Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Strikkeoppskrift fra Nøstebarn

#1

Java sa for siden:

Jeg strikker hverdagskjole fra Nøstebarn. Nå skal jeg felle av til ermhull og skjønner ikke helt hva de mener. Først skal jeg felle 6 masker på hver side, den er grei. Så står det: Fortsett å felle 3, 1, 1 masker i hver side på hver 2. pinne. Hva betyr dette? Skal jeg felle 5 masker på 2. hver pinne, og hvorfor står det da 3, 1, 1? Eller hva skal jeg gjøre?


#2

Mei sa for siden:

Slik jeg fikk det forklart her inne i en annen tråd betyr slik formulering at du skal felle tre masker første omgang, 1 maske neste felling og 1 maske fellingen etter det. Deretter skal du ikke felle mer.


#3

Java sa for siden:

Takk! Jeg lurte på om det kunne være slik, men synes det var litt håpløst formulert. Godt å høre at du også måtte spørre. ;)


#4

Mei sa for siden:

Jeg synes fortsatt ikke det er logisk :niks: Og mistenker at den som oppfant strikkeoppskriftformuleringer hadde en dårlig dag eller bare var generelt ondskapsfull.


#5

Katinka sa for siden:

Du strikker en pinne mellom hver felling.
3 masker, så en omgang uten felling, 1 maske, så en omgang til uten felling osv.


#6

Marge sa for siden:

Enig med Tosse. :nemlig:


#7

007 sa for siden:

Jøss, er du kommet så langt? :imponert:


#8

banana sa for siden:

Jeg måtte også spørre om dette da jeg kom så langt på den andre lille Nøstebarnkjolen.

Strikkeoppskrifter generelt er håpløse for en ingeniør. :nemlig: Det er så mye dårlige beskrivelser at man nærmest må være ekspert, og 100% inne i terminologien, for å forstå noe som helst. Strikkeoppskrifter er for de som kan strikke allerede, ikke for andre.


#10

Candy Darling sa for siden:

Sikker på at det ikke er str.avhengig? Jeg minnes fra mine genserstrikkedager at det pleide å stå "Legg opp 200, 190, 180 m" eller noe sånt. Men Tosses høres egentlig mer lokisk ut.



#12

Kaktus sa for siden:

Da står det som regel str i parantes. F eks: Legg opp 20 (30) 40 m.


#13

Java sa for siden:

Jeg har gjort som Tosse og Zol beskrev, og det ser riktig ut.

Nå har jeg et annet spm. Det står: strikk 2 makser sammen, 1 kast. Denne formuleringen er sikkert helt grei, men jeg aner ikke hva et kast er. Hjelp! Dette er for å strikke knappehull. Kan noen forklare?

Jepp, jeg var inne på tanken. Men kjolen er i fire størrelser og her var det tre tall, så det virket ikke logisk det heller.


#14

Ru sa for siden:

Kast er når du bare legger tråden over pinnen, altså i stedet for å strikke en maske, tar du å legger garnet løst over pinnen før du strikke neste. I neste omgang har du da et hull. :D

(Jeg kan mange bedre måter å lage hull på, men okei. :novise: )


#15

allium sa for siden:

Pass på å legge tråden fra forsiden og bakover, og ikke omvendt, ellers blir det ikke hull.


#16

Mei sa for siden:

:mumle: Det forklarer en hel del.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.