Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på enkel bomullsgenser til barn

#1

Gremli Skremli sa for siden:

Noen som har en de vil dele? Jeg pleier uansett ikke å følge oppskrifter, men trenger målene og antall masker. Jeg ser etter en med raglanfelling.


#2

allium sa for siden:

Hvis du strikker ovenfra og ned, trenger du ikke oppskrift, du bare prøver underveis.

Mål rundt halsen og sjekk hvor mange masker du må legge opp, del antallet på 6, 1/6 til hvert erme, og 2/6 til forside og bakside. Bruk maskemarkører der raglanøkningene skal være, og øk på hver side av markøren annenhver omgang. Strikk til ermene møtes under armen, sett ermemaskene på tråd, og strikk rundt nedover til bolen er lang nok. Så tar du ermene til slutt.


#3

Gremli Skremli sa for siden:

Det er det oppskriften jeg fant sier at jeg skal gjøre, og som jeg syntes hørtes komplsert ut. Men når du sier det på den måten.. :flau:


#4

allium sa for siden:

Det er mye enklere enn å strikke den andre veien. Ingen gjetting - man bare prøver hvordan det passer underveis. Jeg bruker denne måten når jeg strikker til meg selv, for jeg er en mye større størrelse over skuldrene og brystet enn lenger ned, og standardoppskrifter passer aldri. Det blir som å kle seg i en sekk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.