Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye må jeg rydde før megleren kommer?

#1

Dragen sa for siden:

På vegne av en sjefssjuske - hvor mye ville du ha ryddet før det kom en megler for å gi en prisvurdering, evt takst på boligen din?

Bør jeg ikke egentlig være litt lur og invitere megleren hit neste uke, ettersom jeg uansett skal rydde her før svigermor kommer på søndag?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Vi hadde megler for noen måneder siden, jeg ryddet bort alt rotet og vasket gulv, bord og lignende. Tørket støv og sånt. Jeg ryddet IKKE i skuffer og skap, gadd ikke å vaske vinduer og sånt. De ser ikke på slikt, de ser bare på størrelsen på boligen, rommene, planløsninger, mangler osv.


#3

Dragen sa for siden:

Mener du at det ikke er en mangel at man ikke engang kan skimte den fine utsikten for fettete fingeravtrykk? :blafre:


#4

annemede sa for siden:

Jeg kan ikke huske at vi engang rakk å rydde før megleren kom. Vi hadde tenkt å invitere ham i mai, men så kom han i januar.


#5

Dragen sa for siden:

Ja, de gjør sånt. Forrige gang vi skulle ha takstmann, og ringte på torsdag for å be han komme neste uke, sa han: "Ja, klart jeg kan taksere, men neste uke er jeg på ferie. Jeg kommer om en halvtime!"


#6

Anda sa for siden:

Selv jeg hadde nok bedrevet litt overflaterydding, ja.

Fettmerkene på vinduene hadde nok fått levd sitt liv i sus og dus helt frem til fotograferingen, dersom boligen skulle ut for salg.


#7

Dragen sa for siden:

Ikke salg, bare bankutpressing.


#8

annemede sa for siden:

Hvis det er bankutpressing hadde jeg ikke vært så nøye på det, klart det er en fordel at han eller hun kan trø på gulvet uten å ødelegge leker eller skitne ut klær.


#9

Bluen sa for siden:

Vi ryddet ikke da det skulle komme en megler og gi oss en (gratis) verdivurdering, så vidt jeg kan huske. I alle fall ikke nevneverdig. Det anså jeg som unødvendig, ettersom vi bor i en 13 på dusinet-leilighet som samme megler sikkert har solgt 30 av fra før. Mannen fastslo straks tørt at her måtte det gjøres mye før en eventuell visning. :fnise: Jeg kunne formelig se at han skuttet seg ved synet av alle overfylte bok- og CD-hyller, men jeg tror ikke det gikk ut over verdivurderingen.


#10

Dragen sa for siden:

Har du vært her og spionert? :paranoid:


#11

annemede sa for siden:

Jeg bare så for meg mitt eget hjem, og vurderte det derifra. :D


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jo om det er så gale så hadde jeg nok vurdert å vaske vinduene. :knegg:


#13

annemede sa for siden:

Så lenge det regner ute er det ikke nødvendig å vaske vinduer.


#14

Observatøren sa for siden:

Nja, få det til å se ut som om leiligheten ikke trenger full renovering av typen "Ekstrem rengjøring" for de som skal kjøpe? :D


#15

Toffskij sa for siden:

Jeg trodde meglere var til for å fortelle en hvordan en skal rydde før visning, jeg. Om man rydder før megleren kommer, forstyrrer man dem jo i jobben!


#16

Dragen sa for siden:

Nå var det rett før du fikk en suss, Tinetoff.


#17

Lykken sa for siden:

Jeg hadde ikke vasket vinduer, men ryddet hele huset strøkent! Vil jo selvfølgelig ha en best mulig prisvurdering, og helhetsinntrykk teller.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Sånn tenker jeg også. Man trenger ikke akkurat ommøblere og vaske inni skuffer og skaper akkurat, men jeg synes det er pinlig om en megler kommer hit og det flyter av rot og støv og dritt. Støvsuge og tørke støv og vaske bort flekker er iallfall et must, synes jeg. Re opp sengen og sånt. Sånn som jeg gjør før jeg får planlagt besøk av hvem som helst.


#19

Hannah sa for siden:

Jeg hadde iallefall ryddet det verste, og moppet over gulvet før han kom. Om så til det bare var å stappe ting og tang inn i skap og skuffer der jeg fikk plass. Hadde nok tørket lett over vinduene med en mikrofiberklut :)

Jeg er lagt fra noen superhusmor altså :o


#20

Agent Scully sa for siden:

Vi var sånn: "... og denne kassen skal vi ta ned i boden, og her skal vi re sengen og legge på sengeteppe, og her skal vi ha noen puter, og så skal vi vaske på badet hadde vi tenkt, og inni dusjen fjerner vi jo alle flaskene, men så hadde vi tenkt å tømme peisen, og selvsagt skal vi kjøpe noen potteplanter og hive de døde, vissne plantene .. etc. etc .. " Mekleren var veldig forståelsesfull ... :nemlig:


#21

Dixie Diner sa for siden:

Haha sånn stod jeg også til megleren da han var her. :knegg: Vi mangler noen lister her og der og så har vi et par skikkelige roterom vi aldri har fått skikk på osv. Men det forstod jo megleren at vi skulle få orden på før salg, så det er jo ikke noe problem. :)


#22

Ru sa for siden:

Min mann slapp inn megleren uten min vitende, så det var ikke akkurat veldig rent og pent og ryddig denne dagen gitt.
Vi fikk likevel en veldig god takst. :nemlig:


#23

Sokk sa for siden:

:rørt: :hjerter:

Er vi samme person? :gruble:

Signerer alt, i tillegg til "og her skal vi selvsagt skru fast alle gulvlistene i disse tre rommene, og male den flekken der oppe og lage fine silikonfuger her på kjøkkenet som det bare er fem år siden vi pusset opp, og disse malingsflakene som henger og slenger lover vi å skrape vekk, altså." :sparke:

(Vi fikk solgt, altså! Fort og til ok pris. Så det teller ikke hvor rotete det er når megleren kommer på første besøk.)


#24

Mams sa for siden:

Sist vi hadde takst hadde vi et stooort hull foran huset. (kunne ikke bruke inngangsdøra, men måtte bruke verandadøra når vi skulle inn i huset)
Da mener jeg stort også, det var 3 x 6 meter og ca 2 meter dypt.
Jeg fleipet med megler og sa han fikk skrive pen hage, han mente derimot at du skulle stå pent opparbeidet prydhage..........
Nå skulle vi ha takst for å refinasiere for å få råd til det som skulle nede i hullet og over da.
Inne i huset husker jeg ikke hvordan det stod til, men det kan i allefall ikke vært verre en hagen..

God takst fikk vi og høy pris på selve eiendommen også.


#25

Martis sa for siden:

Trenger ikke å rydde så veldig, bare greit at megler ser gulvet hvis det er prisdrivende, utsikten hvis den er prisdrivende og alt som potensielt kan senke prisen gjemmes godt vekk. :knegg:

Begynte faktisk å lure på om du skulle flytte fra den plassen du har markedsført så den siste tiden.....


#26

Dragen sa for siden:

Flytte, nei? Jeg skal bare presse banken litt.

Det er forøvrig flere ledige hus til en akseptabel pris her, i tilfelle noen andre vil flytte. :blafre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.