Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skal sy gardiner

#1

mosol sa for siden:

Må jeg klippe vekk jarekantene på langsidene før jeg falder inn kanten dobbelt og syr? Min mor mener det fordi den strammer. Det passer bare så dårlig mht båndet jeg skal sy på oppe... Hvis jeg klipper av jarekanten må jeg sannsynligvis klippe vekk litt mer enn jeg ønsker. Det viktigste er selvfølgelig at det blir fint! Noen erfarne sy-mennesker her?


#2

Lizzie sa for siden:

Jeg har vel opplevd at jarekanten ikke har krympet likt som resten av stoffet ved vask, så jeg fjerner dem alltid når jeg syr gardiner.


#3

mosol sa for siden:

Aha, nemlig. Det var vel derfor min noe mer erfarne mor hardnakket hevdet at jeg måtte klippe den vekk. Takk!


#4

Camomilla sa for siden:

Du MÅ ikke klippe de vekk. Du kan også klippe hakk i de.
Jeg klipper de alltid vekk da.


#5

Mams sa for siden:

Jeg glipper de også vekk, ganske enkelt også, for det er så tydlig hva som er kanten.


#6

Ru sa for siden:

Jeg klipper dem ikke vekk. :niks:
:lat:

Jeg har dog en tendens til å ikke vaske gardiner noe særlig. Jeg kjøper nye i stedet. :liker gardinshopping:


#7

mosol sa for siden:

Nå har jeg klippet og begynt å sy den ene langsiden. Disse gardinene må vaskes/renses og må vare lenge. Stoffet var altfor dyrt i forhold til hva jeg hadde tenkt meg i utgangspunktet...


#8

Kula sa for siden:

Jeg har en svigermor som syr gardiner for meg. Jeg har ikke tillatelse til å bruke symaskin lenger. Ikke etter at jeg var i ferd med å kaste symaskinen i veggen i ren frustrasjon. :o

Men, min kjære svigermor klipper ikke av jarekanten. Hun bretter inn jarekanten og syr denne for hånd. Når gardinene skal vaskes/renses kan falden sprettes opp, og sys med maskinsøm etter vask. Da er de vist ferdig krympet. (kilde: min svigermor)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.