Nå ble jeg sulten, så den må prøves veldig snart!;)
Optimist sa for siden:
Nå er bollene bakt! Jeg er ingen flink baker, men disse bollene ble FANTASTISKE!!! Nam nam!!! :lykkelig:Jeg fulgte oppskriften, bortsett fra kardemommen. Er ikke så glad i den smaken, men det utgjør ingen ting på resultatet.
Oppskriften gir en stor deig- over 40 store boller. Halvparten fylte jeg med vaniljekrem. Min lillesøster var invitert på denne begivenheten, (baker desverre alt for sjelden) og vi var enige om at det var de beste hjemmebakte bollene/skolebrødene vi har smakt!! :ja:
Anbefales på det sterkeste altså! Takk Fruktflua.
Donald: De ble ikke tørre med bare melk- i alle fall ikke foreløbig. Men i skrivende stund er det bare noen timer siden de var ferdige.
Fruktflua sa for siden:
:D
Så bra!! Tenkte jeg det ikke. ;)
Jeg får besøk i ettermiddag og tok opp en pose boller fra fryseren i morges. De er overhodet ikke tørre.
Optimist sa for siden:
Bollene ble både saftige og luftige!!! Og deigen var jo helt utrolig lett å jobbe med! Dette skal gjentas. :jupp:
Skremmern sa for siden:
Jeg og eldstemann lagde disse idag, og de ble luftige og gode!
Mandarin sa for siden:
Ok da lager jeg disse også. Tørrgjær har jeg, tar jeg det i det våte også? :rødme: Amatør.
Fruktflua sa for siden:
Kanskje er det gjæren som gjør de så luftige? Jeg har aldri brukt to hele pakker med fersk gjær før.
Mandarin sa for siden:
Æsj. Man må mao ha fersk gjær.
Optimist sa for siden:
Om du bruker tørrgjer så skal vel den blandes i det tørre! Har sett på Brimi og Lian sikle, og de sier dette!!
Aner ikke om det gjør noen forskjell,jeg. Lars Lian ruker da bare tørrgjer, og du verden for noen bakverk han frister med i den serien!! :ja:
Karamell sa for siden:
Jeg bruker 2 pakker tørrgjær i mine boller og de blir luftige og gode.
Skremmern sa for siden:
Jeg brukte to pakker tørrgjør, og det gikk helt fint.
Høyt&Lavt sa for siden:
Jeg har hørt både tørrgjær først og sist, jeg. Typisk at man skal få forskjellige beskjeder... Før tok jeg tørrgjær i det tørre, nå blander jeg den ut i væsken (litt varmere enn 37 grader,) og lar den stå et par minutter)
pippimamma sa for siden:
Jeg pleier å ha bakepulver i søt gjærbakst. Tror bakepulver og lang hevetid er med på å gjøre de lette og luftige.
Jeg bruker alltid tørrgjær nå. Har gjort det siden jeg testet ut gjærbakst med fersk og tørr gjær for noen år siden. Kunne ikke merke noen forskjell. Har ikke tall på alle de gangene jeg hadde tenkt å bake "før i tiden", handlet inn fersk gjær og fant en inntørket klump når jeg kom på det med bakingen noen dager senere. :rødme:
Jessica sa for siden:
Takk for tips. Disse må prøves.
Mandarin sa for siden:
Ble store og luftige. Kanskje litt kjedelige på smak?
Fruktflua sa for siden:
Det smaker boller. Boller er kjedelige. :nemlig:
Høyt&Lavt sa for siden:
Har du prøvd 1 ts nugatti crisp inni boller?? Kjempegodt!! Eller smør, sukker og kanel (rørt godt sammen,) og en teskje på toppen av hver bolle!!
Fruktflua sa for siden:
Nam! Det er nok godt. :)
Joda, her har vi prøvd alt fra Smarties til melkesjokolade inni bollene, og det er klart det blir godt. Det er nok aller helst det at kreativiteten min forlanger mer av meg en bollebaking. ;)
Azi sa for siden:
Takk for tips disse skal prøves!
Nelly Nickers sa for siden:
Jeg er ikke så glad i å bruke dobbelt med gjær, har hørt at det ikke er sunt (?).
Men det kan nok hende jeg prøver ut oppskriften med bare én pakke! :)
Hvor lang tid tar det forresten før oppkoket er kjølnet til passelig temperatur? Det må da ta evigheter? (type 1/2 time).
Fruktflua sa for siden:
Du bare fyller kjøkkenkummen med iskaldt vann og lar melkeblandingen kjøles av der. Det er gjort på ca 10 minutter. ;)
Amelie sa for siden:
Mm! Nyter dem nå! Bakte dem igår, og de var fantastiske. :p
Jeg glemte at jeg ikke hadde egg, men det gikk helt fint uten!
Så penslet jeg dem med matfløte, og det funket også fint.
Måtte ta denne oppskriften istedet for Fruktflua sin, for jeg hadde ikke nok smør. Så det ble bare 120 g smør i steden for 150 g (som i Kies oppskrift) og istedet for 300 g som i FF sin oppskrift.
Nelly Nickers sa for siden:
Hvor ble det av den gode naboen som kunne låne vekk smør + få smake på boller. :latesom-depper:
Amelie sa for siden:
Nelly Nickers! Vil dere komme på saft & boller idag?
Ok, kan sende sms. :rolleyes:
Amelie sa for siden:
Å, der var du jo! :hyper:
Mikkeline sa for siden:
Jeg lagde også disse i går, og de ble veldig gode.
Hadde bare en pakke gjær, så det er mulig at de hadde blitt enda mer luftige om jeg hadde hatt to?
Guttemammis sa for siden:
ups:rolleyes: så ikke at det skulle være 100 gram gjær.
Nå står bollene til heving:mad:
Håper de blir gode for de da...
Guttemammis sa for siden:
De hevet skikkelig og ble veldig gode!
...kunne kanskje vært litt søtere(?)+ mer kardemomme.
~froggie~ sa for siden:
Flisespikkere.
Skal prøve den bolledeigen en dag. Titta i hylla på butikken i dag på "ferdigpose" til å bake boller. Det enkle er noen ganger det beste. :skrape:
Meta sa for siden:
Må prøve. :jupp: er jo bollegannet, men vi får se om denne oppskriften funker
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.