Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på gulrotkake i langpanne?

#1

Turte sa for siden:

Nokon?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bare dobler denne (litt lenger nede i innlegget). Du kan jo i utgangspunktet ta en hvilken som helst gulrotkake og doble oppskriften til langpanne. Jeg elsker den kaken jeg linker til i dette innlegget, og har fått mye skryt for den, men pass på å ikke steke den for lenge!! Det klarte jeg å gjøre i min datters barneselskap og den ble altfor tørr. Den skal heller være litt "rå" enn for tørr, og kokosen kan fint sløyfes uten problemer. Litt kokos er godt i uansett men jeg har pleid å halvere mengden i det siste.

Her har de forresten en haug med gulrotkaker som ser aldeles himmelske ut. Søk på "gulrøtter" i ingrediens-søkefeltet så får du opp mange.


#3

Hønni sa for siden:

Jeg har hatt stor suksess med denne:

Gulrotkake i langpanne
[size=2][/size]
[LEFT] [font=Verdana][/font][font=Verdana][/font] [CENTER] [font=Verdana][/font][/CENTER]
[CENTER] [url="javascript:openwindow('print.php?363')"]Utskriftsvennlig versjon[/url][/CENTER]
[CENTER] Legg til favorittkaker[/CENTER]

																		 																		 																	 																[/LEFT]
														 														 														 															Her har du oppskriften på en enkel, stor og DEILIG gulrotkake dekket med masse, nydelig ostekrem!   
															 														 														 															[font=Verdana][/font]<strong>Ingredienser:
																	
																</strong>6 dl sukker

4,5 dl matolje
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
750 g skrelt gulrot

Glasur:
250 g smør
400 g kremost (f.eks. 2 pk Philadelfia)
500 g melis
3 ts vaniljesukker [font=Verdana][/font]Fremgangsmåte:

																</strong>Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene (for hånd eller bruk elektrisk misker) til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland i til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter. [font=Verdana][/font]Tips:

																</strong>750 g skrelt og renset gulrot tilsvarer ca 1 kg med urensede gulrøtter.

Er du ikke fullt så glad i ostekrem, kan du halvere oppskriften på glasuren.

Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.