Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Der er det bevist, det lønner seg ikke (VG)


#2

Dixie Diner sa for siden:

Selvsagt blir vi feitere og feitere når vi spiser så mye drittmat som mange gjør idag. Usunn mat blir ikke mindre usunn om man trener, og trening alene uten å forandre på kostholdet er jo ikke det gunstigste, selv om det er bedre enn å BÅDE spise usunt og leve inaktivt.


#3

Polyanna sa for siden:

Det er vanskelig å trekke den konklusjonen ut av generelle tall som beskriver befolkningen som helhet.

Jeg tror bakgrunnen er at de som er overvektige er MER overvektige. Så du får et større spenn: De spreke, og ofte slanke, som trener mer enn de gjorde før, og de overvektige, som er mer overvektige enn de var før. (Det ser man jo bare ved å se rundt seg. Det er langt flere av typen "amerikansk ekstremovervektig" i dag enn før, mens de som var "gode og tjukke" før, bare er gjennomsnittlige nå).

I tillegg tror jeg også vi får en økende gruppe folk som har forbrenningsproblemer skapt av uvettige slankekurer oppigjennom, og/eller av et sinnsykt sukkerinntak. Dermed vil det finnes stadig flere mennesker som selv om de spiser helt vanlig og trener bra, så vil de "aldri" bli slanke.

Trener man godt så vil de aller fleste med normal forbrenning holde seg normalt slanke. Trening er jo også apetittregulerende OG forbrenningsøkende. Og de som har lav forbrenning vil i hvert fall holde seg temmelig sunne ("fat and fit"). Mer trening betyr høyere forbrenning, noe som selvsagt betyr at man kan tillate seg mer både karbomat og fett. Ja, trener du mye langvarig kondisjonstrening så TRENGER du faktisk masse lett-tilgjengelig karbohydrater, som du, hvis du ikke trener, skal holde deg unna.

(Dette siste var mest et svar til Iset)


#4

Dixie Diner sa for siden:

Dette er det svært delte meninger om, faktisk. Det finnes mennesker som driver med lange sykkelritt og løping på svært lite karbohydrater og mye fett, og som har fått bedre resultater av å spise slik. Men det er sikkert individuelt. Selv merker jeg at jeg holder ut lenger på trening med lite karbo og mye fett. Jeg har mer energi og orker derfor mye mer over mye lengre perioder. Men enhver må jo finne ut hva som fungerer best for sin kropp. :)


#5

Polyanna sa for siden:

Sikkert delte meninger, ja. Grethe Waitz løp jo sitt første maraton (og satte verdensrekord) etter å ha spist en god biff og tatt et glass rødvin kvelden før. :knegg: (Nå trodde hun også hun skulle dø flere ganger underveis, så hun møtte definitivt veggen, noe man forsinker litt med gode karbolagre).

Men det store flertall av maratonløpere verden rundt sverger til karboloading. Og de er ikke akkurat feite. :knegg: Merket godt selv at jeg måtte ha mye karbo for lange løp, særlig maraton, der du går forbi "veggen".


#6

Alfa sa for siden:

... også er det vel kanskje greitt å ta i betraktning at dette er eit snitt av befolkninga, og at det ikkje nødvendigvis er dei som trenar meir som vert feitare :snill:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Ja, som sagt det er nok individuelt. Mange har forbedret prestasjonene sine på lavkarbo, tilogmed folk som driver lange og harde sykkelritt og maraton. Så alle møter ikke veggen ved å spise lite karbo, tvert imot. Men man må nok rett og slett bare finne ut hva man bør ligge på selv.


#8

Polyanna sa for siden:

:mumle:

Hvorfor klarer alltid andre å skrive på en setning det som jeg bruker et par avsnitt på??


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.