Hadde en oppskrift på dette for en del år siden, og de kjøttbollene og tomatsausen var nydelig! Finner den selvsagt ikke nå, men er det noen snille mennesker som vil dele denne med meg? Tenkte jeg skulle ha det til middag i dag.
Er det denne: Hjemmelagde kjøttboller med potetmos 600 g kjøttdeig av svin
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss strøkavring
4 ss persille, finhakket
1/2 ss olje
Tomatsaus
1 boks Hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 båt hvitløk
1 1/2 dl buljong tillaget
1 ss persille, finhakket
Potetmos
600 g poteter
2 dl TineMelk Ekstra lett
1 ts flytende margarin
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts muskat Slik gjør du: Skrell potetene, del dem i mindre biter og kok dem møre.
Bland sammen svinekjøttdeig og strøkavring i en bolle. Tilsett salt, pepper og finhakkede urter.
Ha hermetiske tomater, tomatpuré, buljong, presset hvitløk og finhakket persille i en kjele. Rør om. Legg over lokk og la sausen småkoke mens du steker kjøttbollene.
Form svinekjøttdeigen til små boller. Varm olje eller flytende margarin i en panne. Brun kjøttbollene raskt i stekepannen, og la dem trekke ferdig i tomatsausen.
Mos potetene og rør inn varm melk og margarin. Rør godt.
Smak til med salt, pepper og muskat.
Server kjøttboller i tomatsaus med potetmos og frisk salat til.
Tomatsaus
1 boks hermetiske tomater, hakkede
1 ss løk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
1 bunt persille, finhakket
1/2 ts salt
litt kajennepepper
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene til kjøttbollene, og form små boller som stekes gylne i en panne. Rist på pannen av og til slik at kjøttbollene blir runde og pene.
Bland alle ingrediensene til sausen og la det hele småkoke i ca 10 minutter eller til sausen tykner.
Legg kjøttbollene i sausen og server med kokt ris og en blandet grønn salat!