Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan gå galt om jeg farger kåpa mi?

#1

Kanina sa for siden:

Jeg har en kåpe som jeg egentlig er veldig glad i, men som nå er så falmet og slitt at jeg ikke orker å gå med den mer. Så da tenkte jeg som så, at det eneste som kan redde den er en oppfrisking av fargen. Det gjør meg ikke så mye om den blir ødelagt i prosessen, for jeg kan uansett ikke gå med den nå (den ser rett og slett konstant skitten ut, selv etter rens). Men jeg er mer bekymra for at den skal gå i oppløsning og skade vaskemaskina! :knegg:

Selve kåpa er i 100% bomull, men med fôr i 100% polyester. (Antar at jeg derfor bør velge en nokså lik farge, siden fôret ikke vil ta opp noe særlig farge).
Ytterstoffet i bomull er et slags fløyels/velur-stoff med et svakt relieff-mønster i (litt brokade-aktig).
Det står på vaskelappen at den kun tåler rens.

Er det verd et forsøk?


#2

Jålebeinet sa for siden:

Det bør jo gå siden den er av bomull. Det som du kan tenke på er at kanskje de flekkene som ikke går bort kanskje vil vises etter farging. Men du har ikke så mye å tape (bortsett fra prisen på fargen). Den bør ikke gå i oppløsning, men passer den inn i vaskemaskinen? Størrelsesmessig altså.


#3

Veronal sa for siden:

Du kan risikere at tråder tar opp mindre/ingenting/mye mer farge enn selve stoffet.


#4

kokosbolle sa for siden:

Det bør du absolutt prøve, men det står på bomullsfarger (fra Herdins eller lignende) at plaggene bør vaskes på 60 grader for å få full effekt av fargingen. Jeg ville likevel prøvd med 40 grader og så eventuelt prøve en gang til hvis ikke effekten ble topp.


#5

Kanina sa for siden:

Den har ikke skitne flekker, det er bare falming/misfarging som gjør at den ser "skitten" ut liksom. Den var opprinnelig såkalt "tåkelilla", altså litt gråfiolett. Den er en vår/høst/sommer-kåpe, så den skal nok ikke ha problemer med å få plass i maskina.

Veronal: Takk for tips ang. sømmene, derfor velger jeg nok en fiolett-aktig farge, så det ikke skal bli så stor forskjell fra den opprinnelige fargen.

Hvordan er det å farge i vaskemaskin, egentlig, kan det bli misfarging av selve maskina etterpå?


#6

kokosbolle sa for siden:

Det går så bra å farge i maskin! Hvis du har lofilter, så pass på å tømme det etterpå, og kjør en tom vaskemaskin etter at du har farget.


#7

Acsa sa for siden:

Det går fint å farge i maskin, men det hender det blir liggende litt farge i vaskepulverkammeret, så tørk godt ut av det etterpå og vask en mørk vask først etterpå. Jeg synes det kan bli ganske stilig når noen sømmer tar andre fargetoner enn resten, så lenge sømmene er jevne og pene. :)


#8

Toffskij sa for siden:

Jeg har også en yndlingskåpe jeg har tenkt å farge. :solidarisk: Offwhite var ikke et godt valg for en småbarnsmor.


#9

Hyacinth sa for siden:

:sukk: Regner med at jeg ikke kan farge den hvite regnkåpen min. Hva var det jeg tenkte på da jeg kjøpte den? I dag har jeg sprayet og gnidd med både Vanish og Zalo.


#10

Kanina sa for siden:

:knegg: Kanskje vi skal avtale en klesfargingskveld og holde oss oppdaterte online... Offhwite er ikke smart, nei. Jeg har kjøpt meg ny trenchcoat til våren, og den er brun :snusfornuftig og klok av skade: Det er heller ikke lurt å sykle til jobb i beige frakk. Den kunne også trenge en farging, men da i svart for å skjule oljeflekkene!

#11

Kanina sa for siden:

Sånn, nå er det gjort, og det gikk veldig bra! Den nærmeste fargen jeg fant var "plomme". Nå kan man farge på lavere temperaturer også, bare at det gir litt svakere resultat. Så jeg valgte å farge på 40 grader. Og resultatet ble knapt merkbart :knegg: Men fargen ser mye friskere og jevnere ut i alle fall. Før fargingen var den blitt lysegrå med litt misfarging nederst på ermene. Nå er den jevnt over grå/syrin-farget, nesten sånn den så ut før den ble utsatt for vær og vind! :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.