Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er kravene til passfoto av barn?

#1

daffy sa for siden:

Husker passfototagingen av storebror som et mareritt. Det var jo ikke måte på strenge krav til antall ører på bilde, til å se hit og ikke dit og så videre.

Noen som vet de eksakte kravene til dette, og ikke minst har noen tips til hvordan man får det til?

Kan jeg bruke en hvilken som helst fotoautomat på et kjøpesenter for eksempel, ta disse bildene + barna med på politikontoret og så er jobben gjort?

Stemmer det at det er mindre kø på Majorstuen politikammer enn på Grønland?


#2

Lykkex3 sa for siden:

De har fotoboks på Majorstuen politikammer og der er det også en ganske så klar beskrivelse om hvordan bildene skal være. De har blitt enda strengere nå enn de var.
Vi tok bilder av poden når han var 4 mnd og da la jeg merke til at det var flere som fikk bildene sine avvist i skranken, så ta med mye småpenger :nemlig:

Vi stod nesten ikke i kø der nede heller og har hørt at Grønland kan vel tregt.


#3

Pingis sa for siden:

Her er kravene til passfoto. Gjelder samme krav for barn. Lykke til!


#4

Veronal sa for siden:

Kan anbefale å ta passfoto i en vanlig fotobutikk. Koster rundt en hundrelapp og da tar de bilde til det kommer innenfor kravene, noe du ikke er garantert selv etter noen runder i fotoautomaten.


#5

Carrera sa for siden:

Politiet her anbefalte på det sterkeste å gå til fotograf da vi skulle ta passfoto.


#6

Lykkex3 sa for siden:

Når vi var på Majorstuen så var det en som hjalp til med bilder der. Han kom desverre etter at de andre uheldige hadde tatt sine bilder, men vi slapp unna med 1 runde i boksen!


#7

IOA sa for siden:

Enig. Vi tok mange bilder der, og fikk beskjed om at hvis de mot formodning ikke godtok det vi endte opp med, kunne vi komme tilbake og ta nye bilder. Med tanke på hvor mange bilder vi tok ble det helt klart billigere for oss i fotobutikken.

Vi søkte forresten om pass på Grønland en fredag morgen, og fikk passet i postkassa på lørdag. Det var ikke så lang kø heller.


#8

Skilpadda sa for siden:

Skriver under på at det er lurest å gå i en fotobutikk eller til en fotograf og få dem til å ta bildet. :nikker: Det koster ikke så mye sammenlignet med mange runder i automat, og de kjenner kravene og kan ta bilder helt til de får ett som fungerer.


#9

Gerbera sa for siden:

Jeg tok bilder av ungene selv. Minstemor på snaue 4 mnd, ble lagt på et hvitt håndkle på stellebordet, og jeg tok bilder med digitalkamera. Stod på en krakk så jeg kom litt høyere opp, og tok bilder rett ovenfra.

Eldste på 2 år, ble satt foran hvite skapdører, og jeg bare knipset bilder til vi fikk et som var greit. (les: fikk et uten fingeren i nesa, eller i munnen, eller uten en grimase...)

Skrev de ut selv på printeren, begge bildene ble godkjent.

Lykke til!


#10

Candy Darling sa for siden:

Gå til fotobutikk. Den ved Valkyrienplass er bra, er det Preuss?


#11

Canisa sa for siden:

Jeg endte opp med å ta snuppa med til fotograf etter flere mislykkete runder i fotoboks. Der fikk vi beskjed om at de tok nye bilder om bildet ikke ble godkjent.:nikker:


#12

Isolde sa for siden:

vi tok hjemme. Genialt og billigt.


#13

Gri sa for siden:

Vi tok heime. På denne måten fekk vi så mange forsøk vi ville, og kunne tilfredsstille alle krav om bakgrunn, øyrer, munn osv. Så satte vi alle tre bilda (det var tre her i huset som trengte pass samtidig), og framkalla dei for 4-5 kroner. Ganske mange kroner spart da :)


#14

Skytte sa for siden:

Vi også :jupp:. Hadde aldri i verden fått lurt Poden på 2,5 år til å sitte stille i en fotoboks i alle fall. Hjemme tok det 3 minutter med fotografering foran den hvite pipa i stua og bildene var i boks. Litt beskjæring av bildet for å få de rette målene og vips var det klart.


#15

Millen sa for siden:

Anbefaler fotograf, hadde et svare strev med fotoautomaten.
Ikke spesielt dyrt heller og ferdig på 30 minutter.


#16

Michayla sa for siden:

Her kostet fotografen 200 kroner pr snute og vi alle 5 skulle ha bilder til pass.

Barn som ikke sitter stille, nei takk..
Vi tok det selv hjemme med kameraet vårt.
Printet det ut på fotopapir og vips, ferdig.


#17

Michayla sa for siden:

Vel av 40 bilder av minsten så var det kun 1 som var brukbart.
Han bare fjaser, ser en anne vei etc.


#18

daffy sa for siden:

Takk for råd og tips alle sammen. Vi dro til en fotobutikk som tok bilder til de fikk et av hver som ville bli godkjent. Heldigvis, for fotografen traff ikke akkurat på første forsøk, kan du si.


#19

maggypop sa for siden:

Det var nok lurt å velge fotograf. Jeg tok med snuppa på politistasjonen da hun var et par måneder gammel, og det var et svare strev å holde henne på fanget med den hvite plata mellom oss. Resultatet ble kanskje ikke all verden heller, men vi fikk det utrolig nok godkjent. Her er et av de vi tok:


#20

amo sa for siden:

Vi gikk til fotograf.Betalte kr. 90,- pr.person, og da garanterte fotografen at det ble godkjent.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.